Inger Swing

Användarprofil

Vårregn över Helsingborg

Bok av Gabriella P. Kjeilen
Sandra bor i Helsingborg och reser med färjan över till Helsingör för att arbeta. På färjan får hon syn på Zackarias och tycke uppstår. Men bränd som hon är från tidigare relation vågar hon inte ge den nya bekantskapen en chans. Inte på riktigt, men kanske i en lapp. I lappar som de gömmer under stolarna på färjan. En gullig och lättläst romans där man lätt fattar tycke för karaktärerna. Får de varandra till slut? Vem vet?

Det förlovade landet

Bok av Mari Jungstedt
Del två av Mari jungstedts nya krimserie från Gran Canaria. Där bor många svenskar som har flytt kylan och funnit en behagligare tillvaro. Bengt och Linda dricker dock för mycket och efter en fyllefest så vaknar bengt upp ensam. Linda är ihjälslagen i köket.
Boken växlar melllan en intressant skildring från 50-talet när turismen började på Gran Canaria och mordgåtan i nutid.

Älvornas kulle

Bok av Elisabet Nemert
Äntligen en ny roman av Elisabeth nemert.
Den här är placerad i nutid och i underbara Dalarna invid Siljan.
Celine blir överraskad av att hennes man har hittat en annan kvinna och hela hennes värld rasar, både arbete och bostad och familjen. Kvar finns barnen och hennes syster. Som genom ett mirakel springer hon på huset på Älvornas Kulle och livet tar en annan vändning.

Hemligheternas skafferi

Bok av Caroline Säfstrand
I hemligheternas skafferi får vi följa Ina och Erik. Ina arbetar som psykolog och hjälper många patienter men Johan får hon svårt att hjälpa. Ett brev som han ber henne överlämna leder henne tillbaka till ön Ven och sina egna barndomsminnen.

En varm lite sorgsen bok med fantastiska miljöskildringar som gör att man vill åka dit omgående.

Svinhugg

Bok av Marianne Cedervall
Mirjam och Hervor flyttar in i ett kapsel i Kajpe Kaviar. Plötsligt och mycket mystiskt dör tre män. Män som alla tre har ruinerat Mirjam tidigare. Kan tankar döda?
En humoristisk och annorlunda Gotlandsdeckare.

Tyst som en mus

Bok av Anna Alemo
Molly med familj flyttar från Dalarna till Skåne. Det är inget som Molly är så förtjust i. Hon blir tyst som en mus i skolan även om hon kan svaret.
Mollys mamma syr kläder och försöker marknadsföra sina produkter via en hemsida där hon använder bilder på Molly vilket hon blir retad för.
Det Molly önskar sig mest är en hund och helst en valp. Det kanske inte blir helt enligt hennes önskan.

Emil i Lönneberga

Film från 1971 regisserad av Olle Hellbom
Astrid Lindgrens filmer om Emil i Lönneberga är både roande och utbildande. Hon har fått med så mycket traditioner och seder från förr i tiden.
Tex om fattighjonen, marknader, julotta mm. Som lärare har jag kunnat använda dem i undervisningen.

Blandat blod

Bok av Katarina Mazetti
Första boken i serien Släkten.
Serien är unik på det viset att olika författare har fått en tidsperiod var att skriva om. Och det hänger faktiskt ihop.
Det är också väldigt roligt om man följer serien att få lära känna många bra historiska romanförfattare.
Katarina Mazettis bok börjar på sent 900-tal. En skeppsbyggarfamilj bedriver handel och reser längs floderna till Kiev i rusernas rike. De nordiska vikingarna plundrat och tar trälar.

Outlander

TV-program från Netflix
En underbar historisk fantasi berättelse om en kvinna som hamnar flera hundra år tillbaka i tiden genom att besöka ett helig plats. Där blir hon kär i en man så klart och överväger att stanna kvar men ett krig gör att hon försöker bege sig hem igen. Det är en lång serie med en del riktiga historiska händelser. Den är kantad av romantik och dramatik.
Klart sevärd och säkert läsvärd också.

Djupgraven

Bok av Camilla Sten
Tuva 12 år bor på Harö och går i skolan på Runmarö. Hennes familj har bott i skärgården i generationer. Tove känner sig inte som de andra kompisarna och hamnar ofta utanför. En dag har skolan orientering och Axel försvinner i dimman. Tuva får en vän i Rasmus, kanske lite mer än en vän..
En överraskande och spännande bok om nordisk folktro och sjömansskrock.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.