Outlander

TV-program från Netflix
Claire Randall jobbade som sjuksköterska under Andra Världskriget och har nu åkt till Skottland tillsammans med sin man, Frank Randall. Frank vill ta reda på mer om sin bakgrund. En dag råkar hon färdas tillbaka i tiden till Skottlands högland år 1743. Där träffar hon Jaime Fraser och tillsammans kämpar de för Skottlands frihet.
En serie med mycket erotik och en spegling hur det såg ut på 1940 talet och 1700 talet i Skottland. Claire besöker Skottland med sin man på 1940 talet. Claire åker till en fornlämning med stenar och när hon rör en av dem så åker vi tillbaka till 1700 talets skottland.
Baserat på Diana Gabaldons böcker, första säsongen följer böckerna väldigt bra men sedan mycket mindre. Böckerna är ju självklart bäst, men även om serien inte följer dom precis så som jag hade önskat så är serien väl värt at se.
En helt underbar serie med kärlek, krig, drama och äventyr. Detta är en av mina absoluta favoritserier, allt på grund av skådespelarnas kemi, karaktärernas fantastiska egenskaper och handlingens fina uppbyggnad.

Jag kan inte göra annat än rekommendera Outlander till er alla, ingen får missa denna fantastiska serie! Starkt tips!
Så här. Vilken fantastisk första säsong, kanske även andra och tredje... sen blev fyran och nu femman väl helt okej, men mer på ett ”trevligt” och igenkännande sätt.

Clare reser i tiden och möter en snygg skotte och de har så mycket sex att man nästan ser det framför sig när man själv ligger med sin man :) lägg till en massa historia på det, så har du outlander!
Det är fiktion och historia och som sådan en fantastisk filmframställning baserad på Diana Gabaldons bok. Dramaserien har ett starkt skådespel, en genial tidslinje, detaljerad kostym, och vackra landskap. "The sky boat song" som inleder avsnitten är så vacker.

Claire (Catriona Balfe) är förmodligen den starkaste kvinnliga karaktären i någon av de serierna som jag ser för närvarande. Hon kom till berättelsen med bakgrund av en sjuksköterska som deltog i andra världskriget. Tack vare denna erfarenhet hade hon fått en enorm mängd kunskap som bidragit till hennes framgång i Skottland på 1700-talet. Hennes kunskap har även förorsakat henne problem, bl.a att bli dömd för kätteri. Vi får se henne slungas mellan Skottlands 1940-tal, tillbaka hundratals år i tiden till 1743 och även modern tid. Hennes val vid olika punkter i tidsresandet påverkar historien.

Jamie (Sam Heughan) är också en stark person med tanke på hans brutala bakgrundshistoria. Han kan leda människor och navigera i överklassens England och Frankrike och hans hängivenhet till rättvisa och kärlek till Claire är beundransvärd.

Om du gillar historia, drama, spänning och fiktion är denna serie given.
En serie som innehåller allt jag begär spänning, sorg och romantik. Var fast efter första avsnittet fast jag sagt länge att jag aldrig skulle se den.
En underbar historisk fantasi berättelse om en kvinna som hamnar flera hundra år tillbaka i tiden genom att besöka ett helig plats. Där blir hon kär i en man så klart och överväger att stanna kvar men ett krig gör att hon försöker bege sig hem igen. Det är en lång serie med en del riktiga historiska händelser. Den är kantad av romantik och dramatik.
Klart sevärd och säkert läsvärd också.
En tv-serie fylld av kärlek, svek, relationer, sex, historia, krig, blod, svett och vardag. De har på ett bra sätt lyckats gestalta Gabaldons gedigna böcker.
Strax efter att andra världskriget är slut befinner sig Clarie Randell på smekmånad i Skottland, med sin make Frank. Vid ett besök vid en stencirkel så förflyttas Clarie Randell 200 år tillbaka i tiden. Året är 1743 och hennes säkerhet och frihet sätts i gungning.. Hon kidnappas av klanen McKenzie och för att klara livhanken gifter hon sig med Jamie Fraser.
Spännande och händelserik serie där sjuksköterskan Claire under en resa till Skottland på sin smekmånad av misstag lämnar sitt liv och sin man bakom sig, och reser tillbaka i tiden från 1940-talet till 1700-talet. Där träffar och förälskar hon sig i högländaren Jamie. En serie om livet och händelserna under denna tid, och om Claires kamp för att hjälpa människor.
Den här boken läste jag när den kom ut f1991, Främlingen hette den då. Jag blev helt såld och har sedan dess läst alla böcker och sett alla avsnitt i serien och jag fullkomligt älskar dem. Jag rekommenderar dig att läsa serien så värd alla timmar !
Tv serien är vansinnigt bra producerad och speglar böckerna väl.
En bra och spännande serie som fick mig fast för serien efter första avsnittet! Första säsongen, de två sista avsnitten var hemskt jobbiga att titta på men resten av serien var bra. Lite seg emellanåt men bra och vintrig information som sedan knyts ihop mer eller mindre!
Jag älskar böckerna om Jamie och Claire. Tv-serien är riktigt bra gjord och följer historien i böclerna mycket väl. Jag kan verkligen rekommendera den!