Elisabeth Berglöf

Användarprofil

Dragoner

Bok av Gertrud Hellbrand
Jag måste medge att jag tyckte starten var lite trög. Jag tror det beror på att för mig som inte är ett skvatt intresserad av hästar kändes som om jag inte skulle gilla innehållet. men se så jag bedrog mig. Ganska snabbt var jag fast och då blev det sträckläsning samt att jag lyssnade när jag inte hade möjlighet att läsa.
Det här en berättelse som där vi får följa ett antal personer ur deras perspektiv och alla dessa personer är mycket väl beskrivna och intressanta.

Gertruds sätt lägga ut ledtrådar en hit och en dit gör att det blir otroligt spännande och samtidigt omöjligt att få koll på vem och varför. Jag har hela tiden en känsla av att något väldigt fruktansvärt har hänt och att utgången är oerhört oviss.

Ett enkelt och rakt språk som är detaljerat och miljöbeskrivningarna är målande. Drivet är på topp och intrigen lysande.

"Dragoner är en spänningsroman i idyllisk - och starkt hierarkisk - landsbygdsmiljö, en mordgåta och samtidigt en berättelse om familjeband, kärlek, svek och svartsjuka." Bokens baksida
Rekommenderas för den som gillar spänning
Först vill jag bara säga att läs Brutna ben och brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul (tidigare blogginlägg) först man följer samma karaktärer och deras liv och man får en bättre förståelse för en del händelser i denna bok.
Men givetvis går den att läsa utan att göra det då det finns återblickar.
Jag tyckte att det till en början var lite trög att komma in i, men sedan älskade jag den.
Precis som del 1 så har den hög charmfaktor, den är en mysig berättelse, den är härlig och och innehåller det mesta som en bra feelgood ska ha.
Kärlek, problem, familjetrassel och massor med andra förvecklingar som även manar till eftertanke.
En bok som gav mig många skratt som till exempel
"...en hamster med näbb..." Så klockren förklaring på en elak tupp som stör sömnen.

Den är skriven på ett mycket trevligt språk där beskrivningar av både personer och miljöer görs på ett mycket skickligt sätt.
En feelgood att mysa och skratta till. Den innehåller det mesta en feelgood ska ha för att jag ska må bra!
Rekommenderas för den som gillar feelgood

Giftmakerskan

Bok av Sarah Penner
Det är en bok som innehåller det mesta man kan önska sig. Den har trubbel i kärlekslivet, den har en bra intrig och den är, om vi nu ska vara klyschiga, en bladvändare.

Allt från miljöbeskrivningar till gestaltningar är briljanta och vi bjuds på mycket intressanta relationer.
Sarah väver samman sina tre karaktärers olika berättelser såväl i nutid som i dåtid på ett mycket skickligt och spännande sätt.

Jag hoppas och önskar att det Caroline kommer tillbaka med nya intressanta historiska mysterier?
Jag har både läst men även lyssnat på boken då den inte gick att lägga i från sig. När en bok fyller det kriteriet så får den alltid omdöme 5/5 av mig.

En stark debut som lovar så mycket mer inför framtida böcker av Sarah. Spänning, intriger och ett och annat mord...Det är grejer det!

De aderton

Bok av Anton Berg
Till en början hade jag lite svårt att komma in i handlingen. Ja, en trög start tyckte jag att det var. Som tur var gav jag inte upp utan gav den en chans som jag inte ångrar.

Jag gillar greppet med inte allt för många karaktärer det blir lättare att få ett helhetsgrepp och inte trassla in sig och tappa bort sig.
Greppet att ge mig som läser lite djupare inblick på huvudkaraktärerna och att få följa dem ur olika perspektiv var smart.
Axel Sköld är en riktigt spännande och intressant karaktär som ska bli intressant att följa.

Det här är en mycket välskriven och detaljerad bok och förutom att den är välskrivna och detaljrik så kan jag märka att Anton Berg är en journalist vilket gör att berättelsen känns väldigt korrekt och levande

Du får en debutroman som är spännande och som bjuder på en bra historia men sedan kan man diskutera trovärdigheten i den men så är det väl med alla spänningsromaner, eller?

Kolmannen

Bok av Jens Henrik Jensen
Jens tidigare serie om Niels Oxen är en serie som jag tyckte var så grymt bra. Tyvärr når inte boken med kriminalassistent Nina Portland upp till samma nivå vare sig del ett Yxskeppet (läs mina tankar i ett tidigare inlägg) eller två.

Precis som Yxskeppet är Kolmannen en välskriven och spännande deckare men jag blir aldrig fast i berättelsen och den tegelstenstjocka boken blir alldeles för seg och långdragen för min smak. Den hade nog vunnit på att kortas och koncentreras lite mer. Då kanske rivet hade infunnit sig. Trots seghet så är jag otroligt nyfiken så jag kommer självklart att läsa nästa del i serien.

Den konserverade änkan

Bok av Hélène Gullberg
Vilken romandebut hon gör Hélène Gullberg. Missa inte den här pärla om du som jag älskar historiska romaner. Hela boken andas 1700 tal och man märker snabbt att Hélène är kunnig i området hon valt att skriva om.

Miljöer, kläder och personporträtten är fantastiska precis som berättelsen om Sara som vägra följa de vanliga konventionerna för kvinnor under 1700 talet. I bland känner jag mig som om jag befinner mig i ett historiskt Stockholm, Hélène beskriver sina miljöer så tydligt att jag till och med kan känna dofterna som sprids för vinden.

En fantastisk historisk roman som har allt som ska finnas och med ett språk som flyter och en intrig som gör att man bara vill läsa lite till.
VARNING för sträckläsning.
När kommer nästa? Väntar otåligt!
Rekommenderas för den som är intresserad av historia
Men åh så jag gillade den här boken.
Det är en bitterljuv feelgoodroman som inte bar innehåller hjärta och smärta utan som även beskriver djup vänskap, kärlek, svikna löften och en hel del hemligheter.
Det jag tycker så mycket om är att den trots den glättiga ytan även har en allvarlig underton som får mig att tänka till både en och två gånger,
En berättelse om att följa sin drömmar som beskrivs på ett varmt och inkännande sätt. Sidoberättelserna om de olika gästerna på caféet berör mig då Libby verkligen fått karaktärerna att kännas äkta.
Person- och miljöbeskrivningarna i och runt caféet känns också riktigt bra. Jag känner mig verkligen som om jag befinner mig i London.
Du får är en mysig läsupplevelse och det är väldigt trevligt att hänga med personerna i det charmiga caféet.
För mig är det här feelgood när den är på topp. LÄS!
Rekommenderas för den som gillar feelgood

Outlander

TV-program från Netflix
Den här boken läste jag när den kom ut f1991, Främlingen hette den då. Jag blev helt såld och har sedan dess läst alla böcker och sett alla avsnitt i serien och jag fullkomligt älskar dem. Jag rekommenderar dig att läsa serien så värd alla timmar !
Tv serien är vansinnigt bra producerad och speglar böckerna väl.

Främlingen

Bok av Diana Gabaldon
Den här boken läste jag när den kom ut f1991, Främlingen hette den då. Jag blev helt såld och har sedan dess läst alla böcker och sett alla avsnitt i serien och jag fullkomligt älskar dem. Jag rekommenderar dig att läsa serien så värd alla timmar !
Rekommenderas för den som gillar historiska romaner
Lyssna på den härliga podden för att få fantastiska tips och råd när det kommer till barnböcker. Men även på härliga diskussioner och annat smått och gott
Rekommenderas för den som letar efter barnböcker
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.