Elisabeth Berglöf

Användarprofil

Hundcoachen Fredrik Steen

Podcast med Fredrik Steen
Min husgud sedan vi fick hem våran valp. Massor med tips som man kan ta med sig i sina dagar med valpen. Allt från fostran till mysiga tips.
Om du har en vän som liksom mig lyssnar mycket på böcker så rekommenderar jag att ge hen det bästa man kan få i julklapp. Ett par snygga fräcka hörlurar med bra ljud.

Älskade jävla jul

Bok av Birgitta Bergin
En julbok som jag tyckte saknade den där charmiga julkänslan och det beror nog på att Birgitta fokuserar på Amys julångest och det gör att den rätta julfeelingen inte når fram till mig.

Men trots avsaknaden av det juliga och den riktiga julstämningen så är det här en bok som jag ändå gillar.
Från en ganska trög start så gasar Birgitta på handlingen från mitten till slutet och då sträckläste jag boken.
Jag gillar att man får följa Amys kamp för att synas och vara förläggare till lags fast hon kanske inte riktigt själv kan stå för det som krävs. Jag kan tro att det lätt kan bli så att författaren får göra en hel del avkall på sina egna tankar och värderingar.

Som vanligt är det en välskriven och starkt berättelse som vi får hänga med i. Spännande karaktärer och Amys jakt på det perfekta livet.

En annorlunda men riktigt bra historia som bjuder på fart humor men som ändå har en allvarlig underton.

Frön som present

Presenttips av jultomten
Tänk dig att först bli lycklig när du får motta en gåva som sedan gör dig lycklig i flera år. Ja det är precis så med fleråriga frön på blommor och blader.

Nio liv

Bok av Emelie Schepp
tankar om boken

Säger bara Emelie Schepp, hon gör det gång på gång och inte blev jag besviken den här gången heller.
Återigen fångar Emelie mig från första raden.
Vad är det då som gör att jag gillar Emelies böcker så mycket? För mig är det nog drivet i hop med det rappa språket och hennes konst att hålla läsaren på halster. Dock kan jag känna att själva grundstoryn i boken är den samma som i tidigare böcker, syster aktar sig för bror och klarar sig och så kommer cliffhangern på slutet. Kanske det måste till en förändring där i syskonrelationen mellan Jana och Danilo. Något måste hända.
Trots allt så älskar jag den här serien, de har blivit min familj på något konstigt sätt och den boken är en mycket spännande och fartfylld bok med intressanta vändningar.

Ett tips ha gott om tid för börjar du så lägger du inte ifrån dig den fören den är slut och då med en känsla av tomhet. Eller också gör du som jag. varvar läsning och lyssning för att man måste bara fortsätta. Man vill veta, vem och varför!

Insektshotell som present

Presenttips av jultomten
Till barnbarnen så vi kan diskutera insekter, miljö och andra spännande saker i huset. Varför det är viktigt att alla har en bostad.

Kalla, vita vinternätter

Bok av Christoffer Holst
Jag gillar Christoffers sätt att skriva feelgood som inte blir så förutsägbar och söt. Berättelsen andas vardagsrealism, vänskap men har även personlig problem som är av sorten, det kan hända i verkligheten.
Den här boken har ett bra driv från början och den gör mig hela tiden nyfiken och jag vill veta mer vad som är på gång. Karaktärerna är allt från trevliga och lättsamma att hänga med till beräknande och lismande. KUL!

Jag har inte läst böckerna som är före men jag hade inga problem att hänga med och det går utmärkt att läsa den som fristående. Det kan till och med bli så att jag tar tag i dem nu efteråt.

Du får en charmig, småspännande och inte allt för förutsägbar bok. En riktig bok att bara njuta av.

Gränsmark

Bok av Aino Trosell
Det här är den första boken jag läser av Aino Trosell. Jag måste säga att jag fastnade direkt. Hon skriver med ett härligt flyt om Siv och hennes liv som är allt annat en vanligt. En härlig samtidsroman med glesbygdsdramatik som ger oss såväl värme, spänning som en del humoristiska inslag. Miljöskildringarna är oerhört starka och det känns som jag är med Siv på hennes äventyr på de ödsliga vägarna i Finnmarken.

Jag har även till och från lyssnat på boken och fått lyssna på en helt nu bekantskap som inte gjorde mig besviken. Anna Bromee läser lysande med inlevelse, värme och med fin känsla för språket.
En klassisk feelgood med de ingredienser som behövs för att den ska vara så där mysig, charmig och jättebra.
Den har

intressanta karaktärer
familjehemligheter
en historia som har ett innehåll
man ska få skratta
inte för gullig men gärna lite lagom söt
den ska ge mig lugn och välbehag
Feelgood som innehåller precis allt du önskar dig! Ett språk som gör boken mycket lättläst och där beskrivningar av både personer och miljöer görs på ett mycket skickligt sätt. Börjar du läsa så slutar du inte förens boken är slut, och då med en stor suck och ett neeeej jag vill ha mer.

Pretty Woman

Film från 1990 regisserad av Garry Marshall
En klassiker som jag säkert sett 20 gånger och jag älskar den lika mycket varje gång. Jag kan repliker, sjunga med till låtar och jag får såväl gråta som skratta. Kan en film bli bättre? NEJ !!!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.