Den konserverade änkan

Bok av Hélène Gullberg
Hösten år 1779 i Gustav III:s Stockholm har Sara precis gift sig med den dubbelt så gamla mannen Georg Haupt. Hon är gift med Sveriges störste möbelkonstnär, men lyckan blev kortvarig. Bara fem år senare är hon änka med sju barn samt ensam ansvarig för den berömda möbelverkstaden. Snart kommer starka påtryckningar om att hon ska "bli konserverad" genom att gifta om sig med mannen hon fruktar mest.
3 utgåvor
Välj utgåva
Den konserverade änkanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177893059
Den konserverade änkanSvenska - E-bok
ISBN: 9789177893066
Den konserverade änkanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177893073
Vilken romandebut hon gör Hélène Gullberg. Missa inte den här pärla om du som jag älskar historiska romaner. Hela boken andas 1700 tal och man märker snabbt att Hélène är kunnig i området hon valt att skriva om.

Miljöer, kläder och personporträtten är fantastiska precis som berättelsen om Sara som vägra följa de vanliga konventionerna för kvinnor under 1700 talet. I bland känner jag mig som om jag befinner mig i ett historiskt Stockholm, Hélène beskriver sina miljöer så tydligt att jag till och med kan känna dofterna som sprids för vinden.

En fantastisk historisk roman som har allt som ska finnas och med ett språk som flyter och en intrig som gör att man bara vill läsa lite till.
VARNING för sträckläsning.
När kommer nästa? Väntar otåligt!
Rekommenderas för den som är intresserad av historia