Den konserverade änkan

Bok av Hélène Gullberg
Hösten år 1779 i Gustav III:s Stockholm har Sara precis gift sig med den dubbelt så gamla mannen Georg Haupt. Hon är gift med Sveriges störste möbelkonstnär, men lyckan blev kortvarig. Bara fem år senare är hon änka med sju barn samt ensam ansvarig för den berömda möbelverkstaden. Snart kommer starka påtryckningar om att hon ska "bli konserverad" genom att gifta om sig med mannen hon fruktar mest.
3 utgåvor
Välj utgåva
Den konserverade änkanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177893059
Den konserverade änkanSvenska - E-bok
ISBN: 9789177893066
Den konserverade ankanSvenska - Okänt
ISBN: 9789177893073
Mustig och fängslande debut!
Den här boken fick mig att snabbt lägga barnen på kvällen så att jag skulle hinna med att läsa några sidor till. Boken placerade mig i 1700-talets Stockholm och fick mig att uppleva dofter och känslor i realtid! Det blir intressant att se hur Gullbergs kommande böcker utvecklar sig om debuten är så här välkomponerad!
Stark debutroman om ett ämne jag inte visste mycket om. Står sig mycket bra i jämförelse med andra 1700-talskildringar. Boken är både spännande och lärorik. Läs den!
En mycket bra bok . Handlar om en kvinna som blir änka efter bara 5 år. Att följa hennes kamp att klara sig själv på denna tid , är spännande . Kvinnor då hade inte mycket att komma med. Men som änka har hon lite makt. Känns ganska modern med hennes starka vilja och att inte böja sig för mannen . Ingår också homosexualitet i boken . Viket inte var tillåtet på den tiden .
En lättläst bok .