Birgitta Nordberg

Användarprofil

Älskar film kokböcker, deckare och fantasy samt att plocka bär och svamp

Flickor som klär sig som pojkar för att få rättigheter och ett friare liv som barn. Intervju baserad bok som griper tag om läsaren och ger ökad förståelse om livet i Kabul. Orättvisor och diskriminering som lyfts till ytan i boken.

Porträtt av terrorister

Bok av Leif Silbersky
Mycket intressant intervjubok som ger förståelse om de bakomvarande problem som finns i Israel och västbanken. Skrivet av en känd advokat som bott i Sverige större delen av sitt liv med framgång. Rekomenderas att läsa.

Kampen om elden

Film från 1981 regisserad av Jean-Jacques Annaud
Mästerverk som fick en Oscar om neandertalare och människor som är beroende av att ha eld för överlevnad. Dom kan själv inte göra eld och den som har eld blir attackerad av dom som inte har eld. Nästan ingen dialog men en fantastisk film som också är lärorik och spännande eftersom den bygger på forskning. Realistiskt gjord in i minsta detalj.

Miles

Bok av Miles Davis och Quincy Troupe
Bok om den genialiska jazz trumpetaren som var älskad på scen och skiva men som levde ett hårt liv med droger alkohol och kvinnor. Författaren har gjort en verklighets nära bok som tar upp medaljens båda sidor och inte bara en glorifiering av musikern. Perfekt gåva till någon som älskar jazz.

Rödhake

Bok av Jo Nesbø
Norsk deckare som anknyter till kampen mellan öst och väst samt Nazismen. Välskriven och rätt spännande men når inte upp i samma klass som hans övriga deckar böcker. Känns ibland seg men har du läst hans andra böcker ska du läsa den här också för att få hela historien. Självständig bok som kan läsas även om du inte läst någon av hans tidigare böcker men välj då någon annan att börja med.

Än klämtar klockan

Bok av Susanne Fellbrink
Susanne F har lång erfarenhet från underhållningsbranschen och det känns och märks under läsningen. Vi får en nära insyn i vad som kan ske backstage. Vi tar del av maktmissbruk, övergrepp och revansch. Jag gillar uppriktigheten och hur berättarlusten lyser igenom. Boken är tät med spännande historia med bra tempo. Spänningen byggs stegvis upp och växer till en nagelbitare.

Parfymen: Berättelsen om en mördare

Film från 2006 regisserad av Tom Tykwer
Intelligent story till en mycket spännande film med mycket relationer svartsjuka åtrå och hat. Underhållande att se ifall man vill ha spänning och bra skådespelare. Spännande från början till slut.
Första boken i en serie böcker med samma författare. Jag älskar tecknade serier men denna blev jag besviken på. Supersnygga bilder men storyn håller inte måttet. Rörigt och tjatigt och man får se samma händelse från bovarnas sida och från hjältarnas sida. Luthor har tagit hjälp av några andra superskurkar och tillsammans hittar dom nyckeln till ondskan. De använder den och skapar kaos i hela universum. I boken är det sida efter sida med meningslösa fighter som kunde ha gjorts mer intelligenta. Snyggt men tjatigt.

Yie Ar Kung-Fu

Spel från 1985 utvecklat av Konami
Snabbt effektivt snyggt karate / kung fu spel i 2d men med snygg bakgrund. Mer arcade spel än karate simulering. Jag älskar det för det är enkelt och underhållande att spela och snygg grafik.

Honungsfällan

Bok av Unni Lindell
Smart spännande svensk bok med bra intrig och fyndig berättelse om förförande lockelse och att snärja någon i en fälla. Läsvärd underhållande bok som man kommer ihåg flera år efter man läst den för den ger ett bestående intryck.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.