Birgitta Nordberg

Användarprofil

Älskar film kokböcker, deckare och fantasy samt att plocka bär och svamp

Gammal sagobok om en hemmafru som huxflux kan bli liten som en tesked men hennes omgivning vet inte om det. Roliga äventyr när hon kämpar och försöker fixa ordning på saker trots att hon är liten och samtidigt försöka hålla det hemligt.

Ondskan

Bok av Jan Guillou
Gripande otäck verklighets skildring om livet som arbetargrabb på en internatskola för rikemansbarn. Intressant och spännande om kampen mellan fattig och rik och rättigheter. Mycket läsvärd.
Kultserie inom science fiction från slutet på 1970 talet som har genialiskt filosofiskt manus. Mycket underhållande och även om special effekterna är gamla så håller berättelsen och lösningarna på äventyren hög klass. Bra skådisar och serien gjordes i två säsonger. Månen slits ur jordens bana och far rakt ut i okända rymden och möter nya civilisationer utan kontroll och styrning. Alla på månbasen får lösa problem för att de ska överleva.

Penguin Bloom

Bradley Trevor Greive och Cameron Bloom
En fågel som tas omhand omhand och blir vän med familjen. Fågeln ger familjen på glid en ny gemenskap och räddar familjen. Filosofisk mysig feelgood berättelse som gör dig glad.

Iskungen

Henrik Nilsson Thelander
Berättelsen om föräldrar i bilolycka som hamnar på sjukhuset och döttrar som får bo hos mormor och bygger snögubbar av enhörningar silvervargar dvärgar troll och en drake, natt vaknar de och alla har försvunnit och blivit levande. Mycket bra spännande ungdomsbok med korta kapitel på 3-4 sidor med stor text. Bland det bästa jag läst av en svensk författare inom fantasy genren.

Vackra flickors lott

Bok av Alexander McCall Smith
Skönhets tävling som fått sina törnen tidigare då vinnare varit prostituerade, snattare och annat kriminella. Killen som har hand om tävlingen anlitar Damernas Detektivbyrå för att undvika fler skandaler genom att kolla upp deltagare före tävlingen. Rolig underhållande feelgood som utspelar sig i Botswana.

Vid flodens krök

Bok av V.S. Naipaul
En mycket vackert skriven bok om att leva i en by vid en afrikansk flod. En bok om naturen och livet där som slutade med att författaren fick Nobelpriset i litteratur. Vill du läsa feelgood med realism och poetisk skildring av natur och skönhet är detta boken för dig men vill du ha olidlig spänning eller action är detta helt fel bok.
En hästbok i serien om hästen Svante och en underhållande Tjejbok för 8-12 års åldern. I denna bok handlar det om en ridtävling och Svante är i huvudrollen. Liteförutsigbar men Mysig läsning med min dotter som älskar Svante böckerna.

Rederiet

TV-program
Långkörare i svensk tv som utspelar sig på en Färja. Mycket intriger och mycket kärlek men kan ibland kännas lite tjatig och trevande. Inspelad med mycket Kulisser och få scener utspelar sig ute på däck eller bildäck. Underhållande spännande lugn underhållning som är lättsam att ta till sig. För dig som gillar evighetssåpor.

Isprinsessan

Bok av Camilla Läckberg
Läckbergs bästa bok enligt mig och spännande från början till slut med ett dödsfall i början och som vanligt rör sig Läckberg mellan två tidsåldrar men här fungerar det otroligt bra och spänningen är på topp boken igenom.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.