Anci

Användarprofil

Ett litet liv

Bok av Hanya Yanagihara
I Ett litet liv får vi följa ett kompisgäng genom flera decennier. Framförallt kommer det att handla om Jude som är en av karaktärerna i gänget.

Först och främst är boken lång och med mycket text. Den är dock väldigt välskriven så jag kan förstå hur man kan tycka att detta är ett mästerverk.
Den är tung att läsa, och svår att komma in i. Både i början, samt efter varje paus. Jag fastnar inte och känner mig inte motiverad till fortsatt läsande. Jag kommer på mig själv med att göra massa annat istället för att just läsa.
Det är dock en fin historia och en väldigt välskriven bok så av den anledningen får den ändå en 3a.

Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta

Film från 2004 regisserad av Nick Cassavetes
Min absoluta favoritfilm, alla gånger.
Jag gråter sällan till filmer, men denna är oerhört gripande. Kan se den om och om igen.
En fin kärlekshistoria, där vi får följa ett ungt par i USA på 40-talet som blir förälskade, men som sedan får bryta upp pga att de kommer från olika samhällsklasser, och hur livet blir efter det.

Min fars hemlighet

Bok av Sara Blædel
Min fars hemlighet är den första delen i en trilogi där vi får följa Ilka, skolfotograf från Danmark, som ärver en begravningsbyrå i USA med ekonomiska bekymmer från sin far, som försvann ur hennes liv när Ilka var liten.

Jag gillar boken och jag ser fram emot att följa Ilka i de två kommande böckerna.

Svårt att sätta betyg dock, skulle egentligen nog vilja ge den 3,5 men det får bli en 4a här.

Det nya livet

Bok av Helena Dahlgren
Ellen har växt upp med sin familj långt ute på landet. När storasyster Isa, som hon står väldigt nära, gifter sig och flyttar till storstan Ljungsala känner sig Ellen ensam och övergiven.
För att hålla kontakt med sin syster skriver Ellen långa, detaljerade brev men Isa svarar bara med några hastigt nedskrivna rader. När sedan svaren uteblir anar Ellen oråd och far iväg till Ljungsala för att hälsa på och se hur det verkligen står till med systern.
När Ellen väl kommer till stan öppnar sig ett helt nytt liv upp, med nya valmöjligheter och framtidsutsikter. Och framförallt kärleken....

Jag är nog inte ensam om att ha fastnat för det ljuvliga omslaget. Boken är lättsam och mysig, och det är en fin historia. Jag ser absolut fram emot att läsa nästa del och få höra fortsättningen.
Den här boken är perfekt när man behöver bryta av lite tyngre läsande emellanåt, men utan att det blir för glättigt och tillrättalagt.
3,5 stjärnor.

Den onda systern

Bok av Karen Dionne
Rachel har de senaste 15 åren suttit frivilligt inspärrad på mentalsjukhus, då hon är säker på att hon dödade sina föräldrar. Men när nya detaljer kommer fram är hon besluten om att ta sig tillbaka till familjens hus där allt skedde.
Vi får följa Rachel när hon återvänder till sitt hem, samt även hennes uppväxt- Hur var den, egentligen?

Helt ok bok, men tyvärr väldigt förutsägbar. Hade förväntat mig en tvist, men det blev inte så.

Graven

Bok av Lotta Lundh
I Graven får vi följa en person som försvunnit. Erik Ljung, kriminalkommissarie vid Sunnepolisen får detta fall på sitt bord och vi får följa utredningen.

Precis som Lotta Lundhs första bok om Erik Ljung så är denna bok en lättläst och rätt förutsägbar deckare. Kanske inte jättespännande, men ibland är det alldeles lagom att läsa en deckare där man slipper ha hög puls under hela bokens gång.
I Dina händer var fulla av liv får vi följa Nora, en läkardotter från Somalia, genom hennes unga priviligierade liv i Somalia för att sedan få följa henne när hon flyr från kriget och till Sverige.

En helt fantastisk bok! Man blir både berörd och får tänka till ordentligt. En bok som sitter kvar i tankarna långt efter att man slutat läsa.
Alla borde läsa denna bok!

Familjereceptet

Bok av Veronica Henry
Oj vilken mysig bok!
Feelgood är i vanliga fall inte riktigt min genre, men denna tyckte jag var jättebra! Framförallt gillade jag att historien utspelar sig både i nutid samt dåtid, då det gav boken ett annat djup. Tror det hade blivit lite väl förutsägbart och platt annars.
Rekommenderar!
En väldigt välskriven och fin bok samt berättelse.
Men hur bra historien än var så fastnade jag inte när jag läste den. Trodde först att jag inte var i rätt sinnesstämning, men har läst flera recensioner där man tycker samma sak.
Jag vill ändå ge den en 4a pga språket, illustrationerna samt historien. Och en liten stjärna för fint omslag ;)

Nämn inte de döda

Bok av Christina Wahldén
Oj vilken fantastisk deckardebut! När jag väl börjat läsa denna så kunde jag verkligen inte sluta. Det är sällan jag stöter på såna böcker.
Att boken utspelar sig i Darwin och Australien gör det inte sämre, utan snarare tvärtom. Mycket intressant att få höra om ett annat lands kultur, som man inte vet så mycket om.
Högt tempo och bra historia. Ser redan fram emot del 2!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.