Graven

Bok av Lotta Lundh
Del 2: Erik Ljung. Ola Jonsson, ägaren till en av Sunnes största fabriker, är försvunnen och kriminalkommissarie Erik Ljung får utredningen på sitt bord. Men fallet visar sig vara mycket svårlöst, det finns dessutom alldeles för många misstänkta. Parallellt med utredningen kring försvinnandet stiger spänningen mellan nynazister och nyanlända i det lilla samhället och Erik Ljung och hans fru Cissi blir indragna såväl personligen som yrkesmässigt.
I Graven får vi följa en person som försvunnit. Erik Ljung, kriminalkommissarie vid Sunnepolisen får detta fall på sitt bord och vi får följa utredningen.

Precis som Lotta Lundhs första bok om Erik Ljung så är denna bok en lättläst och rätt förutsägbar deckare. Kanske inte jättespännande, men ibland är det alldeles lagom att läsa en deckare där man slipper ha hög puls under hela bokens gång.
En väldigt spännande bok och jag älskar att jag inte förrän i slutet kunde lista ut hur allting låg till, men när vi fick veta hur allting var så blev det så logiskt. Dock skrämmande att se hur vissa är villiga att gå hur lång som helst för sin egen skull, och jag vill ventilera så mycket mer om slutet men då spoilar jag så ni får läsa den själva :)
En mycket spännande bok där man grips med direkt. Tar upp många viktiga frågor som invandring och rasism.
Läs den!