Anna [Bokraden]

Användarprofil

Ronja Rövardotter

Film från 1984 regisserad av Tage Danielsson
Kan man annat än älska Ronja? Flickan som inte låter någon bestämma över henne, hon har skinn på näsan och hon tycker att röva och ta från andra är taskigt fast det är det hennes pappa gör. Hon banar väg för att inte acceptera ett liv för att någon annan lever så, utan hon vill leva sitt liv på annat sätt och då tänker hon göra det.

Nattvakten

Bok av Anna Ihrén
Jag älskade Anna Ihréns första serie som utspelade sig på Smögen, men nu har poliserna flyttat in till Göteborg och det blir en del andra brott och att Sandra har Camilla som chef kan ju verkligen bli hur tokigt som helst. jag gillar Sandra och Dennis så att få läsa mer om dem känns jätte roligt för jag kände mig inte riktigt klar utan ville ha mer.

Det här är bara första delen och det finns två delar till så jag kommer genast kasta mig över nästa bok som jag redan har hemma :)

Dagboken i ödehuset

Bok av Annika Billberg
En riktigt spännande sträckläsningsbok. Den berör samtidigt hur jobbigt det kan vara att vara ung när man inte riktigt passar in och när man hör mer än ens föräldrar tror. När man minst anar det kan man hitta en ny vän som kan få mycket av ens liv att få en annan vändning än vad man trott. Jag kommer helt klart läsa fler böcker i den här serien när de kommer ut.

Ingen nåd

Bok av Mikael Ressem
Om du har läst de tidigare böckerna om Erik Sandström och hans vänner och gillat, så kommer du även gilla den här boken. Det händer SÅ mycket, och när man andas ut och tror det är över så händer det någonting igen. Så många härliga karaktärer och när boken är slut så vill man genast ha mer!

Valheim

Spel från 2021 utvecklat av Iron Gate Studio
Ett riktigt roligt äventyrsspel att spela med dina vänner, lite en blandning mellan Wow och minecraft.

Graven

Bok av Lotta Lundh
En väldigt spännande bok och jag älskar att jag inte förrän i slutet kunde lista ut hur allting låg till, men när vi fick veta hur allting var så blev det så logiskt. Dock skrämmande att se hur vissa är villiga att gå hur lång som helst för sin egen skull, och jag vill ventilera så mycket mer om slutet men då spoilar jag så ni får läsa den själva :)

Sweet Lolita

Bok av Kicki Sehlstedt
Så himla viktig bok, den här boken borde läsas av fler, man får verkligen en tankeställare över hur lätt det är att tjäna pengar på sin kropp och hur män är villiga att gå över gränser gång på gång och anser sig ha rätt till någon annans kropp.

Jag gillade hur boken var uppbyggd, olika kapitel för lite olika karaktärer och den där vi först inte vet vem det är men vi får veta i slutet. Fallet är spännande, för man vill ju veta vem mördaren är och varför och det är mer skrämmande än jag hade kunnat föreställa mig.

Jag gillar både Aida och Kajan som karaktärer, så jag kommer med en gång kasta mig över nästa bok och se vilka skelett som kommer dras ut ur garderoben då! Varför har jag haft bok ett och två liggandes här hemma så länge, det är en bra fråga!

Jordanden

Bok av Susanne Boll
Jag älskar verkligen Vera och Ann-Maries relation, snacka om att ha hittat sig en fantastisk bästavän. Alexio mår inte så bra efter det som hände i förra boken och Vera försöker verkligen vara en vän även till han fast han ljög för henne och hon har gått vidare med Nico, men det är bra att han inte bara försvann.

I den här boken får själva fallet ta en större roll och Vera hjälper mer till med "polisarbetet" genom sin psykologiska utbildning så kan hon läsa in mer i människor samtidigt så är det svårt att läsa en person första gången man ses. Jag ser framemot att läsa mer om Vera och hennes vänner i nästa bok! :)

Bödeln i Prag

Bok av Mikael Ressem
Jag gillar verkligen Ulla, hennes inverkan på Erik är så bra. Hans "kompisar" verkar ju ha mindra insikt i alkoholismen, Janne som jobbar på ambulansen borde veta att man inte bjuder någon som försöker hålla sig nykter på öl. Sen är det lite konstigt att de efter 10 böcker fortfarande mest verkar ha en irriterande relation mellan alla än att det ska vara någon bra relation.

Fallet i den här boken är lite svagt, däremot händer det väldigt mycket med allas privatliv vilket i sin tur gör att det här mer känns som en mellanbok eller till och med ett avslut på serien. Men har man läst och gillat de övriga delarna så är det lite ett måste att läsa även den här.

Vid skogens slut

Bok av Åström & Sandlund
En spännande handling med massor av intressanta karaktärer. När jag väl hade börjat lyssna så hade jag så svårt att sluta, jag ville bara få veta mer, lära känna alla bättre och få veta vad som egentligen har hänt och vad som kommer att hända. Boken får ett bra avslut men när en bok är så här bra så vill jag ha mer, för jag vill inte lämna Pite(å) utan jag vill veta vad som händer efteråt.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.