Erik Sandström, #11

Bödeln i Prag

Bok av Mikael Ressem
Del 11: Erik Sandström. Våren har kommit och ambulanssjuksköterskan Erik Sandström har åkt till Prag. Med på resan är ordningspolisen Patrik Andréasson, hans far Birger och poliskollegan Janne. Men det som var tänkt som en lättsam grabbresa förändras snabbt när Tomas Svensson ansluter, i sällskap med en snygg, och vid en första anblick, högst normal tjej. Kort efteråt gör Gösta Svenningsson och Lucifer Mattsson en överraskande entré i ett turistmyllrande Prag. Efter att Birger har blivit kontaktad av en pensionerad mordutredare vid Prag-polisen dras gänget från Gävle in i ett mordmysterium som plågat den tjeckiska polisen i tjugo år. Varje år dödas ett slumpmässigt utvalt offer på ett av Prags mest berömda turistmål, Karlsbron. Mordet sker alltid på samma plats och på samma dag, Kristi himmelfärdsdag. Nu är det bara några dagar dit.
Jag gillar verkligen Ulla, hennes inverkan på Erik är så bra. Hans "kompisar" verkar ju ha mindra insikt i alkoholismen, Janne som jobbar på ambulansen borde veta att man inte bjuder någon som försöker hålla sig nykter på öl. Sen är det lite konstigt att de efter 10 böcker fortfarande mest verkar ha en irriterande relation mellan alla än att det ska vara någon bra relation.

Fallet i den här boken är lite svagt, däremot händer det väldigt mycket med allas privatliv vilket i sin tur gör att det här mer känns som en mellanbok eller till och med ett avslut på serien. Men har man läst och gillat de övriga delarna så är det lite ett måste att läsa även den här.