Ronja Rövardotter

Ronia, the Robber's Daughter
Film från 1984 regisserad av Tage Danielsson
Kan man annat än älska Ronja? Flickan som inte låter någon bestämma över henne, hon har skinn på näsan och hon tycker att röva och ta från andra är taskigt fast det är det hennes pappa gör. Hon banar väg för att inte acceptera ett liv för att någon annan lever så, utan hon vill leva sitt liv på annat sätt och då tänker hon göra det.
Vi behöver flera Ronja i samhället, som denna självständiga Ronja, en flicka som inspirerar unga tjejer i samhället.
En Astird Lindren film som var bland det bästa man sett när man var liten.
Rumpnissarna är ju något som hänger med en i tankarna än idag.
En film som har det mesta, äventyr, skratt och kärlek.
En film alla borde se.
Ännu en favorit från Astrid Lindgrens underbara verk. En film man kan se om flera gånger utan att tröttna, (har aldrig läst boken vilket är en skam i sig men det är aldrig försent).
Älskar handlingen och historien kring Ronja och hennes omgivning.
Filmen innehåller både kärlek, äventyr och starka viljor.
En film alla borde se och man älskar den redan från första stund.
Fantastisk filmatisering av Astrid Lindgrens bok. Kärlek, familjesvårigheter, spänning och allt som gör detta till en film att mysa med hela familjen med.
Ännu en klassiker av vår kära Astrid Lindgren. Filmen är fylld av äventyr, humor och värme. Visst är det en film som alla borde se.
Åh vad jag gillar denna filmatisering av Astrid Lindgrens fantastiska bok. Så härligt med en stark flicka i huvudrollen och mysiga bifigurer. Vildvittrorna var otäcka när jag såg filmen som barn. Helt klart sevärd även för föräldrar och för lite äldre barn. Astrid Lindgren är som vanligt tidlös - historierna håller än idag.