E.T. the Extra-Terrestrial

Film från 1982 regisserad av Steven Spielberg
Utomjordingen E.T. har blivit strandsatt på jorden och vill återvända hem till rymden. Han träffar pojken Elliott som han blir vän med. Det dröjer dock inte länge innan myndigheterna försöker fånga E.T. Elliott och hans syskon gör allt de kan för att hjälpa honom återvända. Denna science fiction-film av Steven Spielberg är idag kultförklarad.
E.T. är en av de filmer som jag minns allra bäst. Många filmer som vi ser glömmer vi snabbt bort, men denna klassiker har satt sina spår. Denna amerikanska film är producerad av Steven Spielberg och handlar om utomjordingen E.T. som besöker jorden. Denna film är ett mästerverk och förmodligen en av de mest kända science fiction-filmerna som gjorts. Den handlar om den fina vänskapen mellan pojken Elliott och hans vän utomjordingen E.T. Myndigheterna vill fånga in E.T., men Elliott och hans syskon gör allt för att hålla honom hemma så att han ska kunna återvända säkert till rymden.

Denna film blev en rejäl succé när den lanserades. Då var det den mest inkomstbringande filmen genom tiderna och det är inte svårt att förstå varför. Det är en väldigt vacker science fiction-film om vänskap. Jag såg den för första gången som 8-åring och var livrädd efteråt, men jag skulle påstå att den passar för barn från 11 år.