Interstellar

Film från 2014 regisserad av Christopher Nolan
Jorden är hotad av klimatförändringar. Dammstormar försämrar luften, grödorna slår fel, maten håller på att ta slut. Ur detta hopplösa läge finns det dock en väg: att hitta en ny värld i en annan galax genom att färdas genom ett maskhål nära Saturnus. Joseph Cooper (Matthew McConaughey) får ett team att genomföra uppdraget tillsammans med.
Interstellar är en spännande och intressant film som jag verkligen kan rekommendera! Verkligen en tankeväckande film!
Helt fantastisk film! Musiken, skådespelarna, storyn, allt är så bra! När handlingen nystas upp allt eftersom måste man nästan genast se om filmen men med ett nytt perspektiv. Har sett den här många gånger och får både rysningar och blir rörd varje gång. En mycket imponerande film.
Det här är min absoluta favoritfilm! Jag älskar hur sanna de har varit med världen, universum och hur fysiken som ändå går ihop - även om det blir lite kaos på slutet. Jag gillar verkligen att om du har ett intresse för fysiken så förklaras det på ett bra sätt och skapar en bättre dynamik hos filmen. Och åh, skådisarna är ju bara FÖR BRA! Det här är en av de få filmerna jag kan se om och om igen.
Jag tröttnar aldrig på denna. Gråter alltid till denna. Magnifik, episk rulle med stora inslag naturvetenskap. Ett av Nolans alla mästerverk. Om jag bara skulle ha tillgång till en film för resten av mina dagar? Då är denna mitt förstahandsval. Andrahandsval och tredjehandsval.
Den här rent otroliga filmen lyckas med konststycket att kombinera flera olika genrer. Det börjar som en familjefilm, utvecklar sig till science fiction, går vidare i melodram, nästan tragedi och slutar i familjefacket. Jag skulle vilja kalla det för ett filosofiskt drama med mystiken hela tiden lurkandes runt hörnet. Högaktuell med klimatförändringarna som på intet sätt minskar världen över får filmen mig att fundera på när vi egentligen ska börja leta efter en ny planet för mänsklighetens fortlevnad. Hur tar vi hand om vår jord? Vad prioriterar vi? Vilka är vi? Detta är bara några av alla frågor filmen ställer.