Hungerspelen - filmerna, #1

Hungerspelen

The Hunger Games
Film från 2012 regisserad av Gary Ross
Hungerspelen handlar om en tonåring vid namn Katniss. Hon växer upp i fattigdom och ständig rädsla för sitt liv, för varje år arrangerar huvudstaden ett spel där de skickar in två tonåringar från varje distrikt där de får slåss till döden tills en ensam vinnare står kvar.

Katniss kastas in i spelen tillsammans med bagarsonen Peeta och först vill hon inte veta av honom, men när hemligheter avslöjas måste hon tillsammans med Peeta spela ett riskabelt skådespel för att lura invånarna i distrikten såväl som huvudstaden, men samtidigt försöka hålla sig vid liv.

När en rad av händelser inträffar förstår Katniss att hon aldrig kommer bli densamma när hon kommer hem, om hon kommer hem.
Rekommenderas för den som gillar science fiction
Riktigt intressant koncept och en bra film generellt! En bra dystopi där man får följa barn som hamnar i ett spel där bara en överlever. Rekommenderar stort och tycker alla borde se den minst en gång i livet!
Det är extremt sällan då jag har läst boken innan som jag inte stör mig på att så mycket i filmen är förändrat eller borttaget. Hungerspelen (gäller alla filmer) är dock ett undantag! De har lyckats så sjukt bra med att följa böckernas handling och har inte tagit bort några viktiga händelser! Sen att Jennifer Lawrence är med gör ju inte det hela sämre...
En fängslande dystopi film som är baserad från boken av Suzanne Collins. Dock som många andra filmer, förloras många scener på grund av budget och begränsningar. Dock gjorde filmen väldigt bra ifrån sig. Visst vi har nu ingen rik tjej som Katniss är bekant med och får the mockingbird broschen, utan nu hittar Katniss den själv på någon random marknad de håller.
Inte heller ser vi någon flicka som fått sin tunga avskuren, och de läskiga hundarna som egentligen ska ha de döda spelarnas ansikte, är nu bara stora läskiga hundar. Men det positiva? Vi har den härliga desperata looken på skådespelarna när de ser deras liv snart slockna, berusad Haymitch, Peeta som inte riktigt vet hur han ska överleva förutom att dekorera sig och hålla sig förblöande gömd och awkward Katniss.

De flesta som läst boken kan ändå hålla med om att vissa scener försvann var synd, men helt okej ändå. Dock kunde väl hundarna fått ansikten? Eller hade publiken fått en hjärtattack? Hybrid, come on!
En spännande film som man fastnar i lätt. Jättebra skådespel och storyline. Rekommenderas starkt till alla
Filmen Hunger games bygger på Suzanne Collings bok med samma namn. Det är en dystopisk berättelse om ett USA som jämnats med marken av en översvämning och ersatts av riket Panem sin styrs från huvudstaden Capitol som håller kontrollen av de olika distrikten med järnhand. Efter ett inbördeskrig då ett av distrikten gjorde uppror har Capitol infört ett spel som kallas Hungerspelen där två ungdomar från varje distrikt utses att kämpa en blodig kamp på liv och död där endast en kan klara sig med livet i behåll och stå som segrare. Katniss Everdeen lever i det fattiga distrikt 12 med sin mamma och sin syster. När systerns namn dras i utlottningen till Hungerspelen anmäler sig Katniss som frivillig för att rädda hennes liv. Hon har inte stora förhoppningar att lyckas i det blodiga spel som hon föraktar. Men hon lyckas fånga publikens intresse och på samma gång väcka upprorsandan till liv igen hos de andra förtryckta distrikten. Filmatiseringen är actionfylld och känslofylld och ger den känsla av uppror och kamp mot orättvisor som böckerna givit. Jennifer Lawrence är fantastisk som Katniss Everdeen. Filmen är också väldigt bra för ungdomar och lyckas skildra berättelsen blodiga och allvarliga tema utan onödigt gore så att unga också kan ta del av den.
När jag såg filmen blev jag helt kär! Älskade den så mycket, så bra skådespel, fick den underbara känslan av en skitbra handling och allt var bara fantastiskt. En stor rekommendation från mig.
5 Stjärnor av 5 möjliga för denna filmen!

Älskar boken och dem har verkligen valt ut rätt personer till rollerna i filmerna. Handlingen i filmen är väldigt lik det som är i boken och jag märker inget som dem direkt har missat eller uteslutit.

Den 16 åriga Katniss från distrikt 12 i staden Panem kämpar mot huvudstaden och blir en stark figur i kampen mot frihet. Varje år lottas 12 personer (2 från varje distrikt) ut i från varje distrikt för att delta i hungerspelen som handlar om liv och död.
I direktsänd TV får man följa hungerspels kampen och åskådarna får skänka gåvor som underlättar eller räddar en deltagare i vidare kamp mot överlevnad. Hungerspelen avslutas genom att en person återstår.

Filmen handlar om kampen för överlevnad men allting ställs mot sin spets när Katniss medspelare också är hennes sanna kärlek och bara en får vinna.
En mycket bra film där dem har lyckats sammanväva två olika tider. En tid där spelen utspelar sig, men de har också lyckats knyta samman det med vår tid idag. Så aktuella saker som filmer tar upp. Rekomenderar starkt filmserien
Precis som boken utspelar sig storyn i en fantasistad där barn från tolv distrikt väljs ut att delta i årliga hungerspelen. Det är mycket äventyr och spänningen är på topp hela filmen. Huvudkaraktären katniss är hjältinna som man får följa, en ovanlig hjälte som är allt annat än typisk hjältinna. Hon har svårt med det sociala, är rädd och ingen född krigare men hon är grym med sin pilbåge. Ett måste att se för dig som älskar fantasy, spännande karaktärer och något som påminner om flugorna herre.