Recensioner av Felicia Grill

Pastor Viveka och feministerna på Stockrosvägen av Annette Haaland

Betyg 3
Jag har läst de andra 3 fristående böckerna av pastor Viveka. Som vanligt är boken mysig, spännande, tänkvärd och rolig. Dock kan jag inte undgå att vara lite besviken på bokens röda tråd och händelserna i den. Det upplevdes som att det blev en del hängande som inte fick något svar/avslut.

Fröken Liljekonvalj av Kristin Emilsson

Betyg 3
En mysig bok som passar perfekt att läsa när höstmörkret smyger sig på. Jag gillar att författaren har lyckats hålla läsaren nyfiken och intresserad genom hela boken. Dock hade jag förväntat mig ett annat slut och blev aningens besviken.

Vi mot er av Fredrik Backman

Betyg 5
En otroligt bra uppföljare till Bjötnstad. Den bjöd på känslostormar genom hela boken. Ett troligt levande berättande för det känns som att man själv befinner sig i staden. Mycket bra läsning. Längtar till den tredje delen i serien kommer ut.

Björnstad av Fredrik Backman

Betyg 5
För en som inte gillar hockey och inte hade så stora förväntningar, så blev jag verkligen blown away av den här boken. Det var som att leva sida vid sida med boken karaktärer. Backman gjorde en så otroligt målande bild av människorna och omgivningen. Man kände alla känslorna en människa kan känna när jag läste boken.

Backman har verkligen lyckats fånga läsaren under hela bokens gång.

Stormsystern : Allys berättelse av Lucinda Riley

Betyg 3
I början tyckte jag att boken var seg och svårt att komma in i. Men efter ett tag började det hända grejer och jag som läsare fastnade verkligen i boken. Lucinda har vävt ihop de två berättelserna på ett mycket bra och levande sätt. Dock kan jag tycka att man lätt kan tröttna på att det blir samma stuk i serien. Det är alltid samma tidsspann mellan nu och då. Hade varit roligt om det hade hänt något mer oförutsägbar.

Huset vid sjön av Kate Morton

Betyg 3
Denna boken hade jag svårt för att komma in i. Men efter cirka 1/3 av boken var jag helt fast. En så spännande och välskriven bok som målade upp en bild av miljön i boken. Jag älskade att jag inte kunde förutspå hur boken skulle sluta.

Bara ett litet mord av Carin Hjulström

Betyg 3
Bara ett litet mord är en lättsam bok där läsaren lätt kunde relatera till karaktärerna. En mysig bok som är perfekt att läsa en regnig dag. När boken var utläst var det några lösa trådar kvar, dock tänker jag att det är författarens menig då det ska komma en uppföljning. Carin Hjulström har lyckats att hitta en bra balans för att boken ska känna mysig och inbjudande, men behåller läsarens intresse under hela bokens gång.