Vill hitta på något med hela familjen

Tips för den som...

Med Andra Ord

Brädspel skapat av ALF-spel
Superkul spel för familjen! Lätt att lära sig och att spela flera personer samtidigt. Det blir mycket skratt!

Geocaching

Aktivitet
Om man gillar att vara ute i naturen kan jag starkt rekommenderar Geocaching. Det skulle kunna gå att likna med skattjakt. Man har en karta där det är utmarkerat vart det finns en gömma. Gå dit, leta upp gömma, skriv in ditt nickname och lämna tillbaka gömman där du hittade den.
Ett tips är att åka och grilla vid havet eller på stranden. Om de är vinter kan man åka skridskor och om det är sommar kan man spela kubb till exempel.
Ut i naturen och vandra! Det finns så mycket att uppleva utomhus som man kanske inte tänker på. Många ställen har till exempel trollstigar osv för de lite yngre barnen som är både spännande och roligt.
Ut och vandra! Finns väl inget bättre än att umgås i friska luften. Ut och promenera runt i närmsta skog eller naturreservat eller ta en långtur och sov i tält och laga mat över öppen eld.
Laga mat utomhus, finns väl knappast något härligare en fin dag! Skippa grillen om ni ledsnat på det och plocka med våffeljärnet ut, finns mycket annan mat att göra utomhus!

Spela kortspel

Aktivitet
Välj ett kortspel som hela familjen kan och tycker om och spela det efter maten. Är det ett spel som kräver att det förs poäng så låt det löpa över flera dager och ha en omgång som standard efter kvällsmaten varje kväll. En chans att samlas och landa i stunden tillsammans innan läggdags men efter stressen från dagen och matlagningen..

Längdåkning

Aktivitet
Ut i det fria. Vi tog på oss skidorna hela familjen och drog med hunden ut i skidspåret. Vi tog det kortaste spåret på 800 m och istället för att trötta ut så slutade det med att alla åkte flera varv för att det va så kul. Solen sken och alla va glada. Det gör vi om!!!!!
Nåhot jag gör för att få bort tonåringarna från datorn...Skriv en lista på saker eller platser de ska hitta eller gå till o de ska fota det... då får de röra på sig. Sen får de en belöning då de klarat av alla delarna.. tadam
Åk till badhuset med hela familjen! Ju tidigare dina barn blir bekväma med att vara i vatten desto fortare kommer att lära sig simma. Då det är ett krav att kunna simma för att få betyg i idrott och hälsa i åk 6, är det ett perfekt tips inför skolgången också!
Ut o leta pokemons med hela familjen, kul för stora som små. Har kommit ut på många långa promenader både själv och med vänner/familj tack vare pokemon go.
Åka på utflykt med hela familjen , kan innebära att ta med fika/ matsäck och ge sig ut på en biltur till en badplats . Eller lekplats med grillmöjligheter.
Man kan åka på till nåt campingställe och umgås hela familjen .
Finns så mycket man kan göra. Ta med eget fika och mat . Ge sig ut och vandra i skogen , utforska naturen på olika sätt .
Vår familj har under sommaren testat flera olika i höghöjdsbanor och alla tycker att det är jättekul! På de ställen vi besökt finns det flera olika banor med olika svårigheter och höjder.
På flera av dem finns också möjligheten att åka Zip-line.
Tänk på att de flesta tar in ett begränsat antal så se till att boka i god tid innan ni ska dit.
Vi har på sistone börjat med att bestämma olika mattema. Varje lördag bestämmer ngn av oss från vilket land vi ska laga mat och efterrätt. När vi bestämmer från vilket land vi ska laga nästa helg då bestämmer vi tillsammans vilken rätt och efterrätt det blir. Nu har vi kört Turkisk tema och Spansk tema 😊
I pandemitider finns det mycket vi saknar att göra, så vi leker istället. Skriver ut filmaffischer, gör biobiljetter och poppar popcorn och går på hemmabio. Låtsas att vi är i USA och lagar hamburgare, milkshake o lyssnar på rockmusik osv...
Gå ut, variera miljön från skogen, staden eller stranden och låt barnens fantasi styra vad dagens aktivitet blir, uppskattat för hela familjen, givetvis tar man med en mysig fika ut !
Skattjakt, det är alltid roligt med skattjakt. Det går att göra på flera olika sätt, göm någonting i förväg som ni sedan tillsammans hjälps åt att hitta. Ett annat kul sätt att göra det på är att ni skriver en lista med saker som ni sen ska hitta utomhus, det kan vara en pinne med tre pinnar eller en spetsig sten eller vad man kan komma på.
Gå ut! Spelar egentligen ingen roll vad ni gör, pulka, promenad, snöbollskrig! För extra upplevelse fixa utelunch. Varm choklad och grillad korv eller något slags fyllda pitabröd till grillen gör att lunchen blir en lyxlunch. Varma kläder och något att sitta på är trixet!
I flera städer finns det något som heter stadsmysterium. Mysterierna går att beställa från kommuner och turistbyråer bland annat.

Ett stadsmysterium är ett äventyr med flera ledtrådar som leder en runt om i staden. Allt bygger på att lösa olika delar i mysteriet genom att få fram ord som till sist hjälper en att lösa hela mysteriet.

Mysteriet engagerar hela familjen men passar kanske allra bäst från ca 8-9 år och uppåt så att man kan läsa uppgifterna.

Längdåkning

Aktivitet
Finns det snö så finns det möjlighet till att åka längdskidor. Underbar aktivitet som hela familjen kan göra tillsammans eller för den som vill ha en skön stund för sig själv.