Elin

Användarprofil
En bok utformat som en julkalender, ett nytt avsnitt varje dag till julafton!
Vi får följa Emma som bor i London där hon driver ett café, hon har familj och vänner hemma i Fågelkärr.
En dag får Emma ett samtal som vänder upp och ner på hennes tillvaro, hennes gammelmoster Fanny har gått och trillat och ådragit sig en höftfraktur. Fanny hittar en ersättare till sitt jobb, ingen annan än pojkvännens exhustru, eller hur var det med de? Hon tar sig hem till Sverige för att stötta sin gammelmoster där hon stöter på den hjälpsamma grannen Nicklas som hjälper Fanny i vardagen! Vi får följa Emma mellan hopp och förtvivlan, skratt och tårar? Hur slutar det, får Fanny komma hem till jul och vem vinner Emmas hjärta?
En lättlagad rätt som passar hela familjen! Uppskattar inte hela familjen banan eller jordnötter så kan man göra halva formen med och andra halvan utan, passar även perfekt som matlåda till jobbet!

P3 Dokumentär

Podcast från Sveriges Radio
Lyfter intressanta ämnen och har lagom långa avsnitt! Avsnitten handlar ofta om ämnen som berör och engagerar människor! Intressant lyssning!

Härlig är framtiden

Bok av Ewa Klingberg
Ewa Klingberg skriver igen om begravningsbyrån Tranan. Boken är familjär och rolig och berör för många tunga ämnen men med nya infallsvinklar! Seniormässan är ett hett ämne på begravningsbyrån men öppnar upp nya möjligheter för byrån.

Väl skriven serie och man lär känna de olika personligheterna, helt klart läsvärt och det drar i mungiporna när man löser
Böcker i alla ära men vad kan en bok oss lära? En prenumeration är som att vinna på en auktion! Här kan du välja och vraka istället för att få en enstaka!

Alfons kompisar

Bok av Gunilla Bergström
Bekanta er med Alfons och hans kompisar! Alfons har många bra kompisar som han har väldigt roligt med, men han har även en hemlig kompis som bara han han de, Mållgan! Även om Alfons har många kompisar så är även pappa, faster och farmor bra!

Docka som present

Presenttips av jultomten
”Kan vi köpa en bebis” nja riktigt så enkelt är de ju inte när 3 åringen frågar! Men en docka som komplement och få pyssla om är guld värt! Kommentarer som sch dockan sover är ovärderliga för att de hur barnen månar om ”sin bebis”

Rasmus på luffen

Film från 1981 regisserad av Olle Hellbom
Favorit filmen övernitisk vuxen ålder!

Rasmus har inga föräldrar och bor därför på ett barnhem, även hans bästa kompis Gunnar bor här! Pojkarna busar gärna men den stränga fröken håller dem o örat.

Par som gärna vill ha barn kommer ibland till barnhemmet för att adoptera ett barn, men alla är rörande överens om att de väljer med ljust och lockigt hår.
En dag tröttnar Rasmus på allt och rymmer från barnhemmet, följ Rasmus och hans upptåg när han går på luffen!

Sy barnens första garderob

Bok av Kerstin Hanson och Kina Larsson
Vid första anblicken föreföll beskrivningarna som enkla, de är säkert enkla för den som är van vid sömnad. Men för en annan som ej sytt sen syslöjden i nionde klass kändes vissa beskrivningar något bristfällig i sina beskrivningar! Men i övrigt en trevlig bok med fina mönster. Hade beskrivningarna varot lite mer utförliga hde boken fått högra betyg 🙂

Frost

Film från 2013 regisserad av Chris Buck och Jennifer Lee
I kungadömet lever systrarna Anna och Elsa. Elsa har magiska krafter, hon kan förvandla saker till is och få det att snöa. Det låter inte så farligt men en dag råkar Elsa skada sin syster med magin. Kungen och drottningen bommar igen slottet och avskärmat Elsa från omgivningen tills hon lärt sig kontrollera sina krafter. Elsa är rädd att skada Anna igen så hon låser in sig på sitt rum, Anna sjunger sånger och vill att Elsa kommer ut och leker med henne och förstår inte riktigt varför systern inte vill leka med henne.
Vi får följa systrarna genom missöden, sorg, kärlek och glädje. Filmen värvas med sånger. Trallvänliga melodier och en film som tilltalar hela familjen!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.