Elin

Recensioner

Enhörningen och regnbågsbajset av Emma Adams

Betyg saknas
En bok för barnet som år fascinerad av enhörningar! Boken är skriven på rim och har vackra bilder! Vi möter både prinsessor, häxor och drakar och boken belyser vikten av acceptans och gemenskap på ett fint sätt!

Jag lämnar ekorrhjulet av Åsa Axelsson

Betyg saknas
Läraren Åsa går in i den berömda väggen och i samband med detta börjar hon fundera på hur hon kan bli frisk och leva sitt liv som hon vill.
Åsa slutar sig arbete som lärare och ”jobbar hemma”, hon jobbar på att se över olika utgifter som vi ibland glömmer bort kostar oss så mycket som de gör. Med små medel och lite ansträngning kan vi snabbt minska våra utgifter samtidigt, detta visar Åsa på. Samtidigt som Åsas familj gör en omställning så mår hon bättre och får mer tid över för barnen och maken.

Intressant läsning och kan nog bli en ögonöppnare för många, även om man kanske inte följer Åsas exempel i all situationer!

Manglade dukar och vikta servetter av Ewa Klingberg

Betyg 4
Plötsligt blev Felicia med hus, hus med hyresgäster och allt, hur gick detta till? Lägenheten hon själv ska bo i renoverar hon. Hon stöter på en antikhandlare som hjälper henne att inreda lägenhet med olycka antika möbler, men möblerna bär på ett mysterium! Boken kommer att utspelas i två olika tidsepoker.
Ensamheten Felicia tidigare känt ger nu utlopp för nya bekantskaper och hon får pirrande känslor i magen, men är hon redo att älska igen?

Anestesiologisk omvårdnad av Inger Liv Hovind

Betyg 4
En bok som beskriver den anestesiologiska omvårdnaden på ett adekvat och tydligt sätt så även den som inte är så insatt i den anestesiologiska världen kan förstå! Boken beskriver anestesisjuksköterskans roll och ansvarsområden men även arbetsuppgifterna pre-, intra- och postoperativt. Boken berör även olika typer av operativa ingrepp och olika patientkategorier.
Wow, trodde inte att Magnus Uggla kunde få till en bok som man som läsare kan känna igen sig i många situationer samtidigt som han berör både lättsammare och tyngre ämnen! Han lockar både till skratt och eftertänksamhet när han beskriver sin uppväxt i med och motgång och hans väg mot sin karriär!
Många finurliga tankar och lösningar på olika situationer han stött på i livet! Helt klart en läsvärd bok, fångad mitt intresse snabbt’

Britt-Marie var här av Fredrik Backman

Betyg 4
Britt-Marie är ordningen själv, hon avskyr smuts och ogenomtänkta placeringar av saker och ting. Efter en separation med maken genomgår Britt-Marie stora förändringar. Brott-Marie har tidigare varit hemmafru men måste nu när hon närmar sig pensionen måste hon kasta sig ut i arbetslivet, hennes nya utmaning blir ortens fritidsgård och att träna ungdomarna i fotboll, hon som inte alls förstår sig på just fotboll!

En bok full av skratt och eftertanke!

Kaninen som inte ville sova av Lilian Edvall

Betyg 4
Trevlig och lättläst bok! Båda barn och vuxna kan lyckas somna gott till denna! Väl värd ett försök om du eller ditt barn har svårt att somna 👌

Solsken och parmesan av Christoffer Holst

Betyg 4
En somrig feelgood roman om en resa som gick galet och olika personligheter som möts under oanade omständigheter och sammanhang. Boken innehåller familjedrama, matlagning och kärlek. En varm bok att läsa i hängmattan!

Mytomanen av Sofie Sarenbrant

Betyg 5
Sarenbrant fångar läsaren i sin bok där en tonårspojke hittad mördad i Bromma. Utredningen riktas mot flera olika personer i offrets närhet men lösningen hittad bland inledningsvis oanade marker. Efter att ha läst/lyssnar på serien om Emma och hennes kollegor kommer man nära karaktärerna oCh kan leva sig in i berättelsen och deras känslor kring fallen men även problem på deras personliga plan! Toppen!

Nattsångaren av Johanna Mo

Betyg 4
Hanna åter till sin hemort på Öland efter en tid i Stockholm där hon även utbildat sig till polis. Att flytta hem är inte vara enkelt då många vars tänker på de fasansfulla Hannas pappa gjorde för många år sen.. Hanna flyttar och tar sig an sitt första polisuppdrag, ett mord på en femtonårig kille, son till en av Hannas barndomsvänner. Berättelsen tar oanade vändningar och är full av spännande karaktärer!