Vill spara pengar

Tips för den som...
Vill du bli bättre på att spara pengar? Här hittar du tips från många av Omnibles användare som kanske kan ge dig nya idéer och perspektiv på det här med sparande.
Att odla lite mat kan minska matkostnaden en del.
Ta t.ex. tillvara på nedersta delen på löken och rota i vatten sätt sedan om i jord (det går ofta att dela i två lökar - det syns hur många när det börjar växa). Skörda när den blivit större (det går även att äta blasten) . Purjolök och salladskål växer bra också om du gör på samma sätt. Tomatplantor/paprikaplantor får du genom att sätta några frön från en frukt.
Återanvända.
Papperspåsar, funkar utmärkt att slå in presenter och julklappar med.
Plastpåsar, går också bra att åter använda det är bara skölja av dem och hänga på tork.

Behov av extra pengar.
Samla pantburkar.
Rensa ut kläder saker hemma och sälj på Tradera, blocket eller Facebook
Delta i olika undersökningar/Bli test person

Övrigt.
Gå på loppisar/secondhand butiker och bli expert på ett område exempelvis böcker, ta reda på vilka som har stort värde och köp dessa billigt och sälj vidare i andra hand för en högre kostnad.
Skriv ut ett kontoutdrag för en månad och gå igenom det noggrant så att du verkligen ser var pengarna tar vägen.
Sätt autogiro på en summa som dras varje månad direkt när du får lön och låt det gå till en annan bank än din vanliga. Då blir det lite extra krångligt att nalla av de sparade pengarna.
Jag rekommenderar att göra en budget, så att du ser din ekonomi. Sedan går det att se ifall man har onödiga utgifter som går att ta bort.
Göra veckohandlingar och även matlådor.
Fixa kaffet hemma istället för att köpa takeaway
Köp inte saker på avbetalning
Lägg in en automatisk månatlig överföring från ditt lönekonto till ett sparkonto. Det behöver inte vara ett stort belopp, men om det dras automatiskt behöver du inte tänka på att du måste se till att spara. Om du sedan har mer över en viss månad, kan du naturligtvis spara mer. Men genom en automatisk överföring sparas det alltid ett belopp.
Ta med kaffe i termosmugg. Sparar många kronor på promenader och gör att man undviker att köpa en kaffe i farten.
Många bäckar små..... även om man inte har så mycket i plånboken kan man börja lite smått, ibland kanske bara 20-50 kr en månad, men det blir en hel del på sikt! Försök att bara handla röda lappar, då kan matkostnaderna sjunka rejält. Ploggprimenader kan vara kul, en burk per promenad kan bli en hel del. Mitt tips är att börja smått och sedan öka.
Veckohandla utefter erbjudanden i din butik, gör matlådor. Lägg undan en summa på sparkontot i början av månaden och inte i slutet.
Matlådor istället för att äta ute spar mycket pengar.

Kanske kan man samåka till jobbet om inte lokaltrafik fungerar.

Sänk temperaturen hemma med 1 grad, det klarar alla. Använd istället en filt och tänd några ljus.

Anordna byteshandel med tex grannarna. Byt kläder, leksaker och annat.
Ett bra tips för att spara pengar är att titta igenom vad man handlar och hur mycket man faktiskt gör av med. Det är ju inte alltid de överreensstämmer och där kan man spara pengar utan att det ens märks. Sedan är ju ett bra tips att inte handla saker bara för att de är billiga. Det kanske är billigt kortsiktigt men om varan inte håller eller att man inte hinner äta den innan den blir dålig var det ju ett onödigt köp däe något dyrare hade kunnat vara bättre och billigare i det långa loppet.
Det och matlådor kan man spara en hel del på!
Matlådor! Och att planera veckans inköp utifrån reklambladen och därmed köpa basprodukter till extrapris.
Jag försöker spara alla pantpengar i ett kuvert o så använder jag det till jul då utgifterna ofta är högre än vanliga månader. Då finns det lite extra att ta av. Försöker få lite pant av vänner som inte orkar/vill panta o så hittad pant.
Handla aldrig hungrig. Planera vad du ska handla och byt butik (oavsett om det är mat eller annat) utifrån erbjudanden. Kolla även om det går att köpa lokalproducerad mat. Jag köper 25kg potatis som håller länge för 5kr/kg. I närmsta butik så kostar potatis från samma gård 13kr/kg.
Att se över de återkommande utgifterna som till exempel leverantör av tv-kanaler. Att ta kontakt med leverantör och fråga efter ett bättre pris kan gynna ens egna ekonomin. Gäller även mobiloperatör. Så har jag sparat upp emot 1000 - 2000 kronor varje år genom att ta kontakt och förhandla!
Ett tips för att spara pengar är att använda sig av kuponger vid köp. Det finns också undersökningar där man kan få betalt via presentkort på mat, kläder etc.
Kanske väldigt tråkigt tips, men ack så bra! Skriv ner varenda köp du gör under en vecka/månad. Du blir nog förvånad över hur mycket du handlar!
Spara alla pantkvitton och pengar, så finns det pengar så finns det när det händer något oförutsett.
Jag rekommendera att man spara med någon. Jag och min pojkvän valde att spara XXXkr varje månad till ett gemensamt konto. När man sparar tillsammans kan man inte bara ta ut pengarna igen... det går inte. Man vill vara ”duktig” och göra det varje månad också. Har ett mål och göra det samtidigt med en syskon/partner. Ta ut pengarna till ett annat konto direkt när man får lön så man kan inte spendera dem.
Släng inte mat!!
Matsvinn är pengar.
Handla ”halva priset” som har kort datum. Bra för både plånbok och planeten!
Kom in i tänket att bunkra när det är rabatt, tex köttfärs. Lägg i frysen och ta upp, till slut är du inne i tänket och behöver aldrig mer köpa köttfärs till fullpris.
Ät inte ute! Utan laga maten själv och köp för fler portioner samtidigt. Blir du, som jag, också less på att äta samma mat - laga fler maträtter så du kan pendla mellan dom under veckan. Och laga inte bara nytt, utan laga i alla fall en av rätterna där du vet att du är sugen på det och tycker om det!
Ta med mellis i väskan istället för att köp ute! Många bäckar små blir faktiskt mer än man tror till slut!
Automatisk överföring av pengar varje månad direkt vid lön på tex 600-800 kr som du inte rör om det inte krisar ger 7200 - 9600 kr /per år och klarar man 3-4 år utan att tulla på pengarna har du en användbar summa och på 10 år en bättre begagnad bil som du kan köpa kontant

Dreams - app

Mobilapp
Använd appen Dreams. Där kan man skapa olika drömmar och så knappar man in hur mycket pengar som behövs för att nå drömmen samt när den skall infrias så räknar den ut hur mycket som behöver sparas per vecka.
Ta vara på det som du redan har hemma. Va kreativ och hitta nya användningsområden till dina gamla saker.
En del av sina sparpengar är det bra att ha på ett sparkonto med ränta, jämför de olika bankernas räntor och flytta dina pengar till ditt val. Kom också ihåg att följa upp räntorna eftersom de kan förändras över tid.