Daniel Gustafsson

Användarprofil

Jamies supermat

Bok av Jamie Oliver
Utifrån världens Blue spots (där befolkningen lever längst) har Jamie skrivit denna bok där recepten är inspirerade utifrån det som äts på de olika ställena. Beskrivningar av områden och varför det de äter är nyttigt finns också med i boken. Bilderna är fina och inspirerar också till matlagning.
Detta är en bok att inspireras av för att äta nyttigare och må bättre.

Greta Gris

TV-program från Netflix
Ett Tv-program för de minsta tittarna om Greta och hennes familj som gör olika vardagliga saker tillsammans med sina vänner. Greta tycker (precis som andra barn) om att hoppa i lerpölar och leka så det kan bli mycket igenkänning i detta program. Avsnitten är ganska korta men har ändå plats med en hel liten berättelse att följa.
Trevliga små barnprogram med en populär liten gris!

Pannkakstårtan

Bok av Sven Nordqvist
I denna härliga Pettson och Findus bok får vi följa med på äventyret att göra en pannkakstårta till Findus födelsedag. Med roliga händelser och framför allt härliga bilder får vi följa hur de skaffar ägg, och ser till att cykeln blir redo att åka iväg på till affären för att köpa ingredienser. Illustrationerna innehåller som alltid fina detaljer som man kan leta efter tillsammans.
Fin bok som passar alla!

Hela England bakar

TV-program från BBC Worldwide
Om man tycker om bakning så kommer man tycka om detta tävlingsprogram som är dedikerat till just bakning. Och visst är det roligt att få följa de tävlande och deras utmaningar men den stora behållningen är ju ändå dommarna där bakdrottningen Mary Berry och konditorn Paul Holliwood. De är så bra!
Roligast är ju när de får en utmaning från dommarna som de ska återskapa..

Knacka på

Bok av Anna-Clara Tidholm
En klassiker i bokhyllan för de små barnen. En bok som blir rekomenderad på biblioteken för de små att läsa.
Med sina korta texter som till barnens förtjusning uppmanar till att knacka på dörrarna får vi både lära oss olika färger men också att räkna då det bland annat finns fyra apor, sju kaniner och fem nallar. Bilderna är färgglada och innehåller vardagliga saker som barn kan känna igen från sina egna liv vilket är roligt och fint.
En fin bok helt enkelt som har lästs många gånger.

Dadda hälsar på

Bok av Anneli Tisell
En rolig bok där Dadda åker för att hälsa på sina vänner. Han kommer till gatan där de andra vännerna bor och knackar, bankar, ropar och ringer på hos de olika husen för att hälsa på hos de andra Babblarna. Husen har olika färger och former så om man vill kan man prata om det och fundera vidare.
Texten är enkel och bilderna har bara det viktigaste med så det blir inte plåttrigt.
En väldigt populär bok som har blivit välläst.

Vill äta hållbart

Tips för den som...
Att äta hållbart handlar både om att titta på att varan man köper har producerats på ett hållbart sätt. Då är det ju bra att titta på märkningen av varan som krav, rättvisemärkning och fairtrade. Men det är också viktigt att fundera på hur långt bort varan har odlats och därmed transporterats och om man har odlat den i växthus då detta faktiskt gör att avtrycket på jorden blir större.
Det viktigaste skulle jag säga är att börja fundera på dessa frågor för då börjar man göra andra val i butiken. Lycka till!

Leo på stranden

Bok av Linne Bie
En enkel bok för de minsta med tydliga bilder av både vad som händer och det som främst beskrivs. Det är lite text och varje uppslag är en egen del (men med det gemensamma temat stranden) som beskriver något man kan göra på stranden. Detta passar yngre barn men blir inte så inbjudande för äldre som vill ha mer av en saga. Men en trevlig bok som går att bläddra i för de minsta själva och titta på de tydliga bilderna.

Vill spara pengar

Tips för den som...
Ett bra tips för att spara pengar är att titta igenom vad man handlar och hur mycket man faktiskt gör av med. Det är ju inte alltid de överreensstämmer och där kan man spara pengar utan att det ens märks. Sedan är ju ett bra tips att inte handla saker bara för att de är billiga. Det kanske är billigt kortsiktigt men om varan inte håller eller att man inte hinner äta den innan den blir dålig var det ju ett onödigt köp däe något dyrare hade kunnat vara bättre och billigare i det långa loppet.
Det och matlådor kan man spara en hel del på!
Broccolipaj är ju både enkelt och nyttigt (och gott) vilket gör den till en perfekt maträtt. Tar ju lite tid att göra speciellt tiden i ugnen men i övrigt kan man ha i lite av det man har hemma och skapa en broccolipaj med de smaker som man tycker om.
Matigt som håller en mätt länge är en bra sammanfattning på denna maträtt!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.