Anette Ljungcrantz

Användarprofil

Inte helt Miss Lyckad

Bok av Veronica Linarfve
Oj, lite rörigt liv hon har, skulle inte vilja vara i hennes kläder. Hon ror både chefskarriär, tre barn och en lite rörig syster som försöker hjälpa till, medan hennes man är i Uganda och jobbar. Många knasigheter inträffar. Sträckläsning utlovas!

Fattigfällan

Bok av Charlotta von Zweigbergk
En otroligt bra bok som visar hur det kan vara när man blir utan inkomst. Jag har aldrig varit så arg och upprörd när jag läst en bok som när jag läste denna.

Sommar vid Sommen

Bok av Camilla Dahlson
En väldigt lättläst och enkel feelgood. En del problem som bara löser sig, känns som om det går lite för enkelt och fort. Men vill man ha något enkelt och bara koppla av är det här rätt bok.

Barnen i Bullerbyn

Bok av Astrid Lindgren
En favorit bland Astrids filmer. Så härliga karaktärer och fina miljöer. Den håller än idag, kul för dagens barn att se hur det var förr!

Emmas nya liv

Bok av Anna Alemo
En riktigt härlig feelgood om Emmas liv som nyskild. Hon sätter sig i lite kniviga situationer kan man lugnt säga. Många fniss och skratt blir det.
En härlig bok om en 50-årig kvinna. Vi får följa hennes liv med sambo, vuxen dotter, bonusson, jobb som läkare och när klimakteriet kommer. Den gav mig många skratt, en del igenkännande och fick mig att tänka efter en del....

Mina första 94 år

Bok av Herdis Molinder
En helt underbar bok där Herdis berättar om sitt liv, skillnader mellan då och nu, händelser och iakttagelser genom ett långt liv. Korta välskrivna kapitel, en bok jag kommer att läsa många gånger!

Vill spara pengar

Tips för den som...
Många bäckar små..... även om man inte har så mycket i plånboken kan man börja lite smått, ibland kanske bara 20-50 kr en månad, men det blir en hel del på sikt! Försök att bara handla röda lappar, då kan matkostnaderna sjunka rejält. Ploggprimenader kan vara kul, en burk per promenad kan bli en hel del. Mitt tips är att börja smått och sedan öka.

Den rädda löparen

Bok av Kristina Paltén
En så inspirerande och intressant bok. Man behöver inte gilla löpning för att tycka om denna bok. Vi får följa Kristina när hon springer genom Iran, möten med så gästvänliga människor men även mindre trevliga människor. Fina miljöbeskrivningar.

Tycker om att pyssla

Tips för den som...
Älskar att pyssla och skapa. Sparar alltid på glasflaskor och glasburkar. Ett tips är att blanda vanlig målarfärg med bikarbonat och måla på flaskor och burkar, blir så fint som vaser eller krukor.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.