Carola Lind

Användarprofil

Scrubs

TV-program från Netflix
Scrubs är en amerikansk komediserie från 2001 som är skapad av Bill Lawrence. Serien som sträcker sig över 9 säsonger följer ett gäng AT-läkare på det påhittade sjukhuset Sacred Heart. Namnet Scrubs kommer av benämningen på kläderna som bärs inom sjukvården.

Under seriens gång får man följa huvudpersonerna och deras arbete på sjukhuset, men även deras relationer till varandra.

Trevlig serie som verkligen är sevärd.

Vill spara pengar

Tips för den som...
Att odla lite mat kan minska matkostnaden en del.
Ta t.ex. tillvara på nedersta delen på löken och rota i vatten sätt sedan om i jord (det går ofta att dela i två lökar - det syns hur många när det börjar växa). Skörda när den blivit större (det går även att äta blasten) . Purjolök och salladskål växer bra också om du gör på samma sätt. Tomatplantor/paprikaplantor får du genom att sätta några frön från en frukt.

Modermakt

Bok av Erika Rockborn
Modermakt är bok två i Modertrilogin av Erika Rockborn.

Boken handlar om distriktsläkaren Martin Lindahl som nu blivit pappa till två döttrar varav en med en CP-skada. Svårigheter att få ihop livspusslet och en riktig ragata till svärmor.

Som väntat väldigt välskriven och en bra story, storyn känns äkta och inte påhittad.

Relationsromaner med en man i huvudrollen är spännande. Roligt att följa karaktärerna över tid och boken ger även en inblick i både familjelivet i en familj med ett barn med funktionsnedsättning och arbetet som distriktsläkare.
De flesta av oss har säkert kämpat för att få bort lukten av lök när vi hackat lök. Själv tycker jag det stinker fruktansvärt 😂.

Det finns ett väldigt effektivt sätt att få bort lukten och det är att använda en sked som tvål - kostar inget och är miljövänligt!

Livmodermakt

Bok av Erika Rockborn
Livmodermakt är en relationsroman om barnlängtan ur ett manligt perspektiv.

Boken handlar om Martin 40+ som arbetar som distriktsläkare. Gift, men inga barn, men med en stor barnlängtan.

Vi får följa Martin i hans vardag som tar en lite oväntad vändning.

Boken är mycket välskriven, bra språk, bra röd tråd och en historia som känns trovärdig. Personbeskrivningarna är målande. Spännande att en mans barnlängtan porträtteras.

Rekommenderas varmt! Denna skulle bli en bra film!

Ett stort plus för recepten på rätterna i boken. Ser fram emot att läsa bok nummer två i Modertrilogin.
Ett bra sätt att dryga ut hushållskassan är att koka sin egen sylt. Om en äter sylt vill säga.

Först och främst så behövs inget annat än sådant du har hemma.

Gå ut i skog och mark eller plocka bär i din trädgård, det går även att höra efter om någon vill ha plockat i deras trädgårdar, kanske i utbyte med en burk sylt.

Fördelen som jag ser det är att jag vet vad som finns i sylten (bär och socker).

Själv plockar jag lingon, blåbär, hjortron, hallon och åkerbär och kokar sylt på. Det är en riktig lyx och jag får ut flera kilo sylt på en påse socker.

L+OVE=LOVE

Bok av Karin Askerin
Love går i trean och drömmer om att bli rockstjärna.
I boken får vi följa med på intagningsprov till musikklass, hur det är att misslyckas och hur svårt det är vara ensam.

Boken är lättläst och ligger på en bra språklig nivå.

Passar bra för barn från den lägre skolåldern, men kräver ändå en hög läsförmåga om den inte används som högläsning.

En riktigt bra bok som jag rekommenderar varmt.
Att skåda fågel är en toppenaktivitet. Det passar både ung och gammal och du behöver inte ens ta dig ut från din bostad om du inte vill. Du behöver egentligen inget alls så länge du har syn eller hörsel. En fågelbok (eller app) är bra om du vill veta vilka arter som du ser och naturligtvis underlättar det med kikare, men det är absolut inget måste! Fågelskådning är en aktivitet som passar året runt även om våren är den tid på året när det finns chans att se flest arter.

Att mata sina fåglar ger en ectra chans att få se dem. Själv matar jag året runt. Att sätta upp holkar ökar chansen att se fåglar och tänk vad många myggor de äter på en sommar!

Just nu är en av de stora aktiviteterna runt hörnet - det handlar om VIK - Vinterfåglar Inpå Knuten - där du räknar antalet individer du ser samtidigt av en och samma art. Detts under 31 januari till 3 februari. Googla för mer information - fick inte ha länk i inlägget.....

I natt vänder lyckan

Bok av Albin Adell Sjöberg
Bakgrunstext på boken "Den idylliska ön Vårö i Stockholms skärgård har under senare år fått ett uppsving av besökare sommar som vintertid. Just den här dagen när ett gammalt bråk skulle eskalera och författaren Josef Giovannis liv skulle sättas till. Hur skulle Vårö återhämta sig? Polisen Patricia Svensson blir inkallad för att utreda mordet på Vårö. Oförberett får hon axla en roll hon inte alls väntat sig i utredningen. Kan hon kombinera jobb med relationer och kommer de lyckas hitta mördaren? En gammal relation blossar upp och kan sätta käppar i hjulet i utredningen. Det här är första boken i serien om polisen Patricia Svenssons arbete på Vårö."

Först vill jag skriva att jag vet att förlaget tryckte upp två versioner. De skickade fel version i tryck - en som inte var korrekturläst. Sedan rättade till misstaget och tryckte upp den rätta versionen - dock utan att återkalla den felaktiga versionen.

Jag hade (o)turen att få den första versionen och därför blir betyget därefter. Jag kan inte uttala mig om hur den rätta versionen är, men förhoppningsvis betydligt bättre språkmässigt.

Handlingen är helt okej, stundvis är språket målande och historien växlar mellan tidpunkter och miljöer på ett sätt som känns relevant.

Språkmässigt lämnar dock boken mycket att önska. Jag ser mig som en van läsare som kan följa historier och kunna hålla reda på karaktärer. I denna bok hade jag svårt att göra det i vissa lägen. Vid ett par tillfällen namnges personer som inte dyker upp mer i historien. T.ex. ambulanspersonalen, personal vid disken på apoteket o.s.v.
Bakgrundstexten visar lite på hur den språkliga nivån ligger.

Rastplats 58

Bok av Peter Johansson
Den 12 september 2008 kör Carolin Stenvall från Piteå mot Jukkasjärvi för en anställningsintervju. Under resan mot drömjobbet stannar hon på rastplatsen Stenbron. Längre än så kommer hon inte. Sex veckor senare hittas kroppen och mordutredningen som följer blir en av de mest uppmärksammade i modern svensk tid.

"Rastplats 58" skildrar mordet på Carolin på djupet. Förarbetet är noggrant och det känns som att boken ringar in sanningen. När någon så nära blir utsatt för ett brott som detta kryper obehaget närmare - kunde det hänt mig? Absolut en läsvärd bok om du är intresserad av kriminalfall.

Peter Johansson är en svensk författare och kriminaljournalist från Malmberget.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.