Fågelskådning

Aktivitet
Att skåda fågel är en toppenaktivitet. Det passar både ung och gammal och du behöver inte ens ta dig ut från din bostad om du inte vill. Du behöver egentligen inget alls så länge du har syn eller hörsel. En fågelbok (eller app) är bra om du vill veta vilka arter som du ser och naturligtvis underlättar det med kikare, men det är absolut inget måste! Fågelskådning är en aktivitet som passar året runt även om våren är den tid på året när det finns chans att se flest arter.

Att mata sina fåglar ger en ectra chans att få se dem. Själv matar jag året runt. Att sätta upp holkar ökar chansen att se fåglar och tänk vad många myggor de äter på en sommar!

Just nu är en av de stora aktiviteterna runt hörnet - det handlar om VIK - Vinterfåglar Inpå Knuten - där du räknar antalet individer du ser samtidigt av en och samma art. Detts under 31 januari till 3 februari. Googla för mer information - fick inte ha länk i inlägget.....
En väldigt underskattad aktivitet. Att ge sig ut i fågeltäta områden är en fantastisk upplevelse i sig oavsett om man gillar fågelskådning eller ej. Finns massor med fantastiska fågelområden i hela Sverige. Låna en kikare och en enkel fågelbok om du inte testat fågelskådning innan. Och ge det en chans!