Linnea Melander

Användarprofil

Pippi Långstrump på de sju haven

Film från 1970 regisserad av Olle Hellbom
Den här flickan kan man inte få nog av och hon behövs verkligen för oss tjejer!
Pippi är nämligen en så klok,snäll,orädd och stark ung kvinna ! Med kompisarna Tommy, Annika hittar Pippi på en massa skojiga äventyr och upptåg!

I det här äventyret får Pippi flaskpost.
Flaskan innehåller ett SOS brev från kapten Långstrump, Pippis pappa. Han berättar att han har fångats av sjörövare i Söderhavet och behöver hjälp. Pippi tvekar inte en sekund, tillsammans med Tommy och Annika blir det ett riktigt sjörövaräventyr.

Man kan inget annat en älska dessa filmer!

De tysta systrarna

Bok av Joanne Lee
Det här är berättelsen om ett barn som blir anklagad av sin mor, att ha dödat sin egen syster.

Detta är en sann historien ett hemsk brott som hennes mamma försökte dölja...

Joanne Lee är flickan som växte upp med två syskon en bror och en syster i ett stökigt hem i England. Med en mamma som drack, missbrukar, istället för ta ansvar för sina barn festade loss och hade ett skadligt beteende. Detta gjorde att Johanne fick ta ansvar för sina mindre syskon. Hon förstod tidigt att hennes mamma inte var som alla andra, men hon anade aldrig hur sjuk hennes mamma verkligen var.

Tycker den här boken var väldigt bra hur en mor verkligen kan skada sina barn psykiskt, det är verkligen skrämmande.

Lotta på Bråkmakargatan

Film från 1992 regisserad av Johanna Hald
”Jag kan vad som helst ”
Detta är våran underbara Lotta på Bråkmakargatan, som inte slutar att förvåna oss. En riktig energistark tjej med mycket vilja och drivkraft. Visst kan hon mycket fröken, men allt kanske inte bli riktigt som hon tänkt sig alltid. Men ett hjärta av guld det har våran Lotta. Dessa filmer ger verkligen mycket värme och kärlek. Rekommenderar den här filmen starkt, Astrid Lindgren är verklig helt otrolig på att beskriva barns tankar och idéer.
Detta är boken om flickan Victoria Spry, genom hela hennes uppväxt blev hon brutalt slagen, misshandlad, kränkt verbalt och fysiskt. Hon blev försummad grovt, lämnad upprepade gånger för att svälta. Detta blev hon av sin fostermamma Eunice Spry, omvärlden såg henne som en ängel en riktigt angaerad förälder som vill det bästa för sina barn. Men bakom stängda dörrar var hon en mardröm, en levande tyrann som fick inspiration från Hitler. Det är helt otroligt hur detta kunde pågå i 18 år utan någon såg någonting. Men Eunice Spry visste hur man skulle slå utan att det syntes, under fötterna var en av hennes favorit bestraffnings metoder.

Detta är en otroligt gripande berättelse man får följa med på. Jag uppskattar mycket att man får se vad som händer sedan efter gripandet. Hur tar man sig igenom något sådant här? Hur överlever man?
Vill man läsa en överlevnadsberättelse, som berör djupt är denna bok rätt. Den visar återigen hur samhället sviker, hur mycket man måste kämpa och orka.

Super Mario 64

Spel från 1996 utvecklat av Nintendo EAD
Detta var ett av dem första spelen jag spelade! Fortfarande blir jag som helt fast!
Älskar det verkligen, vet inte om det är nostalgin som lever kvar i mig. Men tycker verkligen om utformningen på spelet, man hittar alltid något nytt och det är så bred variation på dem olika bannorna.

Rekommenderar detta spelet starkt ❤️
Detta är en historia som bygger på sanning, en ung pojke som växer upp i en levande mardröm.

Detta är berättelsen om Justin han är fem år och har två bröder en på två andra på tre. Dem växer upp med en heroinberoende mamma som en dag lämnar barnen ensamma och utan mat.
Men den här dagen tog det stop för Justin han orkade inte mer. Detta blev dagen då Justin togs om hand efter att ha försökt bränna ner familjens hus.

Efter många år efter olika familjehemsplaceringar som inte har fungerat, blir Justin placerad hos Casey och Mike som är specialiserade på barn som råkat riktigt illa ut i livet. Dem förstår inte först hur allvarligt det och inser att detta är Justins sista chans.
Trots våldsamma utbrott över familj och vänner. Så vägrar paret ge upp hoppet och anpassar hela sitt liv för att försöka hjälpa den här pojken.
När dem träffar Justins mamma börjar dem förstå hur allt hänger ihop. Men är det försent ? Detta är en otroligt gripande berättelse, som orsakar både tårar och smärta. En otroligt viktig bok som bevisar hur lågt människor kan sjukna, hur snabbt vi är på att döma och hur samhället kan vända oss ryggen.

Jag rekommenderar den här boken med hela mitt hjärta, men den gör riktigt ont att läsa.

Emil i Lönneberga

Film från 1971 regisserad av Olle Hellbom
Emil i Lönneberga, skriven av Astrid Lindgren.

Den här tv-serien handlar om en pojke vid namn Emil, som är en väldigt snäll, påhittig rar liten gosse. Men han har ett problem och det är att han har en förmåga att hitta på hyss som han inte riktigt vet om förrän dem har inträffat.
Detta orsakar att hans far blir inte så glad på honom, men som tur har han snickerboa ditt ränner han ,
när det är nåt han gjort.

Rekommenderar verkligen den här serien, den passar både barn och vuxna.
Så mycket härlig fantasi,roliga idéer och påhitt. Är Emil i farten som finns alltid någonting att hitta på!

Knutby inifrån

Bok av Annika Sohlander och Peter Gembäck
Med boken ”Knutby inifrån” så förvandlades pingstförsamlingen till en sekt.

Detta är boken skriven av en av pastorerna som styrde i Knutbyförsamling.
I september 2017 polisanmäler Peter Gembäck, tidigare pastor i Knutbyförsamlingen sig själv och två andra pastorer. Boken beskriver enligt Peters syn på det hela, hur en församling blev till en sekt istället. Hans egna tankar upplevelser och hur han förvandlades till en av sekt ledarna.

Boken är väldigt intressant, men han beskriver sig själv utifrån tredje person, vilket är väldigt förvirrande stundtals. Ett väldigt svårt format att läsa, upplever att boken kunde blivit så mycket bättre om den varit i annat format. Detta tar så mycket fokus från boken, vilket gör att jag ger den så pass lågt betyg.
Detta är den första boken om ”De sju systrarna ” bok ett första delen Maias bok.

Den här boken handlar om adoptiv systern Maia D Aplièse resa om att hitta sitt förflutna. Hon har varit den som har isolerat sig mest av sina systrar, älskar sitt barndomshem, slottet Atlantis vid Genèvesjön.
Men för ett ögonblick förändras allt, då systrarnas adoptivfar går hastigt bort. Inte nog med att dem måste genomgå en stor saknad, deras far har lämnat efter sig spår/ledtrådar till det förflutna till vardera syster. Det får dem även att undra vem deras adoptivfar verkligen var, kände dem honom verkligen? Maias ledtråd leder henne till det vackra Rio de Janeiro, där hon träffar den äventyrslystna Izabela Bonifacio. I Rio träffar hon en manlig författare som hjälper henne att mesta efter sitt förflutna . Men blir det verkligen som Maia hoppats på? Hittar hon sitt ursprung, familj? Vågar hon öppna upp sitt hjärta för kärlek?

Tycker boken var väldigt bra!
Älskar att det är små gåtor.

Knutbyflickan

Linnéa Kuling
Knutbyflickan : livet i sektens innersta krets.

Boken handlar om Linnéa Kuling som var ett av barnen i den omtalade Knutbysekten. Detta är hennes version av berättelsen om sin uppväxt, i Kristi Bruds innersta krets. Hur allting började, att något som först känns så tryggt förvandlas till en levande mardröm.
Jag kommer in i boken otroligt snabbt, språket och känslan är otroligt fängslande. Boken bevisar verkligen hjärntvätt på hög nivå, speciellt hur lätt det är att vinna över en annan människa. Speciellt om det handlar om ett barn, det är exempel på misshandel, mobbing fysiskt/psykiskt och hur dem går tillväga för att manipulera. Att först hylla en upp till skyarna , sen i nästa stund trycka ner personen på marken så långt det bara går.

Vi får verkligen uppleva hur snabbt ljuset tänds, men kan lika snabbt släckas

Jag rekommenderar boken väldigt mycket. Den är väldigt lärorikt, man får verkligen en högre förståelse hur svårt det kan vara, att ta sig ur något sådant här.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.