Jennie

Användarprofil
Två hjärtans karameller
Av: Sofia Fritzson
Utgiven hos: Lavender Lit

~☆~
Att få följa Ellinor och Micke, deras växande känslor, snöiga dagar och fudgetillverkning har varit en fröjd. Sofia kan verkligen den ädla konsten att måla upp scener och karaktärer som är så levande att det känns som du är med och delar deras upplevelser och känslor.
~☆~
Jag som inte ens gillar fudge, beordrade mannen att köpa hem så jag kunde mumsa och suget efter julmarknaders mysiga atmosfär lockar obeskrivligt mycket.
~☆~
Det här är andra boken jag läser av Sofia och hon ger mig även denna gång såå mycket läsglädje. Det är ren lycka att få öppna upp hennes böcker och ta del av hennes älskade berättelser. Jag ser verkligen framemot att läsa mer av Sofia.
~☆~

Ballongjakten

Brädspel skapat av ALF-spel
Mina söner ÄLSKAR ballongjakten. En klar favorit där reglerna är lätta och spelet ger en även möjlighet att träna på färger.
Rekommenderas för den som har småbarn

Kubb

Aktivitet
Roligt sommarspel för hela familjen. Lockar alltid till skratt och oenigheter om vad som sägs i reglerna.

Den röda falken

Bok av Caroline Hurtig
Den röda falken
Skriven av: Caroline Hurtig
Utgiven hos: Seraf förlag

Alltså! Bara OMG! Varför tvekade jag inför att läsa boken när den släpptes??
Den här boken har allt jag letar efter i historier. Sex, action, övernaturligt och karaktärer så levande att de känns som bekanta. Huvudkaraktären Livia klättrar snabbt och smidigt upp till att bli en av mina absoluta favoritkaraktärer och jag vill bara ha mer av henne!
Historien flyter på så sanslöst bra att boken är näst intill omöjlig att lägga ifrån sig!

Jag säger bara, Gör vad du måste för att läsa den här boken!
Sno din lillasysters Storytel inlogg, lås in dig på toan för att skydda dig från att bli distraherad, skicka bort mannen på en grabbkväll! Och njut av en fantastisk berättelse

Mindfulness för losers

Bok av Christoffer Holst
Mindfulness för losers
Av: Christoffer Holst
Utgiven hos: Bokfabriken

Tack snälla Bokfabriken för recex

Jag tyckte allt gick lite väl lätt för huvudkaraktären genom hela boken. När man trodde hon fuckat upp totalt, så löstes problemet förvånansvärt lätt. Att hennes föräldrar behandlade henne som ett litet barn störde jag mig mycket på. Jag hade svårt att fastna för karaktärerna.

Men vissa ställen fick mig att dra på smilbanden och andra fick mig att dra skömskudden över huvudet med hettade kinder. Jag kände igen mig i Pamelas tänk att bara man flyr det lilla samhället så finns all räddning i storstaden.

2⭐

Lucifer

TV-program från Netflix
Älskar idéen att Djävulen semestrar på jorden och även hjälper till att lösa brott. Man får se en mjukare sida av honom som påminner om att han varit ängel.

Sen älskar jag hur Lucifer och Claes relation utvecklas

Castle

TV-program från Buena Vista Television
Guuud vad jag älskar den här serie. Jag hittade till den efter att min son föddes så i början av mammaledigheten satt jag som klistrad framför serien varje ledig minut jag fick.

Visst man vet ju nästan alltid hur avsnitten slutar eftersom alla serier är lika där. Men karaktärsberättelserna är sååå bra.

Gillar fantasy

Tips för den som...
Ifall man även gillar sociala media så är bookstagram (Instagram, hashtag bookstagram) översvämmat med boktips.
Även på Facebook finns gruppen Fantasykammaren. Mycket tips på svensk fantastik.
Seraf förlag ger ut många fantastiska böcker som är fantasy. Det förlaget rekommenderar jag varmt.
David Eddings är en av mina absoluta favoriter när det kommer till fantasy författare.

Vill spara pengar

Tips för den som...
Jag rekommenderar att göra en budget, så att du ser din ekonomi. Sedan går det att se ifall man har onödiga utgifter som går att ta bort.
Göra veckohandlingar och även matlådor.
Fixa kaffet hemma istället för att köpa takeaway
Köp inte saker på avbetalning

Mörkt paradis

Bok av Maria Hernius
Mörkt paradis
Av: Maria Hernius
Utgiven hos: vistoforlag
~☆~
Oj oj oj vilken debut! Den mesta tiden satt jag klistrad och var tvungen att läsa mer, veta mer, behövde mer!

Mitt hjärtat värkte när vi träffas M24 på den så kallade Uppfödningen och vi får lära känna deras vardag. Ännu jobbigare blev det att läsa när man vet att författaren har haft vår djurhållning som inspiration!

Beskrivningar av denna dystopiska värld var så målande att jag bara behövde blunda för att vara där på plats med karaktärerna. Och vilka karaktärer! Jag älskar att boken innehöll flera starka kvinnliga karaktärer som inte behövde en man för att räddas, utan att de fann styrka hos varandra i en värld där endast den starkaste överlever, att de vågade visa kärlek på ett ställe där kärlek inte existerar.
4⭐
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.