Jennie

Användarprofil

Lucifer

TV-program
Älskar idéen att Djävulen semestrar på jorden och även hjälper till att lösa brott. Man får se en mjukare sida av honom som påminner om att han varit ängel.

Sen älskar jag hur Lucifer och Claes relation utvecklas

Castle

TV-program
Guuud vad jag älskar den här serie. Jag hittade till den efter att min son föddes så i början av mammaledigheten satt jag som klistrad framför serien varje ledig minut jag fick.

Visst man vet ju nästan alltid hur avsnitten slutar eftersom alla serier är lika där. Men karaktärsberättelserna är sååå bra.

Gillar fantasy

Tips för den som...
Ifall man även gillar sociala media så är bookstagram (Instagram, hashtag bookstagram) översvämmat med boktips.
Även på Facebook finns gruppen Fantasykammaren. Mycket tips på svensk fantastik.
Seraf förlag ger ut många fantastiska böcker som är fantasy. Det förlaget rekommenderar jag varmt.
David Eddings är en av mina absoluta favoriter när det kommer till fantasy författare.

Vill spara pengar

Tips för den som...
Jag rekommenderar att göra en budget, så att du ser din ekonomi. Sedan går det att se ifall man har onödiga utgifter som går att ta bort.
Göra veckohandlingar och även matlådor.
Fixa kaffet hemma istället för att köpa takeaway
Köp inte saker på avbetalning
Mörkt paradis
Av: Maria Hernius
Utgiven hos: vistoforlag
~☆~
Oj oj oj vilken debut! Den mesta tiden satt jag klistrad och var tvungen att läsa mer, veta mer, behövde mer!

Mitt hjärtat värkte när vi träffas M24 på den så kallade Uppfödningen och vi får lära känna deras vardag. Ännu jobbigare blev det att läsa när man vet att författaren har haft vår djurhållning som inspiration!

Beskrivningar av denna dystopiska värld var så målande att jag bara behövde blunda för att vara där på plats med karaktärerna. Och vilka karaktärer! Jag älskar att boken innehöll flera starka kvinnliga karaktärer som inte behövde en man för att räddas, utan att de fann styrka hos varandra i en värld där endast den starkaste överlever, att de vågade visa kärlek på ett ställe där kärlek inte existerar.
4⭐
Finns det något bättre än att äta korvstroganoff med ris? Svaret är självklart nej! Det är en sån lättlagad god mat som även mina mat matvägrande barn äter.
Det finns absolut inget som Mn älskar lika mycket som tacos! Den maträtten har allt och lite till. Det finns något för alla när man dukar fram tacos.

En maträtt där man kan kombinera ingredienser som man själv vill!
Välj ditt gift
Av: Alice Ekström
Utgiven hos: Everlasting Publisher Int

Tack Everlasting publisher för recex.

Althea Silverstråhle har ett mål i livet och det är att sitta på tronen och regera över Sývell.
Så hemma i Silverfall smider hon och hennes kusiner en plan. Althea ska äkta tronarvingen Ulrick Gyllenrönn.
Men vad händer när Ulricks charmerande lillebror Cedric visar sig ha känslor för vår käre Althea?

Jag fastnade snabbt för världen som Alice som fint målat upp och hur fantastiskt hon målat upp alla trädgårdar som karaktärerna vandrar i.
Jag gillade idéen med vittror, men hade dock gärna tagit lite mer bakgrundhistoria kring dessa. Jag skulle gärna viljat veta vad som gjort de så hatade i landet.

Tyvärr så hade jag svårt för huvudkaraktären och tyckte många gånger hon betedde sig barnsligt. Även Cedric hade jag svårt att fatta tycke om.
Däremot gillade jag Jack Silverstråhle och mor Gyĺlenrönn.

Det hände hela tiden något så berättelsen flöt på utan problem och hela tiden ville du bara ha mer. Veta vilka planer som gick i lås och vad blev konsekvenserna för de planer som inte gick som de skulle?
Och slutet ska vi inte prata om! Vilket oväntat slut, som fortfarande hänger med mig.

Jag rekommenderar dig som ska läsa att du ätit innan du öppnar boken, för ganska snabbt börjar munnen att vattnas av alla gudomliga matbeskrivningar som genomsyrar boken.
Lego är och kommer alltid förbli en Klassiker. Ung, gammal, tjej, kille.. Alla kan leka/bygga med lego! Det är en gåva som går att använda om och om igen.

Fånge i berget

Vilhelm Sundbom
Här är första delen i en serie på fyra delar. Vi får följa Tim som vaknar upp i mörkret i bergets djup. Vad gör han här och var är hans syster, Li? Utan att riktigt förstå så är han inblandad i trollens angelägenheter! Han måste hjälpa trollen att få tillbaka deras boskap ifrån skogsfrun.

Illustrationerna i den här boken är helt enkelt magiska och historien I sig är ju bara helt underbar och jag satt klistrad med boken och kunde inte få nog. Jag älskar att det är svensk folktro och nordiska väsen som är stor del i berättelsen!

Boken är för slukaråldern 9-12. Det är väldigt korta kapitel och det är fartfyllt hela boken igenom.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.