Kubb

Aktivitet
Roligt sommarspel för hela familjen. Lockar alltid till skratt och oenigheter om vad som sägs i reglerna.
Kul sommaraktivitet. Går att köra några olika varianter om man tröttnar på det vanliga. Kubb-stafett är standard för oss på midsommar.
Kubb tycker jag om att spela på sommaren med till exempel familjen. Det är en lagom hemmaaktivitet att göra utomhus en härlig sommardag. Det är relativt enkelt att delta, man kan spela flera åldrar tillsammans och det tar lagom lång tid att genomföra det. Det kan dock vara bra att gå igenom reglerna tillsammans innan man börjar spela så det inte uppstår oenigheter under resans gång.
Trevligt och socialt spel med enkla spelregler. Funkar för hela familjen, eller varför inte utmana kompisgänget på en match?
Trevligt spel att spela i trädgården på våren eller sommaren.

Ger trevlig samvaro med familj och vänner.

Enkla spelregler.
Roligt spel för våren och sommaren. Det blir många skratt och leder ofta till bra teamwork. Precis lagom ansträngande!
Mycket roligt spel för flera deltagare som även inbjuder till samtal och kanske en kall läsk under spelets gång. Uteslutande ett sommarspel och perfekta antalet spelare är tre i varje lag dvs sex spelare totalt. Passar för alla åldrar från sex år och uppåt.
Vill man knyta nya gemenskaper så är spelet klubb ett perfekt tillfälle att spela då. Det går lika bra att spela på en grusplan som det gör på gräset. Jag föredrar gräs för då kan man vara barfota. Ett spel som passar alla åldrar och hela familjen.
Kubb är perfekt för hela familjen. Man behöver tillgång till en stor gräsyta sen är det bara att köra.
Kubb är ett spel där de flesta kan vara med. Man behöver en yta gärna i naturen tex gräsmatta, tålamod, bra kastteknik o lite tur. Varje lag har sex träkubbar och varje tur sex runda träpinnar. Laget som ska kasta ska försöka slå ner så många av det andra lagets träkubbar som möjligt och när man har slagit ner alla 6 kubbarna ska man slå ner kungen som står i mitten, då har man vunnit.