Sarah

Användarprofil
I den här rätt så bastanta boken har författaren Garrett M. Graff samlat berättelser om 11 september-attackerna från ögonvittnena. Vi får höra från personalen som checkade in terroristerna på planet, anhöriga till personer på planet och i byggnaden, brandmän, poliser, militärer och många andra.
.
Författaren har verkligen lyckats fånga sinnesstämningen i USA den 11 september 2001 och den otroliga chock och rädsla som drabbade befolkningen. Boken innehåller många hjärtskärande historier, men även många intressanta inblickar i hur militären hanterade krisen och hur landet påverkades efter attackerna. Jag har läst en hel del om 9/11 tidigare, men det var mycket ny fakta för min del som presenterades i den här boken. Väldigt läsvärd!

Bridesmaids

Film från 2011 regisserad av Paul Feig
Det här är en superrolig film om ett gäng kvinnor som försöker ordna en rolig möhippa. Annie är inte glad att hennes bästis ska gifta sig och hon tycker verkligen inte om bästisens nya kompis, som tar över mer och mer i planeringen av möhippan.

The Office (US)

TV-program från Netflix
Jag var väldigt tveksam när vi började titta på första avsnittet. Det kändes alldeles för deppigt och jobbigt att titta på med typisk "cringe-humor". Det enda som fick mig att vilja fortsätta titta var relationen mellan Jim och Pam.
Och nu, två månader senare, har vi sett klart alla nio säsonger - och börjat om från början igen. Det här är en rolig, skruvad och varm historia om ett kontor med uttråkade kollegor som verkar göra allt annat än att faktiskt jobba när de är på jobbet.

Kärleken

Bok av Jonas Gardell
Jonas Gardell välskrivna, vemodiga och gripande berättelse om aidsutbrottet i Sverige på 80-talet. Vi får följa Rasmus som flyttar till Stockholm efter studenten och träffar det glada gänget bestående av Paul, Bengt, Lars-Åke, Seppo och Reine - alla homosexuella.
Och så Benjamin, ett ungt Jehovas vittne som knackar på hos Paul i tjänsten. När han förstår att Paul ser igenom hans fasad och inser att han är gay raseras hans värld. På julafton är han bjuden till Paul för att fira jul. Där träffar han Rasmus, som han genast faller för.
En väldigt vacker och sorglig bok.

Game of Thrones

TV-program från Microsoft Store
Välgjord fantasyserie med otroligt vackra vyer och skickliga skådespelare. De sista säsongerna tappar fotfästet en hel del, men de tidigare säsongerna är bland det bästa jag sett. Om man tar sig igenom den första förvirringen när man introduceras för alla karaktärer, familjer och platser är det en väl sevärd serie.

The Meaning of Mariah Carey

Bok av Mariah Carey och Michaela Angela Davis
3.5/5. Jag visste pinsamt lite om Mariah Carey fram tills för något år sedan. Jag trodde att hon bara var känd för låten All I Want For Christmas, och hade ingen aning om att hon är en av de största artisterna genom tiderna.
I sin självbiografi delar Mariah med sig av sina barndomstrauman. En splittrad familj där de två äldre syskonen var manipulativa och ibland rent ut misshandlade Mariah. Där pappan var svart och mamman vit, vilket resulterade i mycket rasism och en identitetskris hos Mariah.
Det var intressant att läsa om barndomen och Mariahs första äktenskap med den sjukt kontrollerande Tommy Mottola. Men trots att Mariah är så öppen om många svåra, personliga saker i boken, märks det tydligt att hon har hållit igen på andra delar. Hon berättade inget om att hon är bipolär, som hon sagt i intervjuer, och mycket lite om sitt senare äktenskap och mammalivet. Men det är såklart upp till den som skriver vad man vill dela med sig av.
Rekommenderas för den som är intresserad av kändisar

Kubb

Aktivitet
Roligt spel för våren och sommaren. Det blir många skratt och leder ofta till bra teamwork. Precis lagom ansträngande!

Yoga

Aktivitet
Yoga är så stillsamt och mysigt, och så bra för kroppen! Jag har haft ont i kroppen och dålig hållning sedan tonåren, men med yoga har mina besvär blivit bättre och jag har fått mer kännedom om min kropp och hållning. Det bästa är att man enkelt kan göra det hemma på golvet - perfekt nu med corona! Finns massa bra videor på youtube som bara är 10 minuter långa, vilket är perfekt som paus från hemmaarbetet.

Snöbarnet

Bok av Eowyn Ivey
En vacker bok om ensamhet och längtan. Mable och Jack flyttar till Alaska för att få en nystart efter att deras enda barn dött. Livet i Alaska 1920 är hårt och de hittar inte lyckan de söker, men fortsätter kämpa med vardagen.
När vinterns första snö kommer bygger de en liten flicka av snö. Dagen efter är flickan borta, men små fotspår leder bort från där flickan stod och in i skogen. De får se skymtar av en vild flicka i skogen och försöker vinna hennes förtroende.
Väldigt vackra beskrivningar och en välskriven bok. Lite långsam stundvis, men läsvärd!
Det här var en sorglig, fin och gripande bok om en flicka som skriver brev till sin bror och hans barndomsvän som har gått med i Första världskriget. De tror att kriget ska vara över till julen 1914 och gör upp planer om att åka till Paris och fira jul där. Men som bekant tog kriget inte slut på flera år, och de tvingas växa upp och möta olika fasor under krigets gång.
Jag gillade boken men hade velat veta mer vad som hände sen. Så mycket byggdes upp och flera händelser drogs ut så länge, men när kriget väl var slut hoppade man direkt till 60-talet och en kort epilog där. Lite för abrupt avslut.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.