Yoga

Aktivitet
Jag älskar yoga men jag hatar att träna. Yoga ger mig balans och styrka. Både fysisk styrka och den inre styrka och kraft som jag behöver i vardagen. Jag har inte tid att gå klasser just nu, som jag tidigare gjort, men jag följer yoga with Adriene på Youtube och växer för var dag.
I Yinyoga finner jag alltid ro i kropp och sinne, det är en fantastisk och stillsam yoga och jag älskar hur mycket andetaget hjälper mig i mitt dagliga liv när jag ställs inför utmaningar!
Yoga finns i många olika former och passar vem som helst, gammal som ung, överviktig som smal. Hjälper bl.a. med att få det omedvetna stressen bort, komma till ro och slappna av själsligt.
Det finns många former av yoga, men den form som passar mig bäst är Mediyoga eller Mjukyoga. Sköna övningar som i mitt fall kan göras sittande på en stol. Tyvärr har coronapandemin gjort att dessa pass har fått ställas in, men jag ser fram emot den dag som vi kan sätta igång igen.
Yoga är något som jag tycker om väldigt mycket, då det passar allt från barn som gammal.
Det går att utföra oavsett kroppsstorlek, det går att anpassa efter hur man än ser ut eller vilka möjligheter man har.
Perfekt att varva ner, för att stärka din kropp på ett behagligt sätt och resultera i ett fantastiskt välmående.
Det motverkar spända leder, hjälper mot olika typer av ledsjukdomar eller reumatiska sjukdomar.
För mig som lider av sjukdomen endometrios har det haft en stor betydelse.

Rekommenderar både vanlig yoga och även ansiktsyoga.
Om man som mig, har väldigt mycket i tankarna.
Älskar Yoga, det ger dig lugn och ro och själslig balans. Samtidigt som du får en ordentlig genomkörare av kroppen. Jag känner mig mindre stel efter Yoga och känner också att jag har hittat en bra balans.
Skönt och avslappnande, men jag som alltid har mycket energi och behöver rörelse har svårt att sätta mig rakt upp och ner och bara andas.
En helt fantastisk träningsform som verkligen får mig att slappna av & bara vara i nuet. Yoga har gett mig många verktyg att använda i min vardag och jag märker stor skillnad i rörlighet och balans sedan jag började med yoga.
Genom en enkel sökning på nätet kan man hitta mängder av yogapositioner och till och med program att följa. Yoga kan utföras i alla nivåer, från enkelt och lugnt till mer avancerat och fysiskt krävande. Lyssna på kroppen och utsätt dig inte för påfrestningar. Det är lika mycket andning som rörelse att yoga. Låt rörelserna harmonisera med din andning och forcera inte. Vila ofta och låt effekterna komma till dig.
Jag gillar yoga för att det är så lättillgänglig. Man kan göra det hemma och behöver inget annat än sig själv och kanske en yogamatta. Det finns jättemånga bra videos på youtube man kan följa, jag gillar särskilt yoga with Adriane.
Det är skönt att få sträcka på kroppen, och om man får lite kontinuitet så ger det verkligen resultat i ens rörlighet!
Tycker mycket om att yoga, det blir en paus i för sinnet som är ovanlig i vardagen. Bra för smidighet och sinnesro.
Väldigt bra träning då man tar både hans om kroppen och knoppen. Jag gillar yoga. Men det är svårt att hålla mental fokus tycker jag speciellt om man är många i rummet på passet.
Jag kom i kontakt med yoga ordentligt för första gången för nästan exakt 21 år sedan. Sedan dess har det varit en del av mitt liv, ibland en större, ibland en mindre. Yoga hjälpte mig när jag födde mina barn och den hjälpte mig när jag hade utmattningssyndrom. För mig är det ett fantastiskt redskap och en källa till så mycket positivt!
Perfekt träning för den som vill ha lite snällare träning. Perfekt kombination mellan träning och vila och passar de flesta, nybörjare och van utövare.
Yoga är för ALLA!
Du behöver inte vara vig, ung, smal, vältränad, vegan, eller intresserad av andlighet.
Personligen kan jag varmt rekommendera Yoga With Adriene (finns gratis på YouTube) som erbjuder massor av yoga-klasser, från 5 minuter och uppåt 90, för de som vill utmana sig fysiskt såväl som för de som inte kan röra sig från t.ex sin rullstol.
Yoga ÄR verkligen för alla. Kanske särskilt för den som "har för bråttom", "är för osmidig" och inte alls känner sig som en yogande person.

Att röra sig i meditativ samklang med sina egna andetag är något alla kan ha nytta av. Det stärker kroppen, ger vila för hjärnan och kan lugna en orolig själ.
:)
Jag älskar att Yoga! Alltid lika skönt att hoppa på mattan efter en stillasittande dag på jobbet och att få röra lite på kroppen. Älskar att jag känner mig mer flexibel, får mer energi och kan tömma hjärnan en liten stund. Just nu kör jag Yoga with Adrienes 30-dagars-challenge på youtube som jag älskar!
Yoga är otroligt bra för både kropp och själ. Mina ruggproblem försvann när jag började med yoga! Bästa träningen!
Yoga är fantastiskt både för kropp och knopp! Enkelt, det kräver inte några speciella kläder eller verktyg - en yogamatta och du är på gång! Själv försöker jag köra ett kort pass varje dag, det håller min rygg i schack. Underbart för sinnet också. Namaste!
Med hjälp av och tack vare yogan har jag slutat med alla mina mediciner för såväl fibro som ångest och kunnat återgå till att arbeta 100 % istället föra att vara sjukskriven på heltid.
Jag upptäckte yoga för ganska precis ett år sedan. Jag hade hamnat i ett utmattningssyndrom och behövde hitta stunder då jag kunde gå in i mig själv och stänga av omvärlden. Jag började googla runt och hittade många filmer på youtube med nybörjaryoga som inte var för långa eller komplicerade. Yogan blev verkligen min paus, efter avslutat yogapass blev jag så lugn och mådde så bra inombords. Nu har yogan blivit en rutin för mig, så flera gånger i veckan startar jag min dag med yoga, tända ljus och lugn musik.
Yinyoga-vilsamt, mjukgörande, energigivande men framförallt så ger den en sådan ro när man sover. Man sover riktigt gott och känns som både hjärna och kropp vilar sig o laddar energi.
Kan varmt rekommendera yinyoga för en stressad kropp och själ.
Yoga är så stillsamt och mysigt, och så bra för kroppen! Jag har haft ont i kroppen och dålig hållning sedan tonåren, men med yoga har mina besvär blivit bättre och jag har fått mer kännedom om min kropp och hållning. Det bästa är att man enkelt kan göra det hemma på golvet - perfekt nu med corona! Finns massa bra videor på youtube som bara är 10 minuter långa, vilket är perfekt som paus från hemmaarbetet.
Så konstigt att recensera en aktivitet men kan i alla fall starkt rekommendera yoga. Det är kanske många som tror att det är flummigt med yoga (det finns såklart) men för det mesta är det ett sjukt bra styrkepass där allt fokus går åt att tänka på kroppen. Så skönt att slippa stress och alla måsten en liten stund.