Jogga

Aktivitet
Enklaste och bästa formen för motion, om knä och annat tillåter. Bara att snöra på sig skorna och dra ut. Ingen onödig tid på att ta sig till gym.
Jobba eller löpning, det tycker jag man får kalla det vilket som. När man springer ska man alltid utgå från sina egna förutsättningar och vill man tävla är det mot sig själv och inte mot någon annan.

Kan verkligen rekommendera att man gör en run-streak. Det innebär att man varje dag ska springa minst 1,6 km (en engelsk mile), Inget krav på hastighet utan att man bara kommer ut och springer. Man kommer märka att man ofta vill springa längre och då gör man det. Men ibland är det 1,6 som är lagom och då är det ju helt ok. För prestationen här är att man springer varje dag. Man kommer att märka att man orkar mer och det blir en vana man inte vill släppa.

Plus är ju att man samtidigt är ute, får frisk luft och kan stressa av.
Jogga kan vara både jobbigt och lugnt, allt beroende på vilken nivå man väljer.
En lugn jogg i skogen när snön knastrar under fötterna och man anstränger sig på den nivå så att man lätt kan jogga o samtala då är det helt underbart o man vill inte vända hemåt.
Väl hemma och nervarvad är man rosig om kinderna, kroppen känns bekväm, leende på läpparna och man känner sig väldigt tillfreds.
Mysfaktor på lugn jogg.
Helt klart den bästa träningen. Älskar att komma ut och springa, helst på stigar och grusvägar och gärna med en bok i öronen. Så skönt att bara vara själv och göra av med lite energi.