Styrketräna

Aktivitet
Den här aktiviteten kan utföras både på gym ock hemma. Saknas redskap kan man vara kreativ och till exempel fylla tomma flaskor med sand eller annat så har man skapat egna hantlar. Rekommenderas!
Bra för både kropp och knopp då endorfinerna som utlöses vid träning får oss att må bättre även psykiskt. Dessutom minskas risken för exempelvis hjärt/kärlsjukdomar med regelbunden styrketräning.
Sen pandemin bröt ut så har jag dragit mig för att besöka gym och träna. Istället har jag tagit en promenad (som uppvärmning) till närmsta utegym och kört ett pass styrketräning 2 dagar i veckan och varvat med et styrketräningspass med övningar från PT med gummiband hemma.
Anledningar att styrketräna: man stärker självförtroendet då man blir mer medveten om vad ens kropp klarar av, man blir stark, och man får endorfiner och blir glad!
Jag vill tipsa om att styrketräna hemma med kroppen som motstånd. Genom att använda kroppen som hävstång minskar skaderisken och träningen blir dessutom ekonomisk. De flesta kan utföra enkla styrkeövningar i hemmet stående, sittande eller på golvet. Ta hjälp av en app, ett videklipp på internet eller enkla övningar enligt schema från exempelvis vårdcentral eller friskvårdscoach. Med internetuppkoppling går det att få utförliga träningsprogram där du går igenom hela kroppen. Att träna styrka höjer förbränningen under hela dygnet och stärker dig så du orkar mer.
Något alla bör göra nu och då. Framförallt vi med stillasittande jobb och småbarnsföräldrar. Lätt hänt att man prioriterar annat istället när man får tid över, men detta borde vara prio ett för alla när barnen sover! Behöver inte vara något längre pass heller.
En träning som alla borde göra på regelbunden grund. Förutom att det bygger muskler, så är det riktigt bra för att bränna kalorier. Så om du ska börja träna, gör styrketräning till din bas att arbeta kring. Oslagbart!
För mig som har ett jobb där jag lyfter och sitter en hel del varje dag, är det viktigt att träna styrka för att orka mer. Jag märker direkt att ryggen blir sämre om jag slarvat med styrketräningen.
Har alltid värk,för att kunna leva med den behövs träning.
Styrketräning är bra för jag tränar upp alla delar av kroppen
Gör mig starkare och stärker rygg och axlar för att orka med stillasittande arbete. Får mig att må bra.
Styrketräning hjälper mig att rensa huvudet från dagens frågor. Dessutom blir jag starkare och sover även bättre på nätterna.