Therese L

Användarprofil
Tokroligt program med kändisar som ska lösa mer eller mindre kluriga uppgifter på tid. Skrattmusklerna får verkligen jobba och så kan man roa sig med att fundera på hur man själv skulle ha gjort.
Amerikanska Kate vill bli vinkännare, men måste först klara av det svåra provet Masters of Wine. Tyvärr har hon redan kört på provet två gånger. Hon beger sig till sin familjs vingård i Bourgogne för att få inspiration och öva inför nästa försök. Kate får bo hos sin kusin Nico och hans fru under sin vistelse. Hon bestämmer sig för att röja upp i den enorma källaren som tillhör vingården som tack för att hon får bo där. I källaren hittar hon bland annat broschyrer från motståndsrörelsen under andra världskriget och en samling gömda gamla årgångsviner som är värda en förmögenhet. Alla årgångar finns där utom en... Kate börjar gräva i familjens historia och snart dyker det upp en del mörka hemligheter.

Jag hade svårt att komma in i denna bok, men jag gav inte upp och den blev bättre mot slutet. Det är en fördel om man kan lite franska för alla franska fraser översätts tyvärr inte. Är man intresserad av vin och vinodling är det också ett plus.
Jag älskar Morden i Midsomer och har nog sett de flesta avsnitten. Barnaby och hans assistent lyckas alltid med list och humor lösa de brott som begås. Tempot är ganska långsamt, men det är en del av charmen. Inte heller fel med fina vyer från engelsk landsbygd.

Poltergeisten

Bok av Cecilia Rojek
Tuva är tolv år och har precis flyttat till Stockholm från Gotland med sina föräldrar och katten Gilbert. Huset de flyttar in i heter Stiernkranska huset, ligger mitt i Gamla stan och byggdes på 1600-talet. Det är Tuvas gammelmormor Clara som äger den stora lägenheten de har flyttat in i, men hon vill inte prata om hur det kommer sig. Det dröjer inte länge förrän märkliga saker börjar hända i huset. En skåpslucka i Tuvas rum slår upp på nätterna, hon känner iskyla och det luktar konstigt, hon ser en grå kvinnogestalt som svävar omkring. Snart förstår hon att Stiernkranska huset gömmer på en hemlighet som någon vill ha hjälp med att avslöja. Lite hjälp får hon av Dante som plötsligt dyker upp och blir hennes vän. Tur att han finns när Nils, Tuvas bästa kompis på Gotland, inte svarar på samtal eller sms längre.  

Samtidigt får Tuva problem när hon börjar sexan i sin nya skola. Hon blir svårt mobbad på grund av sin dialekt och sitt namn, men ingen tror på henne, varken skolpersonalen eller föräldrarna. Hur ska Tuva kunna lösa allt det här? 

Detta är första delen i serien Spöksyn och innehåller såväl övernaturliga inslag som mobbning och vänskap. Boken är mycket spännande och det är först mot slutet som man anar hur det ska sluta. Jag ser mycket fram emot fortsättningen.  

Hundra skäl att leva

Bok av Richard Roper
Andrew arbetar som dödsfallsutredare vilket ofta är ensamt och otacksamt. Det är hans uppgift att försöka hitta anhöriga eller vänner när någon avlidit. Skönt att han har en underbar familj att komma hem till om kvällarna, fru och två barn, eller har han det? Sanningen är egentligen en helt annan. När han får en ny kollega som heter Peggy vänds hans liv plötsligt upp och ner. Andrew känner sig mer levande än någonsin, men vad ska han göra med ”familjen”?

Jag tycker att det här var en småmysig bok även om Andrews yrke inte är så trevligt i sig. Däremot upplever jag att berättelsen tappar lite fart på mitten, men tar sig rejält på slutet. En bok om kärlek, döden och ensamhet, men som ändå känns positiv.
Denna bok har jag lyssnat på inläst av Petra Mede själv och det ger förmodligen en annan dimension till berättelsen än om man läst den. Någon beskrev det som att lyssna på ett sommarprat och det kan jag hålla med om. Boken är skriven med Petras rappa humor, men är inte en helt igenom komisk historia för den delen. Vi får följa med henne till uppväxten i Sävedalen utanför Göteborg, där två av barndomens känslor är just skam och högmod. Hon berättar om både gripande och dråpliga minnen från uppväxten på sjuttio- och åttiotalet, där man får känslan att hon borde ha blivit en riktig stjärna, något större än det hon faktiskt blev. Parallellt med barndomsskildringarna får vi följa den vuxna Petras tankar under en dag då mycket händer.

Ciderträdgården

Bok av Veronica Henry
Denna bok är den fjärde jag läser av författaren som blivit en ny favorit. Hennes böcker är mysiga och utspelar sig ofta i mycket trevliga miljöer.

Bokens handling kretsar kring gården Dragonfly Farm, en gård där man tillverkar cider och livet styrs av årstiderna. Gården har varit en trygg plats för flera generationer av familjen Melchior vars ärkerivaler, familjen Culbone, bor på andra sidan floden. Dragonfly Farm har varit ett andra hem för kusinerna Tabitha och Georgia och när deras morbror Matthew råkar ut för en tragisk olycka, verkar det som om gården ska bli deras. Men, Matthews testamente visar att det finns en tredje arvinge som ingen känner till, en fullkomlig främling som heter Gabriel Culbone. Ingen vet vad han har för koppling till gården eller familjen, inte ens han själv. Hur ska detta sluta?

Turf

Aktivitet
Turf är en härlig utomhusaktivitet för alla åldrar. Allt som behövs är en mobiltelefon med gps och appen Turf nedladdad. Turf är ett spel, en blandning av herre på täppan, orientering och geocaching. Man tar virtuella zoner som man bara ser i appen, får poäng så länge ingen annan tar dem, får virtuella medaljer och kan tävla mot andra osv. Upptäck nya platser, nya ställen i din omgivning eller turista i en ny stad med hjälp av appen. Turfa ensam eller med andra, gå med i en förening och var med på event. Man får mycket frisk luft, motion och blir lätt ha-galen - bara en zon till! Cykelturerna kan bli flera mil ibland.
Rekommenderas för den som vill röra på sig mer
Jag har inte läst något av författaren tidigare, men det här var en riktigt mysig och rolig feelgoodbok som gav mig mersmak.

Clemency träffar på ett flyg en trevlig man som heter Sam. Det gnistrar lite mellan dem, men problemet är att Sam är gift. Tre år senare har Clemency flyttat tillbaka till sin hemort i Cornwall för att jobba som mäklare tillsammans med sin vän Ronan. Snart dyker även Clemencys styvsyster Belle upp i idyllen, fast med helt andra avsikter och Clemencys liv vänds upp och ner.

Boken är full av förvecklingar och hemligheter, vänskap och sökande efter kärlek.
För mig som har ett jobb där jag lyfter och sitter en hel del varje dag, är det viktigt att träna styrka för att orka mer. Jag märker direkt att ryggen blir sämre om jag slarvat med styrketräningen.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.