Niclas Kedner

Användarprofil

Hachiko - En vän för livet

Film från 2009 regisserad av Lasse Hallström
Den perfekta filmen för den som vill ha en film med känslor. Med en handling som fångar och berör tittaren.
Det är svårt att sluta tänka på filmen och man blir riktigt berörd av den. Mycket bra!

Coq Rouge

Bok av Jan Guillou
Första boken i serien om Hamilton, Guillou bjuder in till en karaktär som är mycket unik och hamnar i spännande situationer. Bra bok om man vill ha en spännande sidvöndare, men som bitvis saknar djup och karaktärsutveckling.

Pirates of the Caribbean - Svarta Pärlans förbannelse

Film från 2003 regisserad av Gore Verbinski
Här bjuds man som tittare in i en mycket fascinerande värld. Filmen är välgjord och får en att drömma vidare om epoken och människorna. En riktigt feelgood att se om många gånger.

Vi på Saltkråkan

Bok av Astrid Lindgren
Den perfekta barnboken, som också vuxna kan uppskatta och skratta åt. Lindgren målar mycket tydligt upp olika karaktärer som man verkligen snabbt får könnslor för.
Ett måste att läsa!

Crusader Kings III

Spel från 2020 utvecklat av Paradox Development Studio
Ett mästerverk i området strategispel, mer detaljerat och uppbyggt hittar man inte. Samtidigt som man får känslan att "vara" karaktärerna i spelet genom historien.

Galet bra spel!!
En grundlig genomgång av Englands tidiga historia, dock så upplever man som läsare att en fördjupning i vissa områden hade varit nödvändig. Det känns för generellt med vissa tidsepoker. Men boken är välskriven och läsaren tar lätt till sig det hela.

Europa Universalis IV

Spel från 2013 utvecklat av Paradox Development Studio
Ett strategispel som är perfekt för personen som vill ha mycket och sätta sig in i och ta komplexa beslut. Inkörningen är riktigt hög på det här spelet och man upptäcker ständigt nya aspekter. Men klart värt mödan!

Ronja rövardotter

Bok av Astrid Lindgren
En barnbok som har det mesta. Äventyr och karaktärer som man fattar tycke för och en handling som är tydlig men spännande. En feelgood bok!!

The Walking Dead

TV-program från Netflix
Bli inbjuden till en värld av zombies, mäktigt hur de har skapat den här världen och hur karaktärerna kommer och går. Finns avsnitt som är sämre och inte tar handlingen framåt, men den här serien är helt klart så bra att det är ok med ett par sämre avsnitt.

Räddaren i nöden

Bok av J.D. Salinger
En bok som på djupet tar upp hur en inställning kan förändra en synen på världen. Skickligt skriven så att läsaren tidigt blir engagerad i huvudkaraktärens liv och val. En riktigt klassiker som man bör beta av.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.