Kristina T

Användarprofil

Paus i karriären

Bok av Maria Parkhede
Jag var riktigt nyfiken på den här boken, extra kul att Järvsö var med i boken även om det inte märktes så mycket. Mina tankar om boken svajade under tiden, början var späckad av storstadens flärd och referenser till märkesvaror, sen störde jag mig på den tillgjorda ”norrländska” dialekten hos uppläsaren. Lite småirriterad emellanåt men den tog sig och helhetsintrycket av boken är riktigt bra! Den gav mig en bra känsla och tro på att livet i glesbygden inte är så tokigt ändå! Jag gillade den!
Gör mig starkare och stärker rygg och axlar för att orka med stillasittande arbete. Får mig att må bra.

Nattavaara

Bok av Thomas Engström och Margit Richert
En dystopisk framtidsvision där pandemier, klimatförändringar och andra katastrofer har ändrat hela Sverige. Man får följa olika karaktärer i deras kamp för överlevnad. Den utspelar sig i ett annorlunda Norrbotten där ingen går säker.
En favoriträtt som används som tillbehör. Perfekt att laga en stor sats när grönsakerna är billiga och frysa in i mindre portioner. Perfekt att ta fram som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

Hypnotisören

Bok av Lars Kepler och Alexander Ahndoril
Spännande från första stund, det var den första boken jag lyssnade till och jag körde bil. Var då rädd men längtade samtidigt till att få veta mer. Jonna Linna är polisen som utreder brott, han tar hjälp av hypnotisören Erik Maria Bark. Bra berättat och spänningen är olidlig.

Vi mot er

Bok av Fredrik Backman
Fortsättningen på Björnstad. Lite väl många upprepningar från Björnstad men annars fortsätter det i samma anda. Brännande, viktiga ämnen, kärlek, vänskap, lycka och sorg. Språket och berättande gör att jag är mitt i historien och verkligen känner med Ana, Benji, Amat och de andra! Riktigt bra!

Björnstad

Bok av Fredrik Backman
Inte bara hockey - dynamiken mellan olika personligheter i ett lag. Hur viktig tillhörighet och gemenskap är, vad händer om det tas ifrå en. Hur påverkas man av att alltid sätta andra före ens egna behov och önskningar. Förlusten av ett barn, en våldtäkt, alkoholmissbruk, samhällets klyftor fattig - rik. Att kärlek övervinner allt. Boken har ett djup och bredd som gör att jag blev helt betagen. Ett helt samhälle som ställer sig enade bakom ett hockeylag men hur mycket kan man acceptera och förlåta? Vem tar man parti för? Vems liv är viktigast? Läs den!
Lyssnade på denna i en solstol på Rhodos. Spännande och bra driv i berättelsen som får en oväntad vändning.

Ta ingen skit, Ann-Britt

Bok av Christina Larsson
Ann-Britt har alltid ställt upp och stöttat - på jobbet, mannen, barnen, väninnorna, sin pappa. Till slut blir det för mycket och allt faller ihop. Men med hjälp av ett gäng färgstarka, Självsäkra kvinnor får hon hjälp med att säga nej. Bitvis hög igenkänning, ledsamt men även roligt. Ett bra driv i berättelsen som Jag tyckte om!

Goda grannar

Bok av Mattias Edvardsson
Micke flyttar med sin fru och två barn till Skåne från Stockholm. Hela berättelsen rör sig kring en händelse/ett brott, före och efter. Det är tre berättare/perspektiv som rör sig i en spiral närmare och närmare. Vad döljer sig under den till synes välordnade ytan, de svenska traditionerna och de goda grannarna. Allt är inte vad det verkar vara, känner vi ens oss själva. Spännande och obehaglig. Lite väl utstuderad dock.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.