Kristina T

Recensioner

Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe

Betyg 3
Lyssnade på denna i en solstol på Rhodos. Spännande och bra driv i berättelsen som får en oväntad vändning.

Ta ingen skit, Ann-Britt av Christina Larsson

Betyg 4
Ann-Britt har alltid ställt upp och stöttat - på jobbet, mannen, barnen, väninnorna, sin pappa. Till slut blir det för mycket och allt faller ihop. Men med hjälp av ett gäng färgstarka, Självsäkra kvinnor får hon hjälp med att säga nej. Bitvis hög igenkänning, ledsamt men även roligt. Ett bra driv i berättelsen som Jag tyckte om!

Goda grannar av Mattias Edvardsson

Betyg 3
Micke flyttar med sin fru och två barn till Skåne från Stockholm. Hela berättelsen rör sig kring en händelse/ett brott, före och efter. Det är tre berättare/perspektiv som rör sig i en spiral närmare och närmare. Vad döljer sig under den till synes välordnade ytan, de svenska traditionerna och de goda grannarna. Allt är inte vad det verkar vara, känner vi ens oss själva. Spännande och obehaglig. Lite väl utstuderad dock.

Silvervägen av Stina Jackson

Betyg 2
Fylld av klichéer och fördomar om Norrlands inland, Lelle åker fram och åter på Silvervägen och letar efter sin dotter som försvann vid busshållplatsen. Blev bara obehaglig till mods.

Dödslistan av Anna Jansson

Betyg 4
Anna Janssons serie om Maria Wern fortsätter. Flera mord på män som våldtagit och utnyttjat kvinnor upptar Marias tid på jobbet. Det verkar vara någon eller några som tagit saken i egna händer. Privat har hon svårt att få ihop alla bitar då hennes man Björn ofta jobbar borta. När hennes privatliv och mordfallen sammanflätas av missförstånd är tragiken nära. Boken är lättläst och spännande, det flyter på bra och slutet är av den karaktären att det inte går att sluta läsa. Ytterligare en Maria Wern bok av hög kvalitet.