Ratatouille

Mat
Det här är en generell maträtt som är tänkt att ge inspiration när man funderar på vad man ska laga för mat.
En favoriträtt som används som tillbehör. Perfekt att laga en stor sats när grönsakerna är billiga och frysa in i mindre portioner. Perfekt att ta fram som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.
En grönsaksröra med krångligt namn. Trots det kanske inte för ögat mest inspirerande utseende så är denna maträtt förvånansvärd god. Passar utmärkt till en köttbit eller köttbullar.
Jag har alltid svårt att stava rätt på denna fantastiska rätt Ratatouille men det till trots så älskar jag den. Antingen bara som den är eller som tillbehör till helstekt fläskfilé och tillsammans med en klick pesto. Så gott!
Denna franska grönsaksgryta började jag älska under studietiden när det var snålt med pengar och jag provade denna maträtt. Sedan blev det min favorit med storkok och infrysta lådor och sedan bjudrätt när jag hade besök och alla frågade efter receptet. När jag lyxade till den serverade jag den med tinade djupfrysta räkor och en apelsin klyfta att pressa över och det var en jättegod kombo.