Gunilla Ollars Joronen

Användarprofil
En grönsaksröra med krångligt namn. Trots det kanske inte för ögat mest inspirerande utseende så är denna maträtt förvånansvärd god. Passar utmärkt till en köttbit eller köttbullar.

Julen enligt Julia

Bok av Kristin Emilsson
Skulle jag läsa en julbok i år så är det av den här författaren, jag tycker hon skriver jättebra. I boken får vi följa med Julia till Gotland där hon ska vakta huset åt ett par som har en katt. Det visar sig att en man också fått samma uppgift, dålig kommunikation mellan uthyrningsparet. En hel del förvecklingar med andra ord och man får fnissa högt flera gånger. En riktigt bra feel good.
Underbar bok! Gunnel Freds röst passar så bra att läsa den (när man väl vant sig vid den lite speciella tonen). Adoptivbarnet Fatima, som inte heter det egentligen, överges av sina adoptivföräldrar och tas om hand av Lykke. En dag försvinner Fatima. Boken är bättre än vad det låter på min kortfattade beskrivning. Man får följa personerna i deras vardag, var och en gör sin röst hörd. Rekommenderar den varmt.

Parasit

Film från 2019 regisserad av Bong Joon-ho
Film från Sydkorea. En familj lyckas nästa sig in i en välbärgad familj som tjänstefolk. De talar inte om att de är en familj. Här händer allt. Den är både rolig, tragisk, otäck , dramatisk och lite spännande. Intressant miljö att se hur en välbärgad familj i Sydkorea har det.

Skuggan bakom dig

Bok av Anna Jansson
Andra boken i serien som utspelar sig i Örebro-trakten. Den här var riktigt bra! Skulle vilja säga att det nog är en av hennes bästa. Det blir ju en hel del dödsfall i boken och man har ingen aning om vem som är mördaren. När också den jag tror är mördaren dör blir jag helt förvirrad. Spänning på hög nivå alltså, en riktig sträckläsare. Jag lyssnade på den och även inläsningen var bra. En bok som passar alldeles utmärkt som ljudbok.

Sara Bredow är sjukskriven p.g.a. utmattning. Hennes man Josef blir mördad vid en familjemiddag och tillvaron för Sara blir svår då hon får förlita sig på hjälp från sin bästa vän Lisa och sin mamma Gunilla. Men vem kan hon lita på och varför mördades Josef?

Kristoffer Bark och hans team får i uppgift att söka efter mördaren. Ledtrådarna som dyker upp för tankarna till ett 10 år gammalt fall då en kvinna mördades, nedstoppad i en tunna där spikar slagits in.

Döstädning

Bok av Margareta Magnusson
Nä, nä, nä. Det handlar inte om DÖD-städning som är att rensa upp när någon vandrat vidare.
Döstädning är ju det som egentligen är allmänt förekommande idag, dvs. rensa i sitt hem, i och för
sig en förberedelse för dödstädning. Den här boken är ju några år gammal och jag vet inte om
författaren lever ännu. Hon var vid skrivandet av boken mellan 80-100 år som hon skriver. Det var en
trevlig liten bok, rensningstips blandat med anekdoter från hennes liv. Hon var verkligen före sin tid.
Det var inte många som rensade i röran för 10 år sedan.

Fisherman's Friends

Film från 2019 regisserad av Chris Foggin
Vilken trevlig film det här är! En riktig feelgood. Till råga på allt bygger den på en sann historia. En svensexa spårar ur och en av killarna blir lämnad kvar i den lilla byn med uppmaning att se till att fixa ett kontrakt med sjömännen som sjunger shanties. Det gör han men kompisarna skrattar åt honom och säger att de lurat honom och att han ska komma hem. Det gör han inte för han tror på de här sjömännen . Lite kärlek kommer det in i filmen också. Se den om du vill ha en mysig stund.

Oskuld och oleander

Bok av Kerstin Bergman
Allt utspelar sig på Ekerö då Iris kommer dit för att ta hand om huset där hennes faster bodde och där även hon själv bott som barn. Det dyker upp en del gamla klasskompisar och mycket handlar om barndomskamraten Nina försvann spårlöst och aldrig återfanns. Vad hände egentligen och vem är det som gräver i trädgården på natten

Det här var en lite småtrevlig bok. Ingen rafflande spänning men historien gräver sig framåt och vi får följa Iris dagar när hon städar, åker runt Ekerö och badar och så sakteliga tar reda på vad som egentligen hände den där gången när de alla var barn. En trevlig lässtund, helt enkelt.

Under samma himmel

Bok av Camilla Davidsson
Jag har läst alla böckerna hon skrivit. Älskade första boken om Caminon. Nu när jag läser den här är det som att träffa gamla vänner igen och man kommer snabbt in i historien om hur det var där på Gotland och relationsproblemen som uppstod. Så långt är ju allt gott och väl. Antingen är jag för gammal eller också har jag växt ur denna genre. VARFÖR ska det vara ren pornografi i feelgoodromaner nu för tiden? Det är så jäkla tråkigt att lyssna på hur pungkulor smeks eller hur tungor viftar hit och dit på ställen där solen aldrig skiner. Tack Storytel! Det är första gången jag lyssnat på en bok i hastighet 1,5, inte hela boken men i alla fall en bit. Att skriva om kroppslig kärlek har absolut sin plats i böckerna men att skriva om det med finess är en konst som många inte behärskar. I det här fallet drar det ner betyget på boken rejält. Jag är inte pryd, det är bara TRÅKIGT.

Blybröllop

Bok av Sara Paborn
Vad händer när ett äktenskap går i stå? När livet inte blev som man tänkt sig? I det här fallet är det kvinnan som talar. Hon känner sig kvävd av maken som hon varit gift med i många år. Hon får inte plats att breda ut sig i sitt eget hem. När maken slängt hennes böcker som stod i kartonger i källaren är måttet rågat. Hon hittar blyband som hennes mor sparat och beslutar sig för att ta saken i egna händer.

Mycket bra! Anna Godenius läser boken och hennes röst passar så bra till handlingen. Har sett att en del tycker att boken är rolig. Det skulle inte jag vilja kalla den. Däremot är den underfundig och beskriver en kvinna som reser sig och tar tag i saker och ting för att få ett bättre liv. Den här boken rekommenderar jag!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.