Parasit

Parasite
Film från 2019 regisserad av Bong Joon-ho
Fantastisk film som verkligen har allt: komik, drama, spänning och inte minst överraskning! En upplevelse att bära med sig lång tid framöver!
En sydkoreansk arbetarklassfamilj lyckas få arbete som tjänstefolk hos en välbärgad familj. Familjen låtsas som att de inte känner varandra och gör allt för att dölja att de är en riktig familj.

Parasit kan bäst beskrivas som händelserik - den har lite av allt. Den är underhållande, knäpp, spännande, rolig, tragisk, dramatisk. Men framförallt är den välgjord och klart sevärd. Vissa saker är förutsägbara, andra inte alls. Det är en intressant film att diskutera, särskilt när det kommer till klass och social status.
Film från Sydkorea. En familj lyckas nästa sig in i en välbärgad familj som tjänstefolk. De talar inte om att de är en familj. Här händer allt. Den är både rolig, tragisk, otäck , dramatisk och lite spännande. Intressant miljö att se hur en välbärgad familj i Sydkorea har det.
Den här filmen innehåller så mycket. Två familjer i väldigt olika ekonomiska situationer. Oförutsägbar, komisk, mörk, hemsk, och fantastiskt bra!