Orientering

Aktivitet
Motion, natur och hjärna i ett härligt samspel! Perfekt familjeaktivitet som passar barn i olika åldrar men även en aktivitet som passar bra för egen träning!
De flesta har ganska dåliga erfarenheter om orientering sen skolan. Men orientering är den perfekta sporten som passar hela familjen. Trots att man inte är säker med karta och kompass finns det banor i alla svårighetsgrader. Mer orientering åt folket!
Har du en fördom om orientering som en mossig och tråkig sport? Tänk om-det här är verkligen den optimala sporten för hela familjen. Alla kan vara med, man väljer svårighetsgrad på banan baserat på dagsform, bestämmer själv vilket tempo man vill springa i och får på köpet en massa frisk luft och värdefulla kunskaper om karta och kompass. Många klubbar runtom i landet erbjuder Veckans bana -våga testa du också!
Det är en aktivitet som passar alla. Minns när en av de äldre i en närliggande klubb till och med körde en sväng med rullatorn. Heller inte så tokigt att lära sig hur en karta och en kompass fungerar!
Över stock och sten, längs stenmur och genom kärr, ständigt med den orangevita skärmen som delmål. Ständig fokus, lyft blicken, passa kartan, räkna höjdkurvor. En fantastisk sport för alla, ung som gammal, elit som långsam motionär. Att leta efter skärmar ger en spänning till löpturer eller promenaden - har jag bommat, eller är det faktiskt skärmen jag skymtar därframme..? En livsstil för den som vill ha lite spänning och tycker om att röra på sig.
Orientering är en aktivitet för alla. Ut i naturen ensam eller tillsammans med någon gör dig pigg och glad. Gå eller spring och upplev glädjen när du hittar en kontroll. Hamnar du fel kan du utmana dig själv med riktig problemlösning eller ta fram telefonen och få hjälp av GPS. Våga prova!
Rolig aktivitet där man både får lära sig att själv hitta rätt med hjälp av karta och kompass och öva sin lokalkännedom samtidigt som man är ute i skog och mark och får lugn och harmoni genom det. Man mår ju bra av att vara ute i skogen så detta är en perfekt aktivitet.
Sedan passar detta alla då man kan orientera och bara promenera runt i sin egen takt eller springa. Så det passar alla oberoende motionstyp och tidigare kondition!