Kajsa Niemi

Användarprofil

Illvilja

Jørn Lier Horst
Line har blivit inbjuden att arbeta tillsammans med polisen för att filma till en framtida dokumentär. Hon hamnar mitt i händelsernas centrum. Hennes pappa är inte glad i det. Vem är "den andre" som måste hittas? En spännande bok med beskrivningar som gör det lätt att leva sig in i handlingen.
I ett svenskt samhälle får vi följa gamla barndomskamrater och deras familjer. Ett gammalt försvinnande, mord och graviditeter ställer till det i den lugna lyckoviken.
Roligt program där även vi svenskar kan lära oss om vår historia. Att se människor från USA komma närmre dina rötter kan locka fram nåde skratt och gråt.

Kvinnan utan hjärta

Lars Bill Lundholm
Polismannen är under utredning men hamnar ändå mitt händelsernas centrum då rektorn på hans dotters skola hittas mördad. Vad är det som händer på skärgårdsön och hur många är inblandade. Pengar, sociala problem, lite kärlek och bra personporträtt. Boken ger spänning in i det sista.

Skärgårdsmorden

Lars Bill Lundholm
Polisen Jack, hans dotter och hans speciella pappa är alla bra på att segla. Jacks semester blir uppskjuten när det sker först ett försvinnande och sedan ett mord. Skärgården där det hela utspelar sig är bra beskrivet med båthus, badplatser och caféer.
En rymdsaga med kopplingar till Star Wars. Roligt med starka kvinnor även om det är biroller. Den söta lilla Jodaliknande varelsen vill vi alla skydda.
Två kvinnor med drömmar som inte är accepterade i deras tid. Blåsa glas är tungt och farligt men önskan att få skapa lever för den ena kvinnan. Att få anstränga kroppen och springa fortare än någon annan är det ända den andra lever för. Äktenskap, barn och ett hushåll att sköta om är bättre drömmar enligt andra. En bra bok om kampen för att få vara den man vill. Den får mig att tänka på hur bra jag har det i dagens samhälle.

Knacka på

Anna-Clara Tidholm
En favoritbok för de yngsta. När ni läser tillsammans kan barnet hela tiden vara aktiv och knacka på nästa dörr. När ni lästboken flera gånger kan ni börja leka utifrån det som händer på bilderna.
Rekommenderas för den som letar efter barnböcker
Räcker inte pengarna till? Behöver du låna? Tänk en gång till innan du handlar för lånade pengar. Sov minst en natt till innan du tar lån för att handla. Behöver du verkligen varan? Kan du spara ihop pengarna innan du handlar? Kan du inte spara ihop pengarna, hur ska du då kunna betal lånet och räntan? Låna endast i nödfall och helst bara till bostad och bil.

Tio Grisar Nere

Denise Rudberg
Marianne får tänka tillbaka på sitt äktenskap med Hans och en skjutning som hände för flera år sedan. En ny skjutning kopplar ihop dåtid och nutid. Vänner och familj är viktiga för Marianne och det visar författaren på ett finurligt sätt.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.