Kajsa Niemi

Användarprofil

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Film från 2013 regisserad av Felix Herngren
Efter att ha läst boken hade jag höga förväntningar. Visst var det en händelserik film men den blev inte lika roande som boken.

Låta rätt gå före nåd

Bok av Michaela Winglycke
Ett mord på en kvinna under samlingen inför studentbalen gör att polisen får fullt upp. William får Lollo efter sig, en ny kollega. Emilia är sjukskriven i väntan på sin bebis. Två barns uppväxt är strulig och beskrivningen stämmer säkert in på många barn där föräldrarna varit i vårdnadstvist. Josefin engagerar sig då hon företräder ett av barnens pappa. Det är inte bara den yngre generationen som har det besvärligt. Våld och psykisk misshandel förekommer även hos de äldre. Bok med bra flyt och flera vändningar.
Frida lättar på trycket och berättar om sitt liv. Hennes mamma, pappa, pojkvänner och barn. Våld både fysiskt och psykiskt, självmord och psykologbesök. Små berättelser ur verkligheten som bygger upp en viss förståelse för alla inblandade. Tuff men viktig!

The Gentlemen

Film från 2020 regisserad av Guy Ritchie
Ville se en rolig film men den här var inget vidare. Rörigt, vem jobbar för vem? Allt löste sig tillslut även om min konsentration fallerade på vägen..

Knappt en droppe blod

Bok av Carin Hjulström
Siri och Anton driver sin plantskola. Antons kompis fortsätter orsaka problem, Siri försöker sig på en comeback och på kyrkogården dör en man. Följderna blir stora med både hat, kärlek och nya släktingar som följd.

Wii Fit

Spel från 2007 utvecklat av Nintendo EAD
För dig som brukar sitta still och spela mycket är detta en smart lösning för att komma igång med lite mer rörelse. Fin miljö och lagom utmanande.

Bara ett litet mord

Bok av Carin Hjulström
Siri flyr Stockholm och besöker sin brorson Anton som flyttat ut på landet. De vet inte hur man odlar men försöker få igång plantskolan de bor på. Boken innehåller även mord, jakt, kineser och små vaktelhöns. Jag ser fram emot nästa bok för att de hur det går för Siri och Anton.
Ett perfekt analogt spel för familjen. Att vara tillsammans, hjälpa barnen att träna upp sina matematiska förmågor, turtagning och visa hur man är en god vinnare eller förlorare är något alla barn bör få under sin uppväxt.

Illvilja

Bok av Jørn Lier Horst
Line har blivit inbjuden att arbeta tillsammans med polisen för att filma till en framtida dokumentär. Hon hamnar mitt i händelsernas centrum. Hennes pappa är inte glad i det. Vem är "den andre" som måste hittas? En spännande bok med beskrivningar som gör det lätt att leva sig in i handlingen.
I ett svenskt samhälle får vi följa gamla barndomskamrater och deras familjer. Ett gammalt försvinnande, mord och graviditeter ställer till det i den lugna lyckoviken.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.