William Johnson, #3

Låta rätt gå före nåd

Bok av Michaela Winglycke
Det är maj och i Vimmerby ska den årliga studentbalen äga rum. Massor med människor har samlats i Källängsparken innan den stundande kortegen drar genom stan, solen skiner från en klarblå himmel och stämningen är på topp. Då smäller plötsligt ett skott av och en av personerna i den stora folkhopen faller ihop - mördad. Polisinspektör William Johnson får i uppgift att leda utredningen tillsammans med sina kollegor. Ganska snart visar det sig att mordoffret hade en hel del dolt i sitt förflutna och flera ovänner, frågan är bara vem av dem som var beredd att döda. Allteftersom utredningen fortskrider inser William att det här är ett fall som även kommer att drabba honom på ett personligt plan. Michaela Winglycke är juridikstudent och har jobbat extra på advokatbyrå - erfarenheter som kommer väl till pass i hennes böcker. Båda hennes tidigare titlar har hamnat högt på listor över mest lyssnade ljudböcker.
En riktig sträcklyssnare!
Jag tyckte mycket om förra boken Allt som är rätt och rent så jag blev väldigt glad när jag fick frågan om jag ville lyssna på del tre i William Johnson-serien.

Låta rätt gå före nåd är en spännande och lättlyssnad bok, en riktig bladvändare. Jag gillar framförallt mixen mellan polisutredningen och privatliv. Det blir på något sätt flera historier att följa, speciellt som flera av karaktärerna återkommer från förra boken.

Michaela Winglycke har ännu en gång fått till den perfekta mixen mellan spänning, drama och kärlek. Intrigen håller hela vägen och karaktärerna är intressanta och väl beskrivna. Även uppläsaren Maria Lyckow är värd sin plats i berömmet, hon gör en bra bok ännu bättre.
Ett mord på en kvinna under samlingen inför studentbalen gör att polisen får fullt upp. William får Lollo efter sig, en ny kollega. Emilia är sjukskriven i väntan på sin bebis. Två barns uppväxt är strulig och beskrivningen stämmer säkert in på många barn där föräldrarna varit i vårdnadstvist. Josefin engagerar sig då hon företräder ett av barnens pappa. Det är inte bara den yngre generationen som har det besvärligt. Våld och psykisk misshandel förekommer även hos de äldre. Bok med bra flyt och flera vändningar.
Jag tycker verkligen att alla böcker om William Johnson är så bra. De innehåller spänning, drama, kärlek.. ja allt man kan önska sig från en ljudbok. Denna bok gör mig inte heller besviken. Den är precis lika bra som föregångarna och Lyckows röst passar så bra till historien. Att rekommendera!