Malin S

Användarprofil

Falla fritt

Heléne Holmström
Falla Fritt har alla ingredienser jag söker efter i bra romance och inte nog med att författaren har skapat bara kemi mellan huvudpersonerna utan också mellan boken och läsaren.

Det tog några kapitel för mig innan jag föll pladask för denna bok och handlingen. Men den är helt klart läsvärd och en riktig bladvändare!

En bokpärla som innehåller romantik, känslor och sammanhållning även kampen för överlevnad och allt är värt att kämpa för.
Caféet som aldrig sover utspelar sig under endast ett dygn. När det är en så kort tidsperiod kan det vara lätt att tro att handlingen blir aningen forcerad.
Men icke i den här boken. Istället broderas handlingen ut på ett sätt som som det fanns all tid i världen.

Här bjuds du på både hjärta och smärta, men också djup vänskap, kärlek, svikna löften och en hel del hemligheter.

Du får är en bra läsupplevelse och samtidigt en trevlig stund att hänga med personerna i det charmiga caféet.
Mia Törnbloms bok "Självkänsla nu" är en bok som verkligen hjälper.

Hon har ju själv varit nere på botten så hon vet vad hon pratar om. Den är lättfattlig och enkel.

Många självhjälpsböcker är krångligt skrivna och svårt att ta till sig tipsen och verktygen. Men inte den här boken. Den har bra verktyg som är lätta att jobba med och som verkligen ger resultat.

Köp och läs nu!
Frida Skybäck levererar igen!
Jag tycker att det här var en underbar, lättläst, har ett bra flyt och driv framåt.

Jag är väldigt svag för böcker som pendlar mellan två tidsepoker precis som denna gör. För mig blev detta en bok som jag sträckläste.

En underbar feelgood bok som innehåller komplicerade relationer, kärlek, sorg, smärta, glädje.

Alicias val

Frida Malmgren och Linnea Malmgren
Romance när det är som bäst! Frida och Linnea har fått ihop en historia som är både spännande, romantisk och mysig.

Till en början trodde jag inte att jag skulle gilla den, eftersom politik är en central del genom hela boken, men jag hade så fel. Jag fastnade efter bara några sidors läsande. Mot slutet ville jag aldrig att boken skulle ta slut.

Jag är positivt överraskad, och kommer hålla utkik efter fler böcker av författarna.

Nio liv

Emelie Schepp
Det här är den sjätte boken om åklagare Jana Berzelius.

Boken handlar om gängkriminalitet, något som är väldigt aktuellt och ett viktigt ämne att lyfta. Det som är mest tragiskt med det hela är att kriminaliteten går allt längre ner i åldrarna.

En spännande bok där du får lära känna Jana bättre, men också hennes relation med Per. Jag blev inte besviken, utan vill bara ha en fortsättning.

Ett tips: ha gott om tid, för börjar du läsa så lägger du inte ifrån dig den förens den är slut.

Tisdagarna med Morrie

Bok av Mitch Albom
Den här berättelsen är sann och handlar om Mitch Albom och hans favoritprofessor Morrie Schwartz, som efter Mitchs examen tappar kontakten.

Men efter 16 långa år ser Mitch sin gamla vän på en intervju på teve där han ser att Morrie har drabbats av ALS, en sjukdom som drabbar nerverna i kroppen och sakta förlamar den.

Då Mitch åker för att hälsa på Morrie förstår han att hur än den här sjukdomen drabbar honom är han fortfarande lika förnuftig och klok som Mitch kännde honom.

Efter den gången då Morrie hälsat på sin vän för första gången på 16 år, bestämmer han sig för att hälsa på Morrie varje tisdag, precis som för 16 år sedan, och diskuterar livets stora gåtor.

När allvaret i situationen går upp för Mitch då Morries tid snart är ute, och hans förmåga att röra på sig försvinner.

Den här boken är rolig, sorglig, spännande, erfaren, lärorik, filosofisk, läsvärld och underbar. Och jag ÄLSKAR den verkligen. Den har lärt mig så mycket och får mig att tänka på livet på ett annat sätt, ett bättre sätt.
När jag läste boken blev jag så fascinerad av Morries tankegång och mening med livet. Han får mig att inse att varje dag är en riktig gåva och att man ska leva livet som man vill och glädjas åt det man har. Folk verkar inte vara nöjda med livet då de har en vana att bara vilja ha mer och mer av allt.

Att läsa boken är en riktig erfarenhet så tveka inte att läsa den om du tror den är något för dig. Och även om jag läste den för många år sedan så är den aktuell även idag.
Under en resa till Toscana under 2018 hittade jag en feelgood bok som jag blev väldigt nyfiken på. Boken blev under resan oläst och fick följa med mig hem till Sverige. Väl hemma så blev boken ståendes i bokhyllan, men lagom till julen 2018 bestämde jag mig att läsa den och försöka komma in i någon sorts julstämning.

”Att falla med snön” handlar om Kayla och Jackson. Kayla är marknadsföringsproffs som hatar julen och gör allt för att slippa fira den. Helst vill hon bara jobba och slippa tänka på julen. Jackson är framgångsrik företagare inom skidresor och har nu återvänt till familjens skidanläggning Snow Crystal för att rädda det från undergång.

Till sin hjälp tar han kontakt med det företag som Kayla jobbar på. Hon tar sig ivrigt ann uppgiften att vända dystra siffror och svikande kundunderlag. Hon är så desperat att undkomma julen att hon tackar ja till att komma och tillbringa en vecka på skidanläggningen för att lära känna den bättre. Att detta sammanfaller med julen ser hon inte som ett problem, hon ska ju jobba och dessutom lovar
Jackson henne en avskild stuga.

Boken är varm, mysig och kärleksfull. Den handlar om familjerelationer, att dränka sina problem genom att arbete otroligt hårt, om skidor och om att lyssna till vad du egentligen vill. En bok som är perfekt att läsa när du vill komma i julstämning under december eller vill ha något romantiskt att läsa.
Det finns vissa böcker jag slänger mig över när de släpps och Denise Rudbergs böcker är just sådana böcker!

"Tio grisar nere" är den tionde boken i serien om Marianne Jidhoff. I denna bok följer vi Marianne, Torsten och Augustine när de utreder en dödsskjutning på en krog i Stockholm. För Marianne för det minnet tillbaka till 1993 då hennes numera döda make Hans utredde en liknande skjutning.

Denise väver skickligt ihop dåtidens händelser med nutiden. Vi läsare får äntligen lära känna Hans och få en bild över hur han och Marianne hade det i sitt äktenskap. Det tillför hela handlingen och historien väldigt mycket och man får en djupare inblick i Mariannes liv då och nu.

Boken är spännande och en riktig bladvändare. Dåtidens händelser påverkar nutiden och bit för bit får jag som läsare ledtrådar till hur allt hänger ihop. Som alltid tycker jag att Denise beskriver både miljö, personer och relationer på ett mycket bra sätt. Det är därför lätt att se handlingen framför sig i bilder.

Det är något med sättet som Denise skriver på som tilltalar mig. Som gör att jag inte kan släppa hennes böcker när jag väl börjat läsa. "Tio grisar nere" är en av de bästa böckerna i serien om Marianne, Torsten och Augustine. Den berör också den pågående pandemin och känns väldigt aktuell.
Inte ett ord handlar om Simon Greene, vars dotter plötsligt försvinner efter att han sett henne påtänd på stan.

Han ger upp allt för att leta reda på henne, men fastnar mitt ett annat fall som vänder upp och ner på hela hans värld och gör så att han inte kan lita på någon i sin närhet.

Coben har en förmåga att skriva thrillers som gör att du hela tiden vill veta vad som ska hända och du har ingen aning om hur det egentligen hänger ihop.

Intrigerna är många, tvisterna likaså och du kastas hit och dit utan att ha någon aning om vad som egentligen händer. Något som jag i vanliga fall har svårt för, men i denna bok var det precis vad jag som läsare gillade.

Efter den här rafflande och spännande thrillern måste jag ta tag i resterande av hans böcker. ##harlancoben #läserjustnu #lästips #läsningpågår #läsning #deckare #deckartips #bookstagram #bookstagrammer #bokinstagram #älskaböcker #boktips #bokläs
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.