Malin S

Jul på menyn

Bok av Debbie Johnson
Handlingen är till viss del sorglig, men det tar aldrig över, utan den bjuder den också på hopp och framtidstro. Jag gillar karaktärerna och det är roligt att många karaktärer som var med i Kärlek på menyn är med även här i lite biroller.

Det här är en charmig berättelse som får mig att glömma omgivningen helt under några timmar. Byn Budbury med alla sina trevliga och udda karaktärer verkar vara en underbar plats att bo på.

Jul på menyn är en charmig och underhållande roman om kärlek, sorg och att hitta sin plats i livet!

Jag

Bok av Elton John
Elton berättar i boken om sitt liv på ett mycket öppet och ärligt sätt.

Du får följa med från de första årens familjedramer och artistdrömmar, genom en ungdom där svårigheter och sorger hållit jämna steg med framgången, fram till de senaste årens livsomvälvande händelser formas en av vår tids största stjärnor och nyskapare inför läsarens ögon.

Du som läsare får i boken uppleva både sorg, glädje, pinsamheter m.m. berättade på ett mycket frispråkigt sätt av denna 72-åriga brittiska popsångare, pianist och kompositör.
Ett roligt sällskapsspel för 5år och uppåt. Ett spel som inte bara ta slut när fiskarna är fångade utan spelkorten är slut. Spännande inslag att man får ta fiskar av varandra när fiskarna är fångade.
För mig var det det första jag läste av Sarah Morgan och jag funderar på hur jag kunnat missat hennes böcker tidigare, jag kommer absolut läsa mer från henne.

Enligt mig är denna bok helt underbar, den har allt det som jag söker i en feelgood - kärlek, komplicerade relationer, sorg och en mysig julkänsla.

Boken är skriven på ett enkelt språk som flyter väldigt lätt och jag kommer snabbt in i boken. Bokens story byggs på huvudkaraktärerna; mamman och hennes tre döttrar och man får läsa om deras liv/resa men det blir aldrig rörigt eller svårt att hänga med i berättelsen.

Författaren är skicklig på att beskriva både miljöerna och karaktärerna. Tre systrar och en jul att minnas är underbar julläsning, den är lättsmält, charmig och alldeles perfekt att läsa mitt i bland julstöket!
Lego är en klassisk och tidlös leksak för den allra minsta till äldre barn. Finns något för alla oavsett ålder och kön.

Lego Dots armband är något jag varmt kan rekommendera för den som gillar att pyssla. Perfekt att det går att återanvända armbanden och konstruera och skapa nya mönster.
Den lilla bokhandeln i hamnen, är precis som hennes tidigare böcker, lättläst, underbar och charmig.

Även i den här boken blandar Jenny Colgan humor med allvar, hon roar och oroar, ger oss förvecklingar som till slut landar där de ska. I ett lyckligt slut.

Jag tycker om när boken har en egen story, men ändå har bekanta personer i handlingen. Huvudpersonen är en riktig kämpe.

Discokungen

Bok av Sara H Olsson
Äntligen har jag fått läsa om människorna som bor i det lilla kustsamhället Tradviken igen!

”Discokungen" är den fristående fortsättningen på "Sjöbodsblues". Jag rekommenderar er att läsa ”Sjöbodsblues” först, för att förstå det som hänt tidigare innan du läser denna bok.

Det här är en härlig feelgood med en blandning av kärlek, humor, intriger och vänskap - riktigt charmig.

Jag gillar blandningen av karaktärerna och de fina miljöbeskrivningarna som författaren ger oss. Jag gillar också författarens sätt att beskriva karaktärerna.

En feelgoodbok jag varmt rekommenderar.
En bok jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig när jag väl kommit in i handlingen. Lite seg att komma in i de första kapitlen, men ge boken en chans så får du en kärleksfull och på ett sätt också sorglig bok fylld av längtan.

En tankeväckande feelgood-roman, skriven med värme och humor.

Wonder

Film från 2018
Filmen berättar historien om August Pullman, en pojke med en ansiktsdeformation.

August ska börja femte klass och för första gången går på en vanlig grundskola. Hans livsglädje och personlighet kommer att förändra livet för alla runt omkring honom.

En ödmjuk, berörande och stark berättelse om att hitta sin styrka och välja att vara snäll.

Ett litet steg på vägen

Bok av Jenny Fagerlund
Du får en mysig lässtund fylld av charm,vänskap, kärlek, hemligheter och en del familjehemligheter.

Jag älskar Jenny Fagerlunds sätt att skriva. Det är varmt och mysigt, lite spänning och så klart kärlek och romantik. Man kommer snabbt in i handlingen och det är svårt att lägga ifrån sig boken. Hon skriver om vanliga människor och problem som vi brottas med lite till vardags.

Ett litet steg på vägen har varje ingrediens för en feelgood bok och lite till. En bok att älska och läsa i höstmörkret!