Veronica Andersson

Användarprofil
Nina väljer alltid fel män och de senaste årens dejtande har bara lett till misslyckande. När en gammal skolkamrat kommer in i bokhandeln vet Nina direkt att han inte är hennes typ - Noah var den nördigaste pojken i hela skolan och har nu växt upp som en kostymnisse. Han kommer inte skapa några trumvirvlar i hennes hjärta, men mötet visar hur lite Nina vet om sitt eget hjärta…..

Det här är den tredje delen i serien "Bokhandeln för ensamma hjärtan" jag har läst dom alla och jag rekommenderar att läsa dom i ordning för att få ut mesta behållning men de går absolut att läsas fristående. Det är alltid mysigt att få återkomma till bokhandeln Happy ever after i London och de olika karaktärerna. Det är en lättläst feelgood med de klassiska ingredienserna som kärlek, drama, vänskap och romantik, man får vad man förväntar sig - en mysig feelgood. Jag hade till en början svårt att komma in i boken och vet att jag kände densamma för den förra boken, det tar ett tag men efter hand så växer boken och jag i befinner mig snart i feelgoodbubblan.

Lotta och Tarm-Ludde

Bok av Margareta Elding-Pontén
Jag tycker att det här är en fantastisk barnbok, det är en faktabok som är skriven som en sagobok. Vi får följa med Lotta som har fått celiaki och även lära känna Tarm-Ludde och hans familj som bor i Lottas tunntarm. Boken är informativ och förklarar på ett väldigt pedagogisk sätt med härliga illustrationer till texten.

Till att börja med får man läsa om hur Lotta får ont i magen när hon äter, hur de går till hos doktorn, vad doktorn gör för att ta reda på varför Lotta har ont i magen och också vad som händer i tarmen när Lotta äter gluten och vad Lotta kan göra för att slippa ha ont i magen. Det här är en lärorik bok både för barn och vuxna och borde finnas på alla förskolor och grundskolor som stöd för drabbade barn så att både kompisar anhöriga och skolkamrater kan förstå vad celiaki är för något.

I slutet av boken finns en ordlista med förklaringar på vad lite svårare ord betyder och det bjuds också på ett recept på glutenfria kanelbullar. Tycker att boken passar ypperligt att ha som diskussionsbok i barngrupper och jobba vidare med detta som ett tema.

Fiendevän

Bok av Sara H. Olsson
Paula och hennes familj har flyttat från Stockholm till sitt nybyggda hus i Ellinge. Av den gamla gården på ägorna återstår bara en ruin och ingen verkar veta vad som hände med familjen som en gång bodde där, Paula börjar gräva efter ledtrådar och inser efter hand att det finns en åttio år gammal hemlighet.
1941 - tvillingarna Inger och Ingvar har en lycklig uppväxt på familjens gård, men tillvaron skuggas av att andra världskriget pågår. En dag håller Ingvar på att köra över en ung skadad man - han är tysk, Ingvar ställs inför ett val ska han lämna honom åt sitt öde eller rädda honom….

Wow! Det här är verkligen en bok i min smak, jag fastnade direkt och sträckläste boken. Jag är väldigt svag för historiska romaner och böcker som är skrivna med två parallella historier som mot slutet knyts ihop. Storyn grep tag i mig och jag jag får både drama, mod, hemligheter, kärlek och vardagsliv, en perfekt blandning och lagom av allt… Jag får verkligen upp bilder i huvudet när jag läser den här boken och det blir som att se en bra film - skickligt av författaren att skriva på detta sätt utan att det blir för utmålande eller överdrivet beskrivet. Denna bok är den första i Ellingeserien och jag längtar efter nästa bok då det lämnades några lösa trådar kvar som jag hoppas få svar på i nästa bok - en fantastisk roman.

Nattväkten

Bok av Ramona Ivener
Kriminalkommissarie David Ritter anländer till Bromma, det är en kylig oktober morgon och han möts av den mest groteska mordplats han någonsin sett. Inom loppet av några dagar sker det ytterligare ett makabert mord och det får David att inse att det är en serienördare han letar efter. Vad binder samman mordoffren? Jakten börjar för att hitta mördaren….

Det här är den första boken i serien om David Ritter. Jag dras snabbt in i bokens handling och läser med ett rasande tempo för att komma till slutet för att få veta hur det ska gå. Boken är spännande, har oväntade tvister och jag kan inte på något sätt förutspå slutet, vilket är skickligt av författaren att lura in mig på villovägar under tiden jag läser. Det är detaljrika beskrivningar av både miljöer, brott och karaktärer, ibland kan jag ha svårt att läsa sådana böcker - jag tappar lätt tråden då, men i denna bok funkade det väldigt bra då spänningen stegras på ett nervkittlande sätt. Det här är en vass och välskriven deckarroman som ger mersmak.
Mitt namn är Linnea Ingrid Wilhelmina och det enda jag vill är att leva - när Nike hör den gamla damens röst i radion väcks något inom henne. Nike lever ett inrutat liv med sin man Elvis, utan barn och vänner, men hon kan gå ut något som Linnea inte kan då hon sitter isolerad i sin lägenhet på grund av coronapandemin. Nike blir berörd och tar kontakt med Linnea och erbjuder sig att gå promenader med henne - en oväntad vänskap uppstår.

Wow vilken fantastisk bok! Birgitta tillhör en av mina favoritförfattare och jag har nog läst alla hennes böcker och tyckt om dom alla, men denna bok är något alldeles extra. Redan efter första meningen är jag fast och jag grips tag och kan inte sluta läsa, jag sträckläser boken och när jag slår igen boken är jag varm i hela kroppen. Det är en varm, gripande, känslosam och tänkvärd story som går rakt in i hjärtat. Den väcker många tankar kring hur de äldre kan ha upplevt pandaemin och hur isoleringen påverkat många människor. Läs denna underbara bok som också bjuder på kärlek, familjehemligheter, intriger, sorg, oväntad vänskap mellan generationer och humor - En fantastisk roman.
Har du någon gång varit så trött att du känt dig energilös och nere? Känt att det står helt stilla i huvudet och det går inte att tänka en enda logisk tanke?
Det är lätt att bara köra på och slita på hjärnan men nu är det dags att bygga en stark hjärna. Starka hjärnmuskler ger dig ett skydd mot stress, mer energi och gör dig mer glad och nöjd.

Denna bok är perfekt för dig som känner igen dig i ovanstående frågeställningar men även för dig som inte svarat ja på dessa frågor. Detta är en otroligt intressant bok, den ger mig många reflektioner, igenkänningar och Aha-upplevelser - mer förståelse för varför och hur min hjärna fungerar. Jag tycker att denna bok ska man läsa i lugn och ro, ta ett kapitel i taget, stanna upp, reflektera och låta det man läst landa och sjunka in. Boken består av fakta, Lenas egna erfarenheter, tips och små uppgifter där du kan reflektera från ditt eget perspektiv - hela boken är väldigt pedagogisk, vilket gör att jag som läsare kan ta till mig och förstå, efter varje kapitel finns även en kort sammanfattning - Superbra! Det är väldigt fascinerande att läsa om hur hjärnan fungerar, reagerar och påverkas av stress/psykisk ohälsa. Vi människor är ofta väldigt bra på att ta hand om/träna vår kropp fysiskt men vi glömmer ofta att ta hand om knoppen - vår hjärna, vi får inte glömma bort den.

Tidvatten

Bok av Philippa Gregory
Året är 1648 och England är mitt uppe i ett inbördeskrig. Alinor har kunskaper kring läkekonst, örter och åker runt och hjälper kvinnor att förlösa deras barn. Det är en tid av oro och vidskepelse när det gäller dessa kunskaper och misstankar väcks kring henne och avundsjuka sprids kring hennes skönhet. Hon lever under fattiga förhållanden och hennes våldsamma man är borta. Hon möter James som är katolik och hon själv är protestant och kärlek uppstår.

Jag är svag för historiska romaner och jag har läst flera böcker av författaren innan och gillat dem. Till en början hade jag svårt att komma in i boken men efter några kapitel är jag fast i denna fängslande story. Det är en välskriven bok med otroliga miljöbeskrivningar och jag dras verkligen med till England och 1600-talet och lever med i Alison liv och känslor. Det är en fascinerande läsning om kärlek, fattigdom, vidskepelse, krig, oro och häxeri. Det enda minuset med boken var längden, cirka 500 sidor, historien hade inte blivit sämre av att minskat några sidor. Jag ser verkligen fram emot att läsa uppföljaren Mörka strömmar.

Sanningens pris

Bok av Kelly Rimmer
Beths fars demens har med åren blivit allt sämre och han flyttar till ett äldreboende. Beth erbjuder sig att rensa och städa ur barndomshemmet. I all kaotisk röra hittar hon lösa blad som verkar vara dagboksanteckningar från hennes bortgångna mamma. Beth och hennes syskon har trott att deras mamma dog i en bilolycka, det är vad de alltid fått höra, men anteckningarna tyder på något annat. Bilden av Beths mamma klarnar och hon förstår att hennes mamma hade drabbats av förlossningsdepression och att hennes pappa långt ifrån liknar den kärleksfulla far som hon och hennes syskon vuxit upp med.

Wow vilken bok! Den här gillade jag mycket, en stark, känslosam och gripande story som berör. Boken är skriven mellan två tidsepoker 50-tal och 90-tal, jag är svag för böcker som är skrivna på detta sätt och jag älskade att pendla mellan de två historierna som i slutet binds ihop på ett naturligt sätt. Den här boken grep verkligen tag i mig, jag hade svårt att släppa taget om boken så det blev en bladvändare, från första till sista sidan var jag fast. Boken har ingredienser som familjerelationer, drama, sorg, hemligheter, förluster, svek, psykisk ohälsa, kärlek och glädje. Jag tycker att boken har ett djup - det finns mörker men också mycket ljus.

En enkel till Amerika

Bok av Marie-Louise Marc
Det är 50-tal i Flen och Ingrid längtar ut i världen. Jobbet på konditoriet ger pengar till hyran men Ingrid drömmar om att skapa och sy festkläder. Ingrid reser till Paris med sin väninna för att äta croissanter och dansa, det dröjer inte länge förrän hon träffar amerikanen John och blir blixtförälskad. Efter några månaders brevväxling mellan Sverige och Amerika så reser Ingrid till John i Amerika, de gifter sig och lyckan är total. Det dröjer inte länge innan vardagen i Amerika börjar knaka i fogarna och Ingrid undrar var hör hon hemma?

Wow vilken underbar bok! Den här boken sträckläste jag - kunde inte släppa den, jag sveps med i storyn och jag åker både till Flen, Amerika och Paris och träffar massa underbara karaktärer. Marie-Louise är otroligt skicklig i sitt skrivande att få mig som läsare att känna att jag är en del av boken, miljöer och karaktärer känns så verkliga. Det är kärlek, sorg, längtan, drömmar, vänskap och värme - perfekta ingredienser för att bli en bra feelgood. Missa inte denna feelgood pärla - jag njöt av varje sida och får den där mysiga härliga värmen i kroppen när sista sidan är utläst.
Fyra unga kvinnor möts på en debutantbal ochnimr en pakt, de lovar att hålla ihop och hjälpa varandra genom säsongen. Den vackra Annabelle skulle kunna välja vilken man som helst om hon bara varit förmögen, hennes familj står på ruinens brant. Annabelles uppgift är nu att hitta en förmögen man som kan rädda familjen. Hennes mest envise friare är den ökände Simon Hunt men han är ett olämpligt val, ändå dras de till varandra, kan hon stå emot?

Har man som jag läst om familjen Bridgerton och gillat dom så blir det lätt att man jämför dom med andra liknande böcker, men denna bok överraskade mig verkligen - en underbar historisk romace bok. Jag är ju svag för denna typ av böcker - den här utspelar sig i England under 1840-tal och det är baler, romantik, passion, hemligheter, drama, hemliga kärleksmöten, rikedom, vänskap - allt som man önskar sig för att det ska blir en bra bok. Jag sveps verkligen med i denna story och boken ger mersmak så ser fram att läsa de kommande böckerna och få följa Annabelle och de andra karaktärerna.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.