Veronica Andersson

Användarprofil

Dåligt humör

Bok av Leo Brodin
Kims bästa vän Hilma är på dåligt humör och han bestämmer sig för att fråga sina grannar vad som gör dom glada. Grannarna har alla olika förslag på vad som gör dom glada. Så när han senare ska gå till Hilma har Kim många idéer på hur Hilma ska bli glad igen.
Jag tycker att det här är en fin bok om vänskap och som berättar hur många sätt det finns att få sin vän glad igen. Boken har fina illustrationer. Boken riktar sig till barn mellan 3-6 år och den är fantastisk att använda både tillsammans med sina barn hemma som i barngruppen på förskolan för att diskutera kring vänskap och vad som gör oss glada.

Yoga

Aktivitet
Jag upptäckte yoga för ganska precis ett år sedan. Jag hade hamnat i ett utmattningssyndrom och behövde hitta stunder då jag kunde gå in i mig själv och stänga av omvärlden. Jag började googla runt och hittade många filmer på youtube med nybörjaryoga som inte var för långa eller komplicerade. Yogan blev verkligen min paus, efter avslutat yogapass blev jag så lugn och mådde så bra inombords. Nu har yogan blivit en rutin för mig, så flera gånger i veckan startar jag min dag med yoga, tända ljus och lugn musik.
Minst fem dagar i veckan startar jag min dag med en skön morgonpromenad - jag älskar den tidiga morgonluften och tystanden innan samhället/staden vaknar till liv. Min promenad kan vara allt från 10 minuter till en timma men för mig är det viktiga att komma ut på morgonen och vakna och njuta av luften. Det är den bästa stunden på hela dagen för mig.
Detta är del 4 i serien om familjen Bridgerton. Colin är barn nummer tre i skaran av åtta barn. Penelope Featherington har varit hemligt förälskad i sin bästa väns (Eloise) bror Colin så länge hon kan minnas. Colin själv är mestadels ute på resande fot och upptäcker världen, när han återkommer till London efter en resa har mycket förändrats framförallt Penelope.

Gillar man att läsa om romantik som utspelar sig i början av 1800-talet i Londons överklass är dessa böcker fantastiska. Böckerna innehåller mycket kärlek, humor och är skrivna på ett rappt sätt. Perfekta böcker när man vill fly verkligheten och drömma sig bort bland lyx, kärlek, romantik och dramatik.
I den här boken får vi följa en kvinna Nora genom hennes liv från före, under och efter sin flykt till Sverige. Nora lever till en början i Somalia i en överklassfamilj där livet flyter på är och är fridfullt. Under de kommande åren när hon blir äldre så kommer faran utifrån närmare genom krig, konflikter, klansystem och korruption.

Den här boken är en fiktiv berättelse om jag förstått det hela rätt, men ändå så blir det en stark och gripande berättelse om Nora och hennes liv. Det är en välskriven bok med ett språk som gör att jag sveps med, vilket ger den ett bra driv framåt i läsningen. Boken innehåller både smärta, kärlek, rasism och överlevnad. När jag läste den här berättelsen så väcktes det upp känslor hos mig på flera sätt först att läsa om Noras liv i Somalia och dess klasskillnader som finns och om hennes driv och kamp för överlevnad som finns där för sig själv och hennes dotter. Det svårt att sätta sig in i hur det kan kännas att behöva fly från sitt land men denna bok kanske nuddar en del av den sanningen, det är en bok som väcker mycket tankar om hur vi behandlar våra medmänniskor som är/varit på flykt, hur vi bemöter och behandlar dessa människor.... Det är gripande och stark läsning som berör.
Det här är den tredje delen om Familjen Bridgeton. Sophie Becket är dotter till en greve, hennes pappa har dött och hon bor nu tillsammans med sin styvmamma och hennes två döttrar. Efter hennes pappas bortgång behandlas hon som en husa av hennes styvmamma. En kväll är det maskeradbal och Sophie får självklart inte följa med när styvmamma med döttrar går till balen, i smyg klär hon upp sig i en vacker silverklänning och beger sig till balen. Med skydd av sin mask kan ingen avslöja henne identitet och hon uppvaktas av själva Benedict Bridgeton... ingen får avslöja vem hon är så innan balen är slut avlägsnat hon sig och och ingen vet vem den vackra kvinnan med silverklänning var....

Det var ett tag sedan jag läste de två första böckerna men efter att ha sett serien på Netflix så blev jag sugen att ge mig på böckerna igen. Jag tycker att boken fick mer liv efter att sett serien då jag nu hade ansikten på många av karaktärerna. Vill man läsa om kärlek, dramatik, humor och hemligheter så är denna bok perfekt. Underbar romance som utspelar sig i början på 1800-talet. Jag får en känsla och slussas tillbaka till tiden med romantiska och historiska Harlequin böcker som man läste i sin ungdom. Visst man vet lite vad man får när man läser denna typ av böcker men vem vill inte drömma sig bort och läsa om kärlek och romantik.

Thoras arv

Bok av Pia F. Davidson
Ethel har nyligen förlorat sin pappa och i hans lägenhet hittar hon gamla fotografier och papper som hon inte förstår sig på. Hennes nyfunna vän Morgan vill hjälpa henne att förstå vad allt detta kan betyda och en familjehistoria med många hemligheter börjar upptäckas.

Boken utspelar sig i olika tidsepoker, nutid och från andra världskriget. Jag gillar att läsa böcker som skrivs på detta sätt och hur de i slutet knyts samman - att läsa om hur pusslet tills slut läggs och jag förstår hur allt hänger ihop. Denna bok är fylld av hemligheter på många olika sätt och det gör att historien blir både intressant och spännande att läsa. Jag hade stundtals ibland svårt att hänga med och hålla ordning på både karaktärer och olika episoder men det klarnar efter en stund och när det väl gjorde det så tyckte jag väldigt mycket om boken och hade svårt att lägga ifrån mig den. En fängslande, intressant och underhållande bok med ett fantastiskt bokomslag
Denna bok är en självbiografi där Pelle skriver om sin livsresa. Pelle berättar om sitt liv från litet barn fram till nu, hans liv är präglat av alkohol, kriminalitet och våld på olika sätt genom uppväxtåren. Pelle försöker genom åren att hitta rätt i samhället och försöker passa in och det är inte alltid lätt när han har en stämpel på sig att vara en "kriminell och bråkig person" både från samhället och kanske även från sig själv - för vem är jag utan denna stämpel?

Det här var en stark berättelse där Pelle skriver väldigt öppenhjärtigt och sårbart, jag som läsare får verkligen krypa in under skinnet, känns det som för mig i alla fall. Boken skrivs i både nutid och dåtid och den är välskriven. För mig tog det lång tid att läsa boken - inte för att den var ointressant på något sätt, tvärtom det var gripande, intressant och tungt att läsa om Pelles liv och jag behövde pauser för att reflektera under tiden jag läste boken. Även om det fanns mycket mörker så hade boken även mycket ljus som tro, hopp, framtidsdrömmar, kärlek och en enorm drivkraft och kämparglöd hos Pelle. Att våga satsa - våga tro och kämpa men också hur stor betydelse det har att det finns människor i sin omgivning som vågar tro och satsa på mig som människa trots att man har "stämplar" på sig. En fantastik och viktig bok på många sätt - det går att "lyckas" med livet men också en tankeställare för hur vi medmänniskor tänker och bemöter andra människor, att våga titta förbi "stämpeln" en person har och se personen för vem den är istället.

Älskade jävla jul

Bok av Birgitta Bergin
Amy älskar julen, tror hon iaf...de senaste åren har det mer och mer känts som ett tvång. Amy har också precis debuterat som deckarförfattare och hon anstränger sig för att boken ska höras och synas men boken verkar gå obemärkt förbi folket. En dag ringer Sveriges mest framgångsrika förläggare och han lovar guld och gröna skogar och Amy jublar men kan priset för kändisskapet bli för högt....och hur ska det bli med julen när köket fått fuktskador....

För mig är Birgitta Bergin en favoritförfattare, jag har läst det mesta som hon har skrivit och verkligen gillat alla hennes böcker och denna bok WOW - den här boken var verkligen i min smak - Jag älskade boken. Boken är välskriven, rapp i språket, lättläst med ett bra driv framåt och jag sträckläste den. Boken har humor men också en allvarlig underton - Vad är det vi jagar här i livet? Framgång och lycka och vad är det egentligen? Är det att vara känd och se lycklig ut på sociala medier? och Vad är den perfekta julen? Vill man läsa om en bok som är underhållande, har allvar och humor med komplicerade relationer både inom yrke, vänner och familj och som handlar om jul då är den perfekt. Titeln på boken tycker jag är fantastik för det är nog så många av oss känner Älskade jävla jul... och jag säger Älskade bok - den är helt underbar att läsa.

Vinterbröllop

Bok av Sarah Morgan
Nick och Maggies yngsta dotter Rosie ska gifta sig i det det vintriga Aspen men det som ingen vet är att de själva är mitt uppe i en skilsmässa. Rosies storasyster Katie har alltid varit överbeskyddande och orolig för sin lillasyster. En vecka innan bröllopet flyger de ner till Aspen - föräldrarna gör allt för att dölja sitt trasiga äktenskap och Katie vill lära känna Rosies fästman Dan och ställa sin syster mot väggen för att få henne att inse att bröllopet kan vänta.

Det här var en riktigt feelgoodpärla. Det var hög mysfaktor med massa kärlek i ett vintrigt och juligt Aspen. Boken var lättläst med ett bra driv framåt. Underbara miljöbeskrivningar och karaktärer med personligheter som var lätt att lära känna och tycka om. Jag har läst några böcker tidigare av Sarah Morgan och gillat dom - det är verkligen hög feelgoodkänsla på hennes böcker precis som denna bok. Vill man läsa om kärlek, drama, humor, svek, relationer, hemligheter och konflikter - ja då är denna bok perfekt att krypa upp i soffan med och bara drömma sig bort och fly verkligheten. När jag slår igen boken efter att läst sista sidan så mår jag bara så där gott inombords - en varm och mysig känsla i hela kroppen.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.