Veronica Andersson

Användarprofil

Sömmerskan från Paris

Bok av Georgia Kaufmann
När tyskarna ockuperar Italien under andra världskriget slås den unga Rosas liv i spillror. Rosa blir utsatt för ett övergrepp, ensam och gravid flyr hon över alperna till Schweiz. Rosa visar sig vara en duktig sömmerska men de få pengarna hon tjänar räcker inte till för att försörja henne och barnet, hon lämnar sitt barn till sin nyvunna vän och reser till Paris för att starta ett modeföretag.

Det här är en otroligt fängslande historia och jag fastnar direkt. Jag är ju svag för historiska romaner där huvudpersonen är starka kvinnoporträtt. I den här boken får man följa Rosa genom livets med- och motgångar från ung kvinna tills hon når övre medelåldern. Det här är en lågmäld historia i lite långsammare tempo men boken har ändå ett driv framåt som gör att det blir en bladvändare. Som läsare får jag uppleva kärlek, sorg, svärta, vänskap, mod, framgång, hopp, intressanta karaktärer och miljöbeskrivningar. Jag gillade det jag läste och rekommenderar boken.

Patient 43

Bok av Kia Hedman
Hon har fött två pojkar och både pojkarna har hon fått begrava…. Tänk att hennes man anklagar henne för bådas död, han röjer henne ur vägen och ser till att hon blir inspärrad på en sluten psykiatrisk avdelning. Inifrån sjukhuset börjar hennes kamp för att rentvå sig själv och för att kunna återvända till livet utanför sjukhuset…

Var börjar man? Vilken storartad debut! Detta är Kias första bok och då tänker jag WOW - Vad kommer att komma härnäst ? Och hur många storys finns det inom henne som jag inte fått läsa? Jag kommer med spänning att invänta fler böcker.

Den här boken fick mig att fastna direkt och jag hade svårt att släppa den, jag ville höja hastigheten för att få svaren snabbare samtidigt som jag inte ville att boken skulle ta slut. En riktig bladvändare som kittlar mina nerver, ger mig rysningar och kalla kårar. Denna psykologiska thriller har ett bra driv, är välskriven och får mig som läsare att kastas fram och tillbaka, vad är sant och inte sant? Så fort jag tror mig hitta svaren så vänds allt och jag sitter där frustrerad och sliter i mitt hår… Missa inte denna nervkittlande bok som är både fängslande, otäck och skrämmande och som berör psykisk ohälsa.

Månas kristallbod

Bok av Lilly Emme
Succéförfattaren Solveig Brygge är världens ensammaste, hur mycket hon än försöker knyta band till andra så blir det fel. En dag får hon möjlighetheten att driva Månas kristallbod och bli chef. I butiken arbetar hårdrockaren Dennis som har stenkoll på allt från kristaller till bokföring och han hade tron att han skulle få driva butiken. Relationen mellan Solveig och Dennis blir inte som väntat - missförstånd och härvor leder till missförstånd.

Att åter få komma tillbaka till Kvarteret Kronan och möta Solveig igen - underbart. Jag läste första boken och tyckte den var fantastisk så visst hade jag förväntningar på denna bok och de uppfylldes verkligen. Det här är en lättläst bok som bjuder på vänskap, skratt, magi och oväntade tvister. Att kliva in i Månas kristallbod är som att komma in i en magisk värld, jag ser verkligen hur kristaller, horoskop, rökelser, t-shirts fyller butiken från golv till tak i en härlig röra. Genuint så tokälskar jag karaktärerna Solveig och Dennis, tycker de är helt underbara och utmärker sig med sina härliga personligheter. Missa inte denna charmiga, humorfyllda bok som också bjuder på allvar. Jag önskar och hoppas att fler böcker kommer från kvarteret Kronan.
Pommie och Frank har knappt hunnit prova på livet som kärlekspar när tillfälle uppstår att få köpa handelsträdgården "Äppelgården" - en riktig pärla. Snart har de fullt upp med renovering och beställning av växter, kommer de hinna öppna sin handelsträdgård när mycket annat kommer i vägen?

Detta är del två om Pommie och Frank och för mig blir det ett kärt återseende att få träffa dem igen. Jag gillade den första boken "Kirskålsgrannar" mycket och gillar denna precis lika mycket. Det här är en lättläst och mysig feelgood med härliga karaktärer och otoroliga miljöbeskrivningar som gör att jag får fina bildupplevelser i mitt huvud - till och med jag som är helt ointresserad av trädgård blir sugen på att odla blommor och växter och att strosa runt i växthus när jag läser denna bok. Tycker att det här en liten pärla där det bjuds på kärlek, vänskap, svårigheter, familjeband, våga satsa på det nya - en bok som är som en liten vårknopp och som sedan blommar ut till en vacker blomma som man vill behålla och njuta av länge.
Mat, sömnproblem, skola, läxor, tjat, skärmtid, risktagande etc, det finns många områden att hantera som förälder. Varje familj har sina förutsättningar men i familjer där det finns barn med NPF diagnoser är ofta föräldraskapet extra krävande. Den här boken är för dig som känner att vardagen med barn är svårnavigerad, det finns tips och råd som kan hjälpa till.

Det här är en grymt bra bok, den är pedagogisk och konkret. Boken är tydlig och enkel att förstå och läsa - boken är uppdelad i olika kategorier som sömn, beteende, konflikter, skola, fritid, mat, alkohol, droger med mera. Varje kapitel avslutas med en sammanfattning i punkform, tips på var du kan hitta mer information från t ex böcker, poddar och organisationer. Det här en bok som borde finnas på alla platser där man möter barn för att öka förståelsen och kunskapen om barn/ungdomar som har en NPF diagnos. Trots att jag själv har en del kunskap kring detta ämne så lär jag mig något nytt och jag får en ögonöppnare, får mer förståelse för hur det kan vara att leva med ADHD eller Autism. Kunskapen kring detta ämne är ofta låg och den bör spridas och ökas så mycket det går, för dessa barn/ungdomar blir ofta missförstådda. Jag rekommenderar också Lotta Borg Skoglunds tidigare bok "Adhd - från duktig flicka till utbränd kvinna".
2018 får Monica ett gåvobrev från vad hon tror är hennes mamma, det visar sig bli en bli början på en livsavgörande resa, som kantas av ångest, tårar och förvirring då hon blir dömd att sitta inne i ett av Sveriges mest omtalade fängelser.

I den här boken beskriver Monica sin historia, sina upplevelser och känslor om vad som hände när hon fick fängelse. Det här är en stark historia som gör mig omskakad och rädd för vad som kan hända när man litar på andra, när tron är att jag gör helt rätt. Det är öppet och ärligt skrivet och en mycket intressant bok. Det måste ha varit en extrem omställning att levt i sin trygghet på Östermalm med vänner, bra jobb och från en dag till en annan hamna på Hinsebergs fängelse. För vem är jag nu och vilka är mina riktiga vänner? Att få insyn i en för mig helt okänd värld i fängelset är riktigt skrämmande - Hur det fungerar? Hur man blir behandlad? Hur systemet i många fall känns helt obegripligt? Många tankar väcks genom denna bok - en läsvärd bok.

Efter regn

Bok av Lucy Dillon
Tara är terapeut med uppdrag att återställa Longhamptons anda efter en katastrofal översvämning. Hennes egen situation är inte stabil, det är trassligt med pojkvännen, familjen är splittrad och katten är hennes enda sällskap. Dr David är ny rådgivare och specialiserat sig på husdjur, han har även en förmåga att läsa andra människors tankar, vilket är det sista Tara behöver.

Jag tillhör skaran som gillar Lucy Dillons böcker och tycker om att de är lättlästa, mysiga och gillar inslagen av hundar som spelar en stor roll i böckerna. Denna bok kändes annorlunda och jag kunde inte känna igen mig i de typiska Dillon böckerna, tycker att den här började trögt och hade svårt att komma in i storyn, boken blir bättre efter hand men det tar ett tag innan jag känner att den flyter på och intresset väcks. Boken är helt ok och godkänd men den blir ändå lite platt för mig.

En mors bekännelse

Bok av Kelly Rimmer
Olivia och David ser utifrån ut att vara det perfekta paret och när dottern Zoe föds är lyckan total. Men bakom fasaden har Olivia blåmärken på kroppen som hon döljer för sin omgivning. Davids mamma Ivy står framförallt David väldigt nära och är stundtals svartsjuk på sin sonhustru så när hon ser Olivias blåmärken vägrar så blundar hon för verkligheten. När David tar sitt liv slås båda kvinnornas liv i splittror, Olivia ska nu anpassa sig till sitt nya liv….

Har tidigare läst flera böcker av Kelly Rimmer och jag är verkligen såld på hennes böcker, hon har ett sätt att skriva som får mig i alla fall att fastna och dras med i de olika historierna. Till en början hade jag lite svårt att komma in i boken men när jag väl kom in i boken så kunde jag inte släppa den, jag sträck lyssnade. Boken är skriven från de två olika kvinnornas perspektiv Olivia och från Davids mamma Ivy, så kapitlena varvar mellan dessa två kvinnor historia. Denna roman handlar om relationer, sorg, hopp, kärlek, tragedi och hemligheter med oväntade tvister och den var gripande och berörde mig starkt.

En dotters arv

Bok av Nora Roberts
Adrian växer upp på Manhattan med sin framgångsrika mamma Lina - känd inom yoga och fitnessbranschen. I tonåren börjar Adrian gå i samma spår som sin mamma och börjar göra en träningsserie, och nu kommer det första hotbrevet till henne. Vem är det som förföljer och hotar henne?

Jag har läst flera böcker av Nora Roberts och jag gillar hennes böcker - spänningsromaner som har en bra story och som bygger upp en spänning under bokens gång. Denna bok är inget undantag, bra story, spännande med starka karaktärer. Jag tycker Nora är otrolig på att skriva, hon har en förmåga att få mig som läsare att hållas på halster ända till slutet. I denna bok tycker jag dock att den stundtals blir lite för lång och seg men som tur är så hittar jag tillbaks till boken och tempot ökar och jag slukar boken och får precis det jag önskar. Jag bjuds på spänning, kärlek, sorg och vänskap och jag ser fram emot nästa bok.

Flickan på perrongen

Bok av Gill Thompson
Prag 1939. Nazisterna invandrar staden och Eva inser att hon måste sätta sin dotter i säkerhet även om det betyder att de aldrig kommer ses igen. När Eva sätts i koncentrationsläger så riskerar hennes mörka förflutna att uppdagas. I London kämpar Pamela för att hitta hem till de judiska barnen som kommer. När vänskap uppstår mellan Pamela och en av flickorna som räddats bestämmer hon sig för att själv ta hand om henne.

Jag är ju väldigt svar för historiska romaner och Wow denna var riktigt bra - en gripande och fängslande berättelse som bygger på verklighetens räddningsaktion Kindertransport, där tusentals judiska barn fördes i säkerhet mellan åren 1938 - 1940. Det här är en välskriven roman där jag växelvis får läsa om Eva och Pamela, en bok som är svår att släppa ifrån sig - en riktig bladvändare. Boken berör mig ända in i hjärtat, det är så hjärtskärande att läsa om kriget och hur det påverkar människan. Det är starka karaktärer och miljöbeskrivningar och i boken pendlar jag mellan hopp, glädje, sorg, ljus och mörker. Missa inte denna bok!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.