Tistlar i handelsträdgården

Bok av Jenny Clevström
Pommie och Frank, som knappt hunnit prova på livet som kärlekspar, kan inte motstå tillfället då den vackra men eftersatta handelsträdgården Äppelgården kommer ut till försäljning. En pärla bland pärlor , som den excentriske mäklaren Ebertin Ebenholtz uttrycker det. När januarisnön pudrar Skåne vitt skriver det förväntansfulla paret på pappren som gör Äppelgården till deras. Bland renoveringsstök och växtbeställningar gnager dock oron för katten Fritiof Andersson, Pommies följeslagare, som är djupt skeptisk till flytten. Som om det inte vore nog flyttar Franks italienska dotter Claudia in med sin nyfödde son Luca. Pommie är plötsligt inte bara bonusmamma, utan även bonusmormor och finner sig allt som oftast med den lille pojken på axeln, och hon får lägga tankar på blöjor och nappflaskor till sin långa att-göra-lista. Sakta går det upp för henne att Fritiof Anderssons trilskande är mer än bara yta. Något står inte rätt till på gården. Vem är det som smyger omkring på deras mark, och varför går det inte att få bukt med den omenslika tisteln som spirar fastän det är vinter? Under en hektisk vinter, där mycket ställs på sin spets, formas oväntade vänskapsband och när vintern vänder till vår har spelplanen på gården förändrats. Frågan kvarstår dock: Kommer de hinna öppna handelsträdgården i tid, eller har de tistlarna emot sig? JENNY CLEVSTRÖM är tidigare journalist och bosatt i Stockholm sedan tjugo år tillbaka. Hon arbetar med kommunikation och har studerat och arbetat i London, New York, Paris och Moskva. Tistlar i handelsträdgården är uppföljaren till Kirskålsgrannar och den andra boken i serien om Pommie och Frank.
Pommie och Frank har knappt hunnit prova på livet som kärlekspar när tillfälle uppstår att få köpa handelsträdgården "Äppelgården" - en riktig pärla. Snart har de fullt upp med renovering och beställning av växter, kommer de hinna öppna sin handelsträdgård när mycket annat kommer i vägen?

Detta är del två om Pommie och Frank och för mig blir det ett kärt återseende att få träffa dem igen. Jag gillade den första boken "Kirskålsgrannar" mycket och gillar denna precis lika mycket. Det här är en lättläst och mysig feelgood med härliga karaktärer och otoroliga miljöbeskrivningar som gör att jag får fina bildupplevelser i mitt huvud - till och med jag som är helt ointresserad av trädgård blir sugen på att odla blommor och växter och att strosa runt i växthus när jag läser denna bok. Tycker att det här en liten pärla där det bjuds på kärlek, vänskap, svårigheter, familjeband, våga satsa på det nya - en bok som är som en liten vårknopp och som sedan blommar ut till en vacker blomma som man vill behålla och njuta av länge.