Patient 43

Bok av Kia Hedman
Hon hade inte trott det om Edvin. Att han efter dåden på sönerna även skulle röja henne ur vägen. Anklaga henne för att under psykos ha dödat deras barn. Se till att hon blev felaktigt inspärrad för tvångsvård på en psykiatrisk inrättning där hennes ord betvivlades mer än hans. Samtidigt förstod hon. Är man tillräckligt trängd har man inget att förlora. Inifrån sjukhusets slutna avdelning börjar kampen för att bli trodd och få återvända till livet utanför de låsta portarna. I den dramatiska jakten på upprättelse får hon hjälp från oväntat håll.
Hon har fött två pojkar och både pojkarna har hon fått begrava…. Tänk att hennes man anklagar henne för bådas död, han röjer henne ur vägen och ser till att hon blir inspärrad på en sluten psykiatrisk avdelning. Inifrån sjukhuset börjar hennes kamp för att rentvå sig själv och för att kunna återvända till livet utanför sjukhuset…

Var börjar man? Vilken storartad debut! Detta är Kias första bok och då tänker jag WOW - Vad kommer att komma härnäst ? Och hur många storys finns det inom henne som jag inte fått läsa? Jag kommer med spänning att invänta fler böcker.

Den här boken fick mig att fastna direkt och jag hade svårt att släppa den, jag ville höja hastigheten för att få svaren snabbare samtidigt som jag inte ville att boken skulle ta slut. En riktig bladvändare som kittlar mina nerver, ger mig rysningar och kalla kårar. Denna psykologiska thriller har ett bra driv, är välskriven och får mig som läsare att kastas fram och tillbaka, vad är sant och inte sant? Så fort jag tror mig hitta svaren så vänds allt och jag sitter där frustrerad och sliter i mitt hår… Missa inte denna nervkittlande bok som är både fängslande, otäck och skrämmande och som berör psykisk ohälsa.