Månas kristallbod

Bok av Lilly Emme
Solveig Brygge är en succéförfattare. Men hon saknar något i sitt liv: en sann vän. Hur mycket hon än försöker verkar det inte som att hennes kontaktförsök riktigt når fram. Hennes förläggare uppskattar inte alls att få en yogafontän i present, och grannen blir bara upprörd när Solveig vattnar blomman i trapphuset med kristallvatten. En dag uppenbarar sig en ny möjlighet i Kvarteret Kronan. Måna, som driver kvarterets kristallbod, ber Solveig att ta över som butikschef medan hon letar efter kärleken i Tibet. Det är en smula oväntat, men Solveig är ju trots allt stamkund. I butiken arbetar sedan många år Dennis, en hårdrockare med stenkoll på allt från bergskristaller till bokföring. Solveig för Månas livsverk vidare med mycket hjärta men inte lika mycket hjärna. Tyvärr blir Dennis, som hade hoppats på att själv bli butikschef, inte den kollega och vän som Solveig hade väntat sig. Avundsjukan får honom att ändra en aning i Solveigs horoskop. Det lilla sabotaget leder till en härva av missförstånd, bortsprungna katter och uteblivna fikastunder. Serien om det mysiga kvarteret Kronan fortsätter med en varm berättelse av författarparet Sara H. Olsson och Lilly Emme om längtan efter att passa in. Bland dofterna från eteriska oljor och rökelsepinnar ställs frågor om gemenskap och ensamhet. Vad händer med en människa som inte har några vänner?
Succéförfattaren Solveig Brygge är världens ensammaste, hur mycket hon än försöker knyta band till andra så blir det fel. En dag får hon möjlighetheten att driva Månas kristallbod och bli chef. I butiken arbetar hårdrockaren Dennis som har stenkoll på allt från kristaller till bokföring och han hade tron att han skulle få driva butiken. Relationen mellan Solveig och Dennis blir inte som väntat - missförstånd och härvor leder till missförstånd.

Att åter få komma tillbaka till Kvarteret Kronan och möta Solveig igen - underbart. Jag läste första boken och tyckte den var fantastisk så visst hade jag förväntningar på denna bok och de uppfylldes verkligen. Det här är en lättläst bok som bjuder på vänskap, skratt, magi och oväntade tvister. Att kliva in i Månas kristallbod är som att komma in i en magisk värld, jag ser verkligen hur kristaller, horoskop, rökelser, t-shirts fyller butiken från golv till tak i en härlig röra. Genuint så tokälskar jag karaktärerna Solveig och Dennis, tycker de är helt underbara och utmärker sig med sina härliga personligheter. Missa inte denna charmiga, humorfyllda bok som också bjuder på allvar. Jag önskar och hoppas att fler böcker kommer från kvarteret Kronan.