Felicia Axelsson

Användarprofil

Järtecken

Bok av Christoffer Carlsson
Brukar inte läsa deckare men har hört så mycket bra om Carlsson att jag kände mig tvungen att prova. Kan inte säga att jag nu är helt deckarfrälst men jag skulle kunna vara lite Christoffer Carlsson-frälst. Språket och karaktärerna var superba, med små känsliga detaljer som gav läsningen en väldigt levande känsla. Kommer läsa mer av honom!

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Film från 2013 regisserad av Felix Herngren
Välgjord film, och väldigt rolig. Det händer något hela tiden. Skrattade högt flera gånger. Lite som en svensk Forest Gump.

Lärarinnan

Bok av Danny Wattin
Rolig, tät intrig med verklighetstrogna beskrivningar från skolans värld och insikter i hur otroligt svårt det är att vara lärare idag. Feelgood med lite djup. Rekommenderas!

Hemma bäst

Film från 2006 regisserad av Tom Dey
Lite löjlig, men filmen håller igenom hela storyn. Underhållande, lite gulligt, helt okej skådespel.

Det vackra och det fula

Bok av Axel Winqvist
Alltså, jag är inte världens starkaste på poesi läsning. Jag gillar Rupi Kaur i hennes sätt att göra misstolkningar omöjliga. Jag har bokmärkt the occasional Instagram-fyraradare på Shutterstock-bakgrund.
Men jag vet ju om detta så jag försöker. Och jag försökte verkligen med den här, försökte hitta takten, meningen, den där känslan som gjorde att någon valde att skriva och någon annan valde att publicera detta.
Och jag hittar ingenting.

Madame Bovary

Bok av Gustave Flaubert
Jag vet att det är en klassiker och att flaubert har blivit omskriven otaliga gånger som ett skrivande geni men alltså... Den här boken tog mig tre månader att släpa mig igenom. Jag läser vanligtvis en bok på en vecka, max. Det var ett väldigt tjatande om tyger.

Superstore

TV-program från NBCUniversal Television Distribution
Fräscht, modernt och awkward humor på högsta nivå. Tar upp olika bristande samhällsfenomen i det inte alltid så uppdaterade USA. Grymma skådespelare och välskrivna avsnitt.

Ett nytt England

Bok av Valerie Kyeyune Backström
Intressant, inringande om mänsklighetens fontaneller, om längtan efter att bli bättre och den smärtsamma vetskapen att ingenting någonsin blir bra och blir det bra så håller det inte. Metaforspråket haltar lite, det känns som om viljan att bruka oanvända liknelser kommer före liknelsens faktiskt funktion.
Roligt, sarkastiskt högtravande språk. Det här är en bok med mycket fart och mättade färger. För den som gillade hundraåringen som klev ut genom fönstret!
Rekommenderas för den som gillar humor

Låna är silver Råna är Guld

Bok av Catharina Ingelman-Sundberg
Mys och humor i en perfekt kombo. Historien är stundvis lite för invecklad, med detaljer kring rånen som jag förstår är nödvändiga för trovärdigheten men som jag inte helt hänger med i. Oavsett är det en underhållande historia. Jag längtar redan till att återvända till gamlingarna i nästa bok. Perfekt ljudbok för vårpromenader.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.