Zarah Peterson

Användarprofil

Att ha hund

Bok av Anders Hallgren
En helt fantastisk, pedagogisk och lättläst bok om att skapa ett riktigt bra förhållande med sin hund, så att den (och du) mår bra, och hunden väljer att vara lydig för att den vill göra dig glad, inte för att den är rädd för dig! Gillar att han ödmjukt hänvisar även till andra duktiga hundkunniga personer, och det enda jag önskat, vore att den var liiite mer ingående - men då hade den ju också blivit mindre lättillgänglig.
Bonuspoäng för underbara foton.
Jag rekommenderar den här boken VARMT!!
Rekommenderas för den som funderar på hund

Den franska fotografen

Bok av Natasha Lester
En fin och tankeväckande bok, (baserad på livet och fotografierna av Lee Miller) som ger en nyanserad och lite annorlunda bild av Andra Världskriget och av det inflammerade kaos som rått i vår värld under 1900-talets mitt. Den tar även upp feminism på ett bra sätt.
Jag tyckte om karaktärerna men tyckte att de ibland var lite FÖR fantastiska och altruistiska för att kännas trovärdiga, och den nutida, parallella historien var inte alls lika stark.
Jag gillar dock att den väver in verkliga historier och händelser i qmstoryn, och jag ger den 4 stjärnor och rekommenderar den varmt.
Rekommenderas för den som är intresserad av kvinnohistoria
Denna bok fick jag låna av en kompis som slutat röka efter att ha läst den. Den fick mig och mitt ex) att sluta röka omedelbart, och utan att nånsin sakna det. Därefter fick boken vandra vidare bland vänner och bekanta, och ännu fler slutade röka. :) Är nu ickerökare sedan 16 år och det bästa beslut jag tagit, var att läsa denna bok!!
Rekommenderas för den som vill sluta röka
Ett lätt sätt att äta hälsosammare, är att äta mer vegetariskt, eller ännu hellre veganskt. Enklast är att helt enkelt fylla tallriken med fler goda grönsaker, men om ni hellre vill äta "riktig mat" och inspirationen tryter, så rekommenderar jag VEGO - ett superbra magasin med massor av goda recept. Finns på biblioteket och även massvis på nätet, om ni inte vill köpa tidningar. En rekommendation är ratatouillebolognese som är full av både grönsaker och svarta linser (blötlägg gärna linserna ett par timmar innan tillagning så blir de ännu nyttigare).
Rekommenderas för den som vill äta hälsosamt

Utloggad

Bok av Lilly Emme
Den här gillar jag!! Befriande fri från fåniga triangeldrama och kvinnor som failar Blechdeltestet, med en härligt unik och aktuell historia om att vara närvarande i sitt eget liv, våga vara öppen för det som erbjuds och om vänskap. Den fina tråden om sorg och saknad kändes väldigt äkta och ärlig, och jag tyckte väldigt mycket om karaktärerna och deras unika personligheter. En chicklit med hjärta, hjärna och modet att INTE centreras kring en man. Frida Hallgren är dessutom en utmärkt uppläsare som har förmågan att levandegöra både individer och miljöer, och ljudboken är ett rent nöje att lyssna på.
Bra gjort, Lilly Emme, det här är en klockren feelgood som jag kommer att rekommendera mina läsande vänner!

Yoga With Adriene

Youtubekanal med Adriene Mishler
Yoga with Adriene gör yoga, något som tyvärr kan se ganska ouppnåeligt ut på t.ex instagram (med massa supersmala, överrörliga akrobater i sponsrade outfits) till något som du kan göra varje dag, och en stund du längtar till! Det finns program för precis alla och alla är välkomna! Med humor, kunskap och värme gör Adriene yoga till något som DU kan göra för DIN skull, och enligt min erfarenhet sprider sig ofta rörelseglädje som ringar på vattnet. Vet du inte var du ska börja? Testa Yoga with Adriene på YouTube.
Rekommenderas för den som vill röra på sig mer
Bästa sättet att spara pengar, eller leva snålt, är att planera. Tråkigt men sant. Ett av de bästa sätten är att planera ffa maten, och ta med matlådor och mellis när en ska nånstans. Hanna Olvenmarks böcker är superbra, för hennes matlistor inkluderar mat som blir ny mat (dvs rester av t.ex en soppa kan bli en gratäng) och bortsett från utmärkta recept får en alltså lite nytt tänk. Jag rekommenderar också appen Sponsorhuset som ger kickback på många, om ändå nödvändiga, inköp på nätet och dessutom hhälper en att skänka till välgörenhet utan att ta pengar ur egen ficka.
Sista tipset är appen Bower (tidigare PantaPå) där en kan få pengar tillbaka för sånt en pantar, samt rabattkuponger att handla för. Inga stora summor men sammantaget kan de göra rejäl skillnad i en skral kassa!

Yoga

Aktivitet
Yoga är för ALLA!
Du behöver inte vara vig, ung, smal, vältränad, vegan, eller intresserad av andlighet.
Personligen kan jag varmt rekommendera Yoga With Adriene (finns gratis på YouTube) som erbjuder massor av yoga-klasser, från 5 minuter och uppåt 90, för de som vill utmana sig fysiskt såväl som för de som inte kan röra sig från t.ex sin rullstol.
Yoga ÄR verkligen för alla. Kanske särskilt för den som "har för bråttom", "är för osmidig" och inte alls känner sig som en yogande person.

Att röra sig i meditativ samklang med sina egna andetag är något alla kan ha nytta av. Det stärker kroppen, ger vila för hjärnan och kan lugna en orolig själ.
:)

Kärlek sökes

Bok av Carin Hjulström
Obs! Spoilervarning!

Hade kunnat bli en fyra, om inte storyn med nätdejting, och då framför allt delen med den inkontinente mannen, varit en direkt repetition av förra boken. Nu blev det ändå en trea, och jag gillade boken, den flöt fint och kändes relevant, rolig och lättlyssnad.
Henny är en fantastisk karaktär, och jag hoppas verkligen att vi får se mer av henne i de andra böckerna, och även grannen Rune är ett välkommet tillskott! Jag gillar den 40plussiga Frida bättre än den tidigare, yngre Frida, men det är mog mer för att jag lättare relaterar till henne. Är ju ett tag sen jag själv var i 20årsåldern. ;)

Hitta vilse

Bok av Carin Hjulström
Charmig med ett mysigt persongalleri av individer det är lätt att gilla och bry sig om (Dani är min favorit). Intrigerna är en blandning av oerhört jordnära och verklighetstrogna, och knäppt otroliga, och Frida är en relativt anonym guide igenom dem alla. Jag gillar den här serien och älskar Katarina Ewerlöfs uppläsning av dem! Ser fram emot att ta itu med nästa del.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.