Jasmine Karlsson

Användarprofil
Jag vill tipsa om portione under tian som både ha en bok och en hemsida där det tipsas om hur man kan laga mat för en hel vecka för 300kr. Minst sagt billigt.
Rekommenderas för den som vill äta billigt

Hungerspelen

Bok av Suzanne Collins
Måste väl nästan räknas som en modern klassiker? Väldigt intressant historia om en mörk framtid där 24 barn varje år tvingas tävla mot varandra tills det bara finns en levande kvar. Vi får följa Katniss, en stark huvudperson som tar platsen i spelet för att hennes syster ska slippa. En hemsk, men ändå spännande och fin historia.
Mysigt tidsfördriv där man får låta hjärnan arbeta lite. Bäst på varma sommardagar när man inte har så mycket annat som upptar ens tankar. Lite jobbigt om man gör ett misstag dock, då är det svårt att hitta tillbaka.

Käre Edward

Bok av Ann Napolitano
Det tog några kapitel för mig att komma in i den här historien, men när jag väl gjorde det tyckte jag så mycket om den. Det Edward är med om är förmodligen de flestas mardröm, men jag tycker att författaren sätt att beskriva Edwards situation och handlingar efter olyckan kändes rimliga och äkta.
Jag gillar Edward som karaktär även om jag kände en viss distans till honom. Jag gillar verkligen hur hans relation med hans moster, hennes man och med Shay långsamt byggs upp och även hur hans tidigare relation med sin bror skildrades. Flera av de konversationer som tog plats i boken var väldigt fina, kändes äkta och till viss del hjärtskärande.
Intensiteten i boken ökade verkligen framåt slutet och jag fick verkligen en klump i magen när boken kom närmare och närmare slutet av resan och kraschen. Så bra skildrat av Napolitano! Tycker generellt att sluter var väldigt fint och snällt.
Jag avslutade decembers läsning på topp med den här boken. En otroligt fin skildring om en kvinna vars liv verkligen förändras totalt på ett traumatiskt sätt. Trots att boken är kort hinner vi följa Nora under 20 år med små avstamp av viktiga händelser. Det går snabbt framåt utan en ointressant stund.
Det här är en en bok som verkligen borde läsas av alla. Det är så viktigt i vårt samhälle med ökad förståelse för människor som kommer hit vilket jag tycker att den här boken verkligen ger. Jag tror inte att någon kan lämnas oberörd av Noras resa och de traumatiska händelserna som hon genomgår när hon flyr och förlorar delar av sin familj.
Trots att boken hanterar svåra ämnen uppfattade jag det inte som en svår bok att läsa. Saud Alis skriver fantastiskt bra på ett sätt som berör men som inte stannar kvar i det tunga för länge.
Det enda negativa jag har att säga är att jag önskar att boken hade varit lite längre, men förutom det lämnar den inte mycket kvar att önska. Det här är en av mina starkaste läsupplevelser 2020 som jag verkligen rekommenderar.

Yoga

Aktivitet
Jag älskar att Yoga! Alltid lika skönt att hoppa på mattan efter en stillasittande dag på jobbet och att få röra lite på kroppen. Älskar att jag känner mig mer flexibel, får mer energi och kan tömma hjärnan en liten stund. Just nu kör jag Yoga with Adrienes 30-dagars-challenge på youtube som jag älskar!

Yogamatta som present

Jag älskar min yogamatta, funkar för all typ av träning hemma och det passar ju extra bra i år när man inte ska gå till gymmet.

Te

Produkttyp

Te som present

Te är en perfekt present som man kan ge till alla, även till den som har allt. Finns smaker för alla. Mina favoriter är fruktiga teer med gräddig arom som jag sedan toppar med lite havremjölk och agavesirap. Mums!

Skrapkarta som present

Fick det här av min syster i julklapp för några år sedan, och jag älskar den. Så bra present om till någon som älskar att resa och upptäcka nya länder.

Eliza och hennes monster

Bok av Francesca Zappia
Artonåriga Eliza går sitt sista år på High school och är helt utan vänner. All hennes lediga tid går åt till att rita och skapa den stora succén Monsterous sea som är en webbserie med flera miljoner läsare. Detta tills hon blir vän med den nya killen på skolan, Wallace.
Åh vad jag önskar att jag hade läst den här boken när jag själv gick på gymnasiet. Trots att det finns stora skillnader mellan mig och Eliza (jag har tyvärr aldrig haft en webbserie med miljoner läsare eller en talang för att teckna) så kunde jag känna igen mig mycket i Eliza från mina tonårsår. Det känns som att det är få tonårsböcker som tar upp ämnet om att vara introvert och att helst vilja tillbringa många timmar ensam på mitt rum med sina internet-vänner men det gjorde den här boken väldigt bra.
Två aspekterna som jag verkligen gillade i boken var hur närvarande både Elizas föräldrar och tekniken var i boken. Familjedynamiken i boken känns äkta med smeknamn, lite tjafs och missförstånd men även en hel del kärlek. Så fint! Det är heller inte alla böcker som får med hur stor del mobilen har i ungdomars liv nu för tiden. Jag tycker det var intressant att få läsa chat-meddelandena mellan Eliza och hennes internet-vänner.
Trots att delen om Elizas webbserie Monsterous Sea kanske inte var min favoritdel att läsa om var det ändå kul att boken inkluderade några av hennes sidor så man fick reda på hur serien såg ut. Jag tyckte även om hur relationen mellan Eliza och Wallace byggdes upp och hur de verkligen öppnade upp sig och lärde känna varandra på djupet. Litet minus dock för onödigt drama (i mitt tycke) i slutet.
Sammanfattningsvis en fin bok som jag gillade och kände igen mig i. Rekommenderar även Fangirl av Rainbow Rowell i samma genre.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.