Malin Tuvesson

Användarprofil

Nasse hittar en stol

Bok av Sven Nordqvist
Nasse hittar något på vägen som han aldrig har sett förut. Vad är det? Hur använder man den? Är det en stol? Hur sitter man på den? Nasse har bara suttit på stubbar tidigare. En härlig bok men fina illustrationer som man kan läsa högt om och om igen.

Grease

Film från 1978 regisserad av Randal Kleiser
Det här är klassikern som alla kan sångerna till. Sandy har flyttat till Usa från Australien och börjar på en ny skola. Under sommaren har hon haft en romans med amerikanen Danny som hon träffat och de har hamnat på samma skola. Han är tuffast i skolan och hon är den snälla flickan. Med välkänd musik och intressanta klädval är det här en klassiker som aldrig kan bli fel.

22 Jump Street

Film från 2014 regisserad av Chris Miller och Phil Lord
Jag kan inte annat än skratta när den här duon kommer tillbaka och ska återigen infiltrera en skola. Nu är det college som gäller och med träffsäker men stundvis låg humor bryter de tredje väggen och får mig som tittare att vilja se mer.

Den längsta vägen hem

Bok av Anne-Marie Davis
Längsta vägen hem handlar om Hillevi som kommer från Svängsta i Blekinge och har blivit en framgångsrik advokat i Stockholm. Hon är gift med Philippe och lever ett lyxigt liv med långa arbetsdagar, märkeskläder och god mat. När hennes firma får ett uppdrag på hennes hemort att sammanställa information kring ett uppköp av ortens största och kanske enda riktiga arbetsgivare så får Hillevi åka hem och möta många arga bekanta från ungdomen och när det visar sig vara hennes ungdomskärlek som är VD för företaget så blir det inte mindre knepigt.

Vem är det som hotar och förföljer henne, hur kommer det gå för orten, vad är det för hemlighet som Hillevi har hållit i alla år och vad hände egentligen den kvällen ute på Kastellet?

Candy Crush Saga

Spel från 2012 utvecklat av King
Bästa hjärngympan och avkoppling på kvällen. Skingrar tankarna om man går igenom något svårt.

I olika banor får man lösa kluriga uppgifter som att skapa en viss mängd poäng, få bort all glasyr eller kanske krossa en viss mängd av en viss sorts karameller. Ett bra spel.
Prinsessor går på äventyr och stoppas av alla möjliga hinder och svårigheter, eller? Prinsessor klarar av det mesta bara de hjälps åt. Per Gustavsson berättar återigen om prinsessor och hur kapabla de är. En bra bok som väver in genus så att det blir en byggsten istället för en stor sak. Något naturligt, klar prinsessor kan allt.

Matildas sista vals

Bok av Tamara McKinley
Tamara McKinley överraskade mig som läsare. Jag trodde inte att hennes böcker om Australien och de livsöden som hon beskriver skulle vara något för mig men hon drog mig in och genom sina engagerade karaktärer så ville jag läsa mer. Matildas sista vals var den första av McKinley som jag läste och jag tyckte väldigt bra om den. Jag kan varmt rekommendera både boken och Tamara Mckinley som författare.

Uno

Kortspel
Uno med familjens egna regler är den bästa avkopplingen men också sammankopplingen under dagen. Tillsammans med familjen spelar vi en runda om dagen och har en löpande räkning av poäng. Där kan vi landa efter en dag då vi är iväg på olika håll och berätta om vår dag under tiden som vi spelar kort.

Falla fritt

Bok av Heléne Holmström
Holmström skriver om livet på advokatfirman och vi som läsare blir engagerade i deras liv. Med målande språk och spännande händelser vill man läsa vidare.

Det finns tre fristående delar i serien och i min mening är den tredje den bästa.

The bold type

TV-program från NBCUniversal Television Distribution
Den här serien följer Kat, Jane och Sutton som jobbar på magasinet Scarlet i New York.

Det är en fartfylld men samtidigt rolig serie som tar upp viktiga ämnen utan att det för den delen blir torrt.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.