Malin Tuvesson

Användarprofil
Nu när det blir allt kallare så rekommenderar jag att sticka ett par tofflor eller raggsockor att ge bort i present.

Det uppskattas av de som är förbi leksaksåldern
Den sjunde boken i serien om syskonen Bridgerton för oss till Hyacinth som är minst sagt ovanlig. Med raka ord, tankar och besked vet Hyacinth precis vad hon vill och bangar inte för att ta för sig.

Tisdagarna spenderar hon med att läsa för stans tuffaste tant och när hennes dotterson kommer tillbaka till stan med dåligt rykte och allt börjar det språka rejält mellan dem.

Är det nu Hyacinth mött sin make? och vad är det för hemlighet som han döljer?

När han får sin släktings dagbok i arv så får Hyacinth hjälpa honom att översätta den från italienska och snart är de på jakt efter en gömd skatt.
Om du har en favoritbok så ge den vidare! När din vän eller familjemedlem läst den så kan ni prata om boken och får en upplevelse också.
Molin skriver så lätt att det är svårt att inte dras med och läsa vidare.

Diana Jonsson har varit utomlands och arbetat de senaste 7 åren sen hennes mamma berättade en hemlighet. När hon nu kommer hem till jul är det med blandade känslor men hon tänker fira jul och arbeta i 2 månader i Sverige innan hon beger sig iväg igen men den här gången är det allt svårare att slita sig igen.

Emma

Bok av Jane Austen
Emma är enda barnet och bor ensam med sin far. Hon spenderar sina dagar med att måla, skvallra och försöka agera äktenskapsmäklare till folk i området. När hennes väninna får upp ögonen för en man som Emma inte tycker är tillräckligt fin så ställer sig allt på ändå när hon försöker göra det till sitt projekt att göra sin vän till en mer attraktiv kvinna på marknaden så att hon kan ordna sig en "bättre " man. Jane Austen är som alltid hållbar.
Till mindre barn har jag skapat memory på sidor med fotoframkallning. Bilderna till memoryspelet har jag tagit på barnen och på personer i deras närhet. De jag gett spelen till har älskat dem och det blir en chans att minnas var man var när fotot tog också. Väldigt uppskattat.

Där kräftorna sjunger

Bok av Delia Owens och Delia Owens
Owens har ett speciellt språk, en speciell rytm när hon skriver om Kya och hennes liv i träsket. Hennes mamma lämnar henne kvar när hon lämnar sin man och snart försvinner familjemedlem efter familjemedlem tills hon är ensam kvar, sex år gammal. Owens trollbinder sina läsare att läsa vidare.

Rocketman

Film från 2019 regisserad av Dexter Fletcher
I den här filmen får vi följa Elton John genom livet. Från att han är liten och bor med sin mamma och mormor efter hans pappa, som verkar vara ett riktigt rövhål, lämnat dem. Tills han blir den stora stjärnan som vi känner till idag. Man får se de fina stunderna men även det fula missbruket och även om jag tror att mycket av det riktigt hemska är borta så är det en bra film.

Med hjärtat som insats

Bok av Simona Ahrnstedt
Jag brukar tycka om Ahrnstedts böcker väldigt mycket. Hennes historiska böcker är väldigt bra och "En enda-serien" har jag läst vid flertalet tillfällen. Med hjärtat som insats lämnar dock något att önska för mig. Jag känner att hon ibland driver sina frågor lite för långt. Jag tycker att det är väldigt bra att Ahrnstedt har med feminism och utanförskap, politiska frågor som bör lyftas och alla möjliga andra saker i samhället som bör lyftas, pratas om och bli mer naturligt för oss att läsa om men ibland kände jag skarvarna i läsningen. Hur det kändes som att här vill hon få fram ett budskap. Det tycker jag är synd. Jag vill ha budskapet som en naturlig del av storyn för att inte bli skriven på näsan men också för att det verkligen ska gestaltas som något som sker i världen. Här i Sverige, och inte långt bort.

Boken är annars bra och handlar om Dessi som är livvakt och Sami den rike hotellägaren som arbetat sig upp. Någon hotar honom till livet och hans hotell blir utsatta för sabotage. I den här boken får vi också återigen träffa Tom Lexington och det är aldrig fel.

Hubie Halloween

Film från 2020 regisserad av Steven Brill
Sandler är tillbaka med flera andra kända skådespelare och spelar Hubie Dubois som är en eldsjäl i staden. Han brinner för Halloween och vill alla väl men är klassad som stadens driftkucko och blir mobbad i många led.

Filmen är en komedi som utspelar sig på Halloween och är rolig om än dråplig. Ibland hejjar man till av att den är lite plötslig men inte läskig så man blir rädd. Lagom mängd "under bältet humor" och Sandler är precis som vanligt skulle jag väl säga.