Grease

Film från 1978 regisserad av Randal Kleiser
Denna romantiska musikal utspelar sig 1958 i en fiktiv stad i USA. Den handlar om romansen mellan Danny, som spelas av John Travolta, och Sandy, som spelas av Olivia Newton-John. De tillhör de två gängen T-birds och Pink ladies och de går sista året på high school. Musiken är en form av rock'n roll.
Filmen är riktigt bra, och att det är en musikaldrama är ju en extra krydda. Det är en riktig pärla som man kan se hur många gånger som helst utan att man tröttnar.
Det här är klassikern som alla kan sångerna till. Sandy har flyttat till Usa från Australien och börjar på en ny skola. Under sommaren har hon haft en romans med amerikanen Danny som hon träffat och de har hamnat på samma skola. Han är tuffast i skolan och hon är den snälla flickan. Med välkänd musik och intressanta klädval är det här en klassiker som aldrig kan bli fel.
En klassiker som fortfarande är kul att se och att sjunga med i. Kan ses om flera gånger utan problem, vilket automatiskt gör den till en femstjärnig film
Kände att jag bara måste recensera en klassiker, en film jag sett många, många gånger.
Grease. Denna kultrulle från 1978 med John Travolta o Olivia Newton-John i huvudrollerna som Danny o Sandy. Danny o Sandy träffas ett sommarlov o faller för varandra. Sandy ska efter sommaren åka hem till Australien igen o dom skiljs åt. Men ändrade planer gör att Sandy ändå börjar på Rydell High där Danny går. Tyvärr verkar det som att Danny är en helt annan kille när han är med sina kompisar o Sandy känner sig övergiven. Kan hon få honom tillbaka??
En fantastisk film med grymt bra musik!
En otroligt bra film som håller än idag även fast det är några år sedan den spelades in. Visst finns det delar som inte hade kommit med i dagens filmer, men det är ju också charmen. Att se samhällets utveckling! Det bästa med filmen är helt klart all bra musik!
En film med massor av humor, hjärtesorg, musik såklart och annat som hör ungdomen till.
Sandy spelad av Olivia Newton-John och John Travolta försöker hitta ett sätt inom ungdomskulturen där de kan mötas. Hon är den blyga och han känd som en tuff kille.
Här händer det mesta. Ett fartfylld äventyr i discoerans slut på 70-talet.

Film
En underbart bra film. Musiken mäter sig fortfarande idag. Dock är det mycket annat i filmer som får en att höja på ögonbrynen. Kan vara en del av charmen i filmen. En riktigt bra film att se oavsett årstid och väder.
Det här måste vara den film jag har sett allra flest gånger och den är fortfarande en favorit. Kan nog de flesta citat utantill. Och musiken den håller än. En riktig klassiker.

Två unga människor som upplever en sommarromans, men när skolan börjar igen påverkas de av sina roller och vännernas tyckande.
Detta är förmodligen en av världens mest omtyckta musikalfilmer. I denna filmatisering av musikalen Grease spelar John Travolta och Olivia Newton-John huvudrollerna. Låtarna som framförs i filmen är ikoniska och dessa varianter spelas än idag. Den handlar om romansen mellan Sandy och Danny. De har en sommarromans, men när de senare börjar i samma skolan så är inte Danny densamma. Han tillhör skolans coola gäng, T-birds, och hon blir besviken på att han inte är sig själv. Hon blir kompis med tjejgänget Pink Ladies och förbereder sin revansch. Filmen utspelar sig 1958. Amerikansk romans när det är som bäst!