Pitch Perfect , #1

Pitch Perfect

Film från 2012 regisserad av Jason Moore
Beca älskar musik. Hon föredrar dock att lyssna på och skapa egen musik framför att sjunga själv. När hon börjar en ny skola stöter hon på en a cappella-grupp. En av medlemmarna hör Beca sjunga i duschen och ber henne att komma på gruppens audition där de söker efter fler medlemmar.
Filmen jag alltid ser när jag behöver piggas upp.
Becca börjar på collage och tvingas gå med i en grupp för att visa att hon kan vara social. Egentligen vill hon bara jobba som DJ och skapa musik. Hon går med i akapellagruppen Barden Bellas och lär känna ett helt gäng med tjejer som tävlar i att sjunga. Otroligt rolig film.
En rolig och mysig film med massor av bra musik. Letar man efter något lättsmält och gillar musik/acapella så gillar man säkert den här filmen. Soundtracket går på repeat här hemma just nu.

Rebel Wilson är helt fantastiskt som Fat-Amy. Så rolig!
När jag bestämde mig för att titta på Pitch Perfect hade jag ingen aning om vad filmen skulle handla om. Jag läste inte beskrivningen på filmen eller såg någon sorts trailer. Jag blev glatt överraskad när jag insåg att filmen handlade mycket om musik, kort sagt kan man säga att det är en blandning mellan en musikal, komedi och feelgood-film. Den hade både roliga delar, lite mer seriösa scener och mycket bra musik. Det är inte en film som får en att tänka, utan snarare en film som är trevlig att titta på när man vill slappna av och njuta av bra musik.

Till skillnad från andra filmer som handlar om musik sticker Pitch Perfect ut i mängden med tanke på att den handlar om a cappella. Jag har inga direkta klagomål på filmen eller förslag på vad som kunde vara bättre. Men letar man efter en film med spänning är detta inte filmen man ska välja i första hand.