Anna Smed

Recensioner

Tillbaka till den lilla ön i havet av Jenny Colgan

Betyg 5
En jätte bra uppföljning på serien. Lika mysig som tidigare och jag kan knappt vänta på att läsa uppföljaren!

Trassel av Byron Howard Nathan Greno 

Betyg 5
Min absoluta favorit Disney film! Älskar båda djurkaraktärerna som är de absolut bästa från Disney. Bra balans mellan humor och allvar.

Sommar på den lilla ön i havet av Jenny Colgan

Betyg 5
Ännu en bra mysig bok av Jenny Colgan. Denna gång tar hon med oss till en liten ö långt ut i Atlanten. Lik bra som hennes tidigare böcker och kommer alltid läsa allt hon skriver.

Sommar på strandpromenaden av Jenny Colgan

Betyg 5
En jätte bra uppföljare som håller samma kvalité som din föregångare. En bok att mysa ner sig med och drömma sig bort.

Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck

Betyg 4
Vem kan motstå böcker om böcker? Inte jag i alla fall. Gillade premissen om en ärvd bokhandel med ett mysterie bakom. Tyckte det bakomliggande mysteriet var relativt tråkigt och inte helt bra gjort men tycker mycket annat väger upp. Gillade atmosfären och huvudpersonens problem och hur hon tar sig vidare var bra skrivet. Tyckte också att det var ett stort plus att huvudpersonen hade bakgrund som kemist(?) vilket man sällan ser i feelgood och romance. Känns som få författare vågar göra sina kvinnliga huvudkaraktärer ha yrken eller utbildar sig inom STEM yrkena. Har läst massor men kan bara komma på en annan bok som har haft detta. Ingen stor grej egentligen men, är trevligt att ibland få läsa om kvinnor i liknande bransch som en själv.

Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan

Betyg 5
Hittills den bästa boken jag läst av Colgan. Fantastiska miljöbeskrivningar av Skottland och ett stort plus att en stor del av handlingen är om böcker.

En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna

Betyg 4
En riktigt mysig feelgood roman som utspelar sig på Irland. Man får flera perspektiv invävda i historien vilket jag tyckte passade riktigt i historien. Av de tre böcker jag läst av henne tycker jag denna är den bästa.

Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

Betyg 5
Har verkligen förälskat mig i Colgans böcker. Hon lyckas bygga upp så bra miljöer att man bara vill packa en väska och dra på momangen. Styrkan ligger i miljöer och mysigheten i böckerna. Tycker hon kan ha lite repatitiva handlingar men jag förlåter det och kommer läsa allt av henne.

Kvinnornas stad av Elizabeth Gilbert

Betyg 1
Både läst Eat pray Love och Big Magic från författaren tidigare som varit ickeskönlitterära böcker. Inte varit något super fan men gillade både relativt mycket och tyckt hon kan skriva. Synopsisen tyckte jag lät bra och boken verkar flera som jämfört med The Seven Husbands of Evelyn Hugo som jag gav fem stjärnor så införskaffade mig boken och började läsa den snart därefter. Fick snabbt veta att boken är en tillbaka berättande historia som är skriven som ett förklarande brev (brev på 500 sidor alltså!?). Tyckte inte historian behövde ha ett tillbaka berättande alls för jag satt och funderade hela boken varför behöver du skriva allt det här? Och när man kom till slutet visade det sig mycket riktigt det behövdes verkligen inte. Blev lovad glamour och 1940-talets New York men fick bara en över glossad version så man ej fick någon smak för det. Var olidligt attläsa första halvan. Nästa halva var läsbar men extremt tråkig. Mysteriet som det hela byggdes upp till var riktigt kasst gjort. Rekommenderas verkligen inte.

Mitt hjärta går på av Christoffer Holst

Betyg 5
En riktigt mysig feelgood som utspelar sig i Stockholm. Föll för både karaktärerna och Stockholmsskildringarna. Har en bra balans mellan svärta och mysigheten som man är utefter i feelgood romaner. Rekommenderar starkt!