Recensioner av Anna Smed

Sanning och skvaller av Curtis Sittenfeld

Betyg 1
Somen Austen älskare älskar jag såklart också retellings och var därför väldigt exalterad över denna. Tyvärr var denna boken en av mina största besvikelser någonsin. Författaren försökte översätta handlingen i originalet i nästan punkt och pricka men i en modern version. Tyvärr tycker jag författaren missade kärnan i originalet och hennes "översättnings" händelser tyckte jag inte alls speglade originalet. Användningar av minoriteter i boken skulle jag säga var riktigt dåligt hanterad och användes bara som ett verktyg för att visa att det var 2015. För att göra en modern retelling måste inte allt handla om nutida fenomen hela tiden. Tycker hon att någon av karaktärerna kändes som i originalet över huvud taget. Mr Bennet hade inte koll på någonting, Mrs Bennet slänger ur sog rasism i var och varannan mening, Jane är över 40 år och lever på Manhattan medan hennes föräldrar betalar allt och Lizzie är väldens största dörrmatta.

En av topp två av de sämsta böcker jag har läst.

Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty

Betyg 3
Efter att ha läst stora små lögner som jag älskade hade jag stpra förväntningar på denna. Handlingen lät dessutom super spännande. Tyvärr levde den inte upp till förväntningarna. För förutsägbar och en av perspektiven kändes helt överflödig. Det var ingen bok man hatade men en bok man kommer glömma bort och ingen bok jag skulle rekommendera.

Blackmoore av Julianne Donaldson

Betyg 2
Gillade författarens första historiska romans bok så hade höga förväntningar på denna. Tyvärr måste jag säga att denna inte alls föll mig i smaken. Huvudkaraktären var rent ut sagt jobbig men ur hennes perspektiv var det fel på alla andra kvinnliga karaktärer. Boken var väldigt melodramatisk och författarens frekventa användning av flashbacks gick mig på nerverna. Man behöver inte använda flashbacks bara för att berätta vad som hänt tidigare, men författaren använda ibland nästan vartannat kapitel som en flashback. Rekommenderar tyvärr inte att läsa denna finns betydligt bättre historiska romantiska böcker där ute.

Små eldar överallt av Celeste Ng

Betyg 1
Detta var en bok jag såg fram emot och trodde den skulle likna Stora små lögner av Liane Moriarty som jag gav fem stjärnor. Kunde inte ha mera fel. Språket var mycket mera berättande än visande och nästan alla karaktärer kändes endimensionella. Det kändes som om författaren hade alla svar om vad man skulle tycka om alla karaktärer från start och kändes som hon försökte köra ner i halsen på en sina egna åsikter om karaktären istället för att låta läsaren bilda sina egna slutsatser. Författarens idéer om vissa ämnen som t.ex. moderskap var inget jag kunde hålla med om heller. Det var tydligt att det var författarens egna idéer och inte bara en idé i boken då boken var krefrigt vinklad mot vissa karaktärer och i förlägningen dessa idéer. Så var djupt besviken och relativt arg efter jag jag tvingat mig igenom boken och skulle inte ge boken mer än noll stjärnor. Förstår inte hur denna kan vara så pass populär som den är.

Den glömda rosenträdgården av Marita Conlon-McKenna

Betyg 4
En trevlig feelgoodroman som är trevlig och lättläst. Passar en person som gillar flera perspektiv, finns tre huvudkaraktärer som det växlas mellan, och lite äldre huvudkaraktärer. Inte lika bra som Ett Hattaffär på hörnet av samma författare, som jag skulle rekommendera varmt men fortfarande fyra stjärnor.